Reseptit

Varhaiskaalia ja chili-sitruuna-vinaigretteä

Varhaiskaalin lehdet ovat kietoutuneet löyhästi toisiinsa. Varhaiskaali kypsyykin grillissä nopeammin kuin loppukseän kaali.

Teksti:
teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 pientä varhaiskaalia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • ripaus suolaa

vinaigrette

  • 1 punainen chilipalko hienonnettuna
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 tl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 dl hienonnettua lehtiprsiljaa

Valmistusohje

1. Poista kaalista huonot uloimmat lehdet, leikkaa lohkoiksi.

2. Sekoita kulhossa oliiviöljyyn valkosipuli ja suola. Kääntele kaalilohkot seoksessa.

3. Grillaa lohkoja molemmilta sivuiltaan niin, että ne pehmenevät hieman ja saavat väriä.

4. Sekoita vinaigretten ainekset kulhossa.

5. Nostele grillatut kaalinlohkot vadille ja valuta päälle vinaigrette.

Kaali sopii grilliruokien kylkeen:

paahdetut kaalilohkot

Paahdetut kaalilohkot

grillattu punakaali-tahinislaw

Grillattu punakaali-tahinislaw

korealainen kaalisalaatti

Korealainen varhaiskaalisalaatti

Kotiliesi.fi: Raikas kaalisalaatti

X