Varhaiskaalia ja chili-sitruuna-vinaigretteä
Varhaiskaalin lehdet ovat kietoutuneet löyhästi toisiinsa. Varhaiskaali kypsyykin grillissä nopeammin kuin loppukseän kaali.
Ainekset
- 2 pientä varhaiskaalia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- ripaus suolaa
vinaigrette
- 1 punainen chilipalko hienonnettuna
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 tl hunajaa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 dl hienonnettua lehtiprsiljaa
Valmistusohje
1. Poista kaalista huonot uloimmat lehdet, leikkaa lohkoiksi.
2. Sekoita kulhossa oliiviöljyyn valkosipuli ja suola. Kääntele kaalilohkot seoksessa.
3. Grillaa lohkoja molemmilta sivuiltaan niin, että ne pehmenevät hieman ja saavat väriä.
4. Sekoita vinaigretten ainekset kulhossa.
5. Nostele grillatut kaalinlohkot vadille ja valuta päälle vinaigrette.
Kaali sopii grilliruokien kylkeen:
Grillattu punakaali-tahinislaw
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous