Juhlat

Buffet-pöydän parhaat salaatit

Ovatko buffet-pöydän tarjottavat vielä mietinnässä, kun juhlakausi alkaa olla kuumimmillaan? Kokosimme yhteen kymmenen maukaan salaatin reseptit, joista jokainen löytää omiin juhliinsa sopivimmat.

Teksti:
Anna.fi

Ovatko buffet-pöydän tarjottavat vielä mietinnässä, kun juhlakausi alkaa olla kuumimmillaan? Kokosimme yhteen kymmenen maukaan salaatin reseptit, joista jokainen löytää omiin juhliinsa sopivimmat.

Buffet-pöydän parhaat salaatit – katso ideat valmistujaisiin, kesäjuhliin ja noutopöytään

Ruokaisasta speltti-savukalasalaatista voi tehdä myös hieman edullisemman version vaihtamalla savukalan tonnikalaan. Salaatti kruunataan raikkaalla jogurttikastikkeella.

Pähkinäisessä broileri-juuressalaatissa rouskuvat juurekset sekä maapähkinät. Salaatin viimeistelevät kauniit herneenversot sekä granaattiomenan siement.

Perunasta ja pekonista syntyy taatusti herkullinen ja tuhti taateli-pekoni-perunasalaatti. Tässä salaatissa hyödynnetään kevään ja kesän parhaita raaka-aineita, kuten parsaa ja uusia perunoita.

Kesältä maistuvat makeat mansikat ja suolainen halloumijuusto sopivat yhteen täydellisesti. Mansikka-halloumisalaatti syntyy kohtuullisesta määrästä raaka-aineita nopeasti ja helposti.

Hedelmäisen raikas basilika-melonisalaatti on kesäisen kevyttä tarjottavaa. Raikkautensa ansiosta se sopii erinomaisesti liharuokien lisukkeeksi.

Rapean salaatin valmistaminen vaatii hieman vaivannäköä, mutta lopputulos on sen arvoinen. Tässä salaatissa yhdistyy pähkinöiden ja porkkanen rouske sekä viinimarjojen ja marinoidun sipulin kirpeys.

Broileri-pastasalaatti on täynnä houkuttelevia Italian makuja: artisokan sydämiä, rucolaa ja oliiveja. Salaatti hunnutetaan oliiviöljypohjaisella kastikkeella.

Aasian makuihin ihastuneen valinta on katkaravuilla täydennetty itämainen sobanuudelisalaatti. Inkivääri, korianteri ja misotahna takaavat aidon aasialaisen makumaailman.

Herkullinen pita-granaattiomenasalaatti saa Lähi-idän ruoille tyypillistä raikkautta tuoreesta mintusta sekä sitruunamehusta. Paahdettu pitaleipä viimeistelee kevyen salaatin.

Panzanella-salaatti on peräisin Toscanasta ja se tehdään hyvin tyypillisistä salaattiaineksista: kurkusta, tomaatista, sipulista ja oliiveista. Salaattiin lisätään myös maalaisleipää, joka imee kaikki herkulliset maut itseensä.

Koonnut: Emmi Toivonen
Kuvat: Otavamedia ja Kira Åkerström-Kekkonen

X