Conegliano Valdobbiadenen kuohuviinejä pidetään keskivertoa laadukkaampina.
Juomat

Kuusi laadukasta proseccoa Veneton alueelta – tutustu viiniasiantuntijan poimintoihin

Prosecco sopii täydellisesti sekä noutopöytään että pienempiin juhliin. Valitsimme kuusi upeaa proseccoa, jotka ovat kotoisin Conegliano Valdobbiadenesta Veneton alueelta. Alueen prosecot kuuluvat italialaisen laatuluokituksen korkeimpaan ryhmään.
Teksti: Ilkka Sirén Kuvat: Valmistajat

Pirteästi pirskahtelevan prosecco-kuohuviinin kotikontu Conegliano Valdobbiadene sijaitsee Koillis-Italiassa Veneton alueella. Paikka tunnettaan trendikkään kuplajuoman lisäksi tyrmäävän kauniista maisemistaan. Viinitarhaterassien peittämät kukkulat, pienet kylät ja vehreät metsäsaarekkeet dominoivat viinialueen maisemaa, joka listattiin viime vuonna Unescon maailmanperintökohteeksi. Proseccoa tuotetaan laajalla alueella, mutta Conegliano Valdobbiadenen kuohuviinejä pidetään keskivertoa laadukkaampina, minkä vuoksi alueella tuotettu kuohuviini kuuluu italialaisen laatupyramidin korkeimpaan DOCG-laatuluokitukseen.

Jeio Organic Prosecco

Desiderio Jeio Organic Prosecco Brut 15,29 e / 0,75 l

Raikas, ryhdikäs ja rutikuiva Desiderio Jeio Organic Prosecco Brut on erinomainen kuohuviini kilistelyyn. Aperitiiviksi soveltuvan kuohuviinin runsaan hapokas mutta tasapainoinen suutuntuma herättää varmasti ruokahalun. Charmikas luomukuohuva kannattaa tarjoilla viileänä laadukkaista valkoviinilaseista.

Bolla Prosecco

Bolla Prosecco Extra Dry 17,01 e / 0,75 l

Glera-rypälelajikkeesta valmistettu prosecco tunnetaan veikeän päärynäisestä makumaailmasta. Suoraviivaisen hedelmäiset kuohuviinit kuten Bolla Prosecco Extra Dry ovat herkullisia ja ennen kaikkea hauskoja seurusteluviinejä, joten turhan pönötyksen voi unohtaa. Tämä kuohuviini sopii niin antipastin kuin aasialaisten dumpling-nyyttien kaveriksi.

La Gioiosa Prosecco

La Gioiosa Cartizze Prosecco Brut 22,89 e / 0,75 l

Cartizze on pieni laakso ja ketju kukkuloita Valdobbiadenen kaupungin ulkopuolella. Proseccoa Cartizzen alueelta pidetään tyylilajin kruununjalokivenä. Siellä hehtaari viinitarhaa maksaa paikoin enemmän kuin Champagnessa. Kuiva, sähköisen hapokas ja makumaailmaltaan tyylikkään maltillinen La Gioiosa Cartizze Prosecco Brut sopii niin juhlaan kuin arkeenkin. Kokeile suolaisten alkupalojen tai hennon mausteisen nuudelisalaatin kanssa.

Pizzolato prosecco

Pizzolato Valdobbiadene Prosecco Superiore Biologico Brut 14,98 e / 0,75 l

Prosecco on ansainnut asemansa pesunkestävänä bileviininä, mutta se on myös monipuolinen ruokaviini. Juhlavat noutopöydät erilaisine herkkuineen suorastaan huutavat raikasta ja runsaan hedelmäistä kuohuviiniä. Kun ruokapöydässä on tarjollaa montaa eri sorttia, poksauta auki Pizzolato Valdobbiadene Prosecco Superiore Biologico Brut. Myös vegaaneille soveltuva kuohuviini on nappivalinta esimerkiksi mehevän melanzane-munakoisvuoan kylkeen.

Pepin de eto prosecco

Bepin de Eto Prosecco Extra Dry 16,99 e / 0,75 l

Prosecco tuotetaan charmant-menetelämällä, jossa toinen käyminen – siis se, joka synnyttää kuohuviinin kuplat – tapahtuu pullon sijaan isossa terästankissa. Lopputulos on usein pirteän sitruksinen, aavistuksen kukkainen ja kuplarakenteeltaan ryhdikäs kuohuviini. Bepin de Eton tyylikkään kranaattikuosin sisältä paljastuu takuuvarma juhlakuohuva, joka toimii niin sushin kuin lihapiirakankin kanssa. Provinkki: rapsakka kuohuviini rakastaa rasvaista ruokaa.

prosecco

Perlage Canah Prosecco Brut 14,98 e / 0,75 l

Luomutuotanto ja prosecco ovat molemmat merkittäviä maailmanlaajuisia viinitrendejä. Luomuviineihin erikoistuneen Perlage-viinitilan missio on laadukkaiden luomurypäleiden viljely ekologisesti kestävällä tavalla. Omenan ja Lipsi-päärynämehujään makua pursuava Perlage Canah Prosecco Brut on täydellinen kuohuviini terassikauden avajaisiin. Jos lorautat jäätelöannoksesi päälle hieman tätä kuohuviiniä, kukaan ei pidä sinua hulluna.

Lue lisää:

Sekoita moderni drinkki – neljä kiinnostavaa ja vähäalkoholista drinkkiä, jotka on helppo tehdä kotonakin

Näin syntyvät raikas kombuchabooli ja greippinen Aperol Spritz – katso 5 helppoa drinkkiohjetta

X