Ruoka

Proteiinipitoiset rahkaletut ovat mehevän herkullisia – kokeile myös rahkamoussea tai rahkasmoothieta

Vähärasvainen rahka tuo raikkautta, ryhtiä ja makua jälkiruokiin. Kun jääkaapista löytyy purkki rahkaa, tuunaa sillä viikonlopun lettuaamiainen tai herkkujälkiruoka.

Teksti:
Leena Kalliokoski

Rahkalettujen pariksi sopii esimerkiksi banaanisiivut.

Vähärasvainen rahka tuo raikkautta, ryhtiä ja makua jälkiruokiin. Kun jääkaapista löytyy purkki rahkaa, tuunaa sillä viikonlopun lettuaamiainen tai herkkujälkiruoka.

Runsasproteiininen, vähärasvainen rahka taipuu moneen muuhunkin kuin välipalaherkuksi: sillä voi täyttää pullan, piirakan, tortun tai kakun. Rahkasta syntyy herkullinen jälkiruoka tai ravitseva välipala. Rahkan avulla voi helposti vähentää kerman käyttöä tai korvata sen kokonaan.

Suloisin lettu syntyy rahkasta

Rahkalettujen taikina sekoitetaan kananmunista, maitorahkasta, sokerista ja vain vajaasta desilitrasta vehnäjauhoja. Taikinan voi maustaa vaniljajauheella tai sitruunankuoriraasteella sekä ripauksella suolaa.  Jos haluat vältellä vehnäjauhoja tee rahka-tattarilettuja. Niihinkin tarvitaan vain desin verran jauhoja.

Taikinasta paistetaan paksuhkoja lettuja voissa lettupannulla. Käytä keskilämpöä ja anna lettujen kypsyä rauhassa ennen kuin käännät ne.

Reseptit:
makeat syrnikit, eli rahkaletut
puolukkaiset rahka-tattariletut

Rahkasta vaniljainen mousse

Marjarahka on klassinen jälkiruoka, mutta kannattaa kokeilla aidolla vaniljalla maustettua rahkamoussea. Simppeli, mutta ylellisen pehmeän kermainen rahkamousse viimeistellään vaahterasiirapilla. Rahkamousse sopii mainiosti juhlavankin aterian jälkiruoaksi, kun tarjoat sen parina hapokasta, kotimaisista omenoista tehtyä hilloketta.

vanilja_rahkamousse

Reseptit:
vanilja-rahkamousse 
omenahilloke 

Rahka meni smoothieen

Vaivatta pyöräytetty rahkasmoothie on proteiinipitoinen aamiainen tai välipala. Sekoita monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa kauraleseet, rahka, maustamaton jogurtti, banaani ja tuoreet marjat. Mausta ravitseva smoothie agave-siirapilla, hunajalla tai sokerilla. Tarjoa rahkasmoothie korkeista laseista tai kulhosta. Kulhosmoothien voit koristella tuoreilla marjoilla ja hedelmänpaloilla, kookoshiutaleilla, pähkinöillä sekä siemenillä.

smoothie kulhossa

Reseptit:
rahkasmoothie
marjainen smoothiekulho

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

X