Ruokajutut

Cha cha chaa! Tässä tulee tämän joulun hittiherkku – näin teet Käärijä-joulutortut

Valmistimme joulun hauskimmat tortut. Katso videolta, kuinka Käärijä-joulutortut syntyvät.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Yle/Nelli Kenttä, Tiina Torikka | Video: Tiina Torikka

Ennustamme Käärijä-tortuista tämän joulun hittiä.

Valmistimme joulun hauskimmat tortut. Katso videolta, kuinka Käärijä-joulutortut syntyvät.

Käärijä-joulutortut ovat aikaan sopiva jatkumo Suomen Euroviisuedustajan supersuosiolle.

Hittiartisti Käärijä eli Jere Pöyhönen hurmasi tänä vuonna musiikin ystävät ympäri maailman positiivisella asenteellaan sekä energisellä viisuesityksellään. Käärijän fanitus on noussut ilmiömäiselle tasolle, ja artistin keikoille on saavuttu jopa Yhdysvalloista asti.

Viime keväänä Käärijän tavaramerkiksi noussut vihreä bolero innoitti käsityöihmiset tarttumaan puikkoihin niin suurella innolla, että vihreä lanka myytiin kaupoista loppuun.

Nyt versio samaisesta Teemu Muurimäen Käärijälle suunnittelemasta kansallisaarteesta löytyy myös kotikeittiöistä. Nimittäin – tässä tulevat bolerosta inspiroituneet Käärijä-joulutortut!

Kotiliesi.fi: Käärijä-juoman huuma ei ole laantunut – näin teet ananakselle ja kookokselle maistuvan hittidrinkin kolmella eri tyylillä

Näin teet Käärijä-joulutortut – katso ohje videolta!

Alla olevalla videolla näet, kuinka helposti Käärijä-joulutortut valmistuvat.

Ohje vaihe vaiheelta

Käärijä-joulutortut raakana
Inspiraatio torttuihin tulee Teemu Muurimäen Käärijälle suunnittelemasta vihreästä bolerosta.

Käärijä-joulutortut syntyvät helposti näillä ohjeilla:

  1. Asettele vihreiden marmeladikuulien puolikkaat torttutaikinan päälle kolmen riveihin.
  2. Leikkaa ylimääräinen taikina pois marmeladirivien muotoa mukaillen.
  3. Kauli ylimääräinen taikina hyvin ohueksi levyksi.
  4. Pyöristä tortun reunat nipistämällä ne marmeladeja vasten.
  5. Asettele ohut taikinalevy tortun päälle. Painele reunat tiukasti kiinni, jotta torttu pysyy kasassa kypsyessään.
  6. Paina kevyesti viillot marmeladien väleihin.
  7. Sivele tortut halutessasi kananmunalla, jotta ne saavat väriä. Laita tortut uuniin.
  8. Valmista – sitten vaan herkuttelemaan ja cha cha chaa!
Käärijä-joulutortut
Nam!
X