Kumkvatti yllättää makean karvaalla maullaan – pese ja popsi sellaisenaan
Kumkvatti on kooltaan muhkean oliivin tai kriikunan kokoinen hedelmä, jonka voi popsia sellaisenaan tai viipaloida vaikkapa glögiin.
Kumkvatti on kooltaan muhkean oliivin tai kriikunan kokoinen hedelmä, jonka voi popsia sellaisenaan tai viipaloida vaikkapa glögiin.
Kumkvatti eli kääpiöpomeranssi muistuttaa maultaan appelsiininkuorta. Voit huoletta syödä tämän pienen, kitkerän makean hedelmän kuorineen.
Kumkvatti on pieni luumun kokoinen sitrushedelmä. Se voi olla soikea tai pyöreä. Hedelmän kuori on oranssi ja ohut. Kumkvatin maku on happoinen, makea ja vahvan appelsiininen.
Kumkvatista syntyy marmeladin aatelia
Kumkvatit voi syödä kuorineen, joten pese ne hyvin ennen herkuttelua. Kumkvateista saa erinomaista marmeladia aamiaisleivälle tai hilloketta. Kumkvatit sopivat broileriruokien lisukkeeksi, leivontaan, jälkiruokiin, ja koristeeksi sokerilla tai suklaalla kuorrutettuina.
Kokeile viipaloituja kumkvatteja teen, kahvin, totin tai glögin mausteena appelsiinin tilalla.
-
Kardemummalla maustettu bataattikakku ja kumkvattihilloketta
- yli 60 min
- 10
- Keskitaso
-
Appelsiinijäädyke ja lämmin suklaakeitto
- yli 60 min
- Keskitaso
-
Appelsiinikahvi
- alle 30 min
- 4
- Helppo
Lähde: Kotimaiset kasvikset/Kasvitieto
Artikkelia on muokattu 13.2.2024
Lue myös Kotiliesi.fi: Veriappelsiini on talvisesongin suosikkihedelmä – katso vinkit ja parhaat sitrusreseptit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous