Ruoka

Kumkvatti yllättää makean karvaalla maullaan – pese ja popsi sellaisenaan

Kumkvatti on kooltaan muhkean oliivin tai kriikunan kokoinen hedelmä, jonka voi popsia sellaisenaan tai viipaloida vaikkapa glögiin.

Teksti:
Leena Kalliokoski
Kuvat:
iStockphoto ja Otavamedia

Kumkvatin maku on poikkeuksellinen, yhtäaikaa karvas ja makea.

Kumkvatti on kooltaan muhkean oliivin tai kriikunan kokoinen hedelmä, jonka voi popsia sellaisenaan tai viipaloida vaikkapa glögiin.

Kumkvatti eli kääpiöpomeranssi muistuttaa maultaan appelsiininkuorta. Voit huoletta syödä tämän pienen, kitkerän makean hedelmän kuorineen.

Kumkvatti on pieni luumun kokoinen sitrushedelmä. Se voi olla soikea tai pyöreä. Hedelmän kuori on oranssi ja ohut. Kumkvatin maku on happoinen, makea ja vahvan appelsiininen.

Kumkvatista syntyy marmeladin aatelia

Kumkvatit voi syödä kuorineen, joten pese ne hyvin ennen herkuttelua. Kumkvateista saa erinomaista marmeladia aamiaisleivälle tai hilloketta. Kumkvatit sopivat broileriruokien lisukkeeksi, leivontaan, jälkiruokiin, ja koristeeksi sokerilla tai suklaalla kuorrutettuina.

Kokeile viipaloituja kumkvatteja teen, kahvin, totin tai glögin mausteena appelsiinin tilalla.

Lähde: Kotimaiset kasvikset/Kasvitieto

Artikkelia on muokattu 13.2.2024

Lue myös Kotiliesi.fi: Veriappelsiini on talvisesongin suosikkihedelmä – katso vinkit ja parhaat sitrusreseptit

X