Ruoka

Thai-kalapihvit ja kookoskastike jatkojalostuvat hampurilaisiksi

Korianterilla ja chilillä maustetut kalapihvit maistuvat sellaisenaan tai ruisleivän välissä.

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Resepti:
Suvi Rüster

Korianterilla ja chilillä maustetut kalapihvit maistuvat sellaisenaan tai ruisleivän välissä.

thai-kalapihvit ja kookoskastike

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista Hävikkiviikkoa. Kuluttajaliiton neljättä kertaa järjestämän kampanjaviikon tavoitteena on kannustaa kaikkia ruokahävikin vähentämiseen ja ruoan arvostuksen lisäämiseen.

Hävikin minimoimisessa hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Ostoslistan laatiminen ja vain tarpeeseen ostaminen auttavat pitämään ruokahävikin ja -laskun kurissa.

Koska kalan tuoreus on myös terveyskysymys, kannattaa kala ostaa suoraan tiskiltä. Silloin sitä on mahdollista hankkia juuri omaan tarpeeseen sopiva määrä. Mikäli kalan käsittely ei itsellä täysin ole hallussa, voi kalamestaria pyytää fileroimaan kalan valmiiksi, jolloin sen käsittely kotona on nopeaa ja helppoa.

Ruodottomasta ja nahattomasta kalafileestä syntyy murekemassa näppärästi joko veitsellä hienontamalla tai monitoimikoneessa jauhamalla. Thai-kalapihvit maustetaan tuoreella korianterilla sekä chili- ja kalakastikkeella. Seesamöljyllä sivellyillä käsillä murekemassasta syntyy kauniita ja herkullisen makuisia pihvejä, jotka paistetaan pannulla kauniin kullanruskeiksi.

Thaimausteiset kalapihvit voi tarjota joko sellaisenaan basmatiriisin ja kookos- tai chilikastikkeen sekä raikkaan salaatin kera. Ne voi myös sujauttaa ruisleivän väliin ja jatkojalostaa raikkaiden kasvisten kanssa meheviksi ruishampurilaisiksi.

Lisää meheviä kalapihvejä:

kalapihvit thaimaalaisittain

Kalapihvit thaimaalaisittain

mausteiset kalapihvit

Mausteiset kalapihvit

kalamurekepihvit

Kalamurekepihvit

Kotiliesi.fi: Rukiinen kalahampurilainen

X