Vinkit

3 x proteiinivälipala - joko kokeilit näitä uutuuksia?

Proteiinivälipalat maistuvat suomalaisille edelleen ja kauppojen valikoimat pursuavat erilaisia proteiinipitoisia tuotteita. Testasimme kolme proteiinivälipalaa, joita voi lusikoida vaikka työn lomassa.

Teksti:
emmitoivonen

Proteiinivälipalat maistuvat suomalaisille edelleen ja kauppojen valikoimat pursuavat erilaisia proteiinipitoisia tuotteita. Testasimme kolme proteiinivälipalaa, joita voi lusikoida vaikka työn lomassa.

Njie Propud proteiinivanukas

propud proteiinivanukkaat

Energiaa: 72 kcal Rasvaa: 1,5 g Hiilihydraatteja: 4,6 g Proteiinia: 10 g

Ruotsalainen Propud on laktoositon proteiinivanukas, josta saa noin 20 grammaa proteiinia pikaria kohden. Vanukas valmistetaan ilman lisättyä sokeria ja se on vähähiilihydraattinen. Tuote on myös laktoositon. Makuvaihtoehtoja on kolme: vanilja, suklaa ja karamelli.

Propud on ilahduttava uutuus proteiinivälipalojen joukossa, sillä se maistuu melkeinpä samalta kuin lapsille suunnatut sokeriset vanukkaat. Useimmat jauheista sekoitettavat proteiinivanukkaat eivät pärjää näille.

Näitä syödessä tulee melkeinpä syyllinen olo: voiko tällainen herkku olla sekä kevyttä että proteiinipitoista?

Alpro Go On välipala

Alpro Go On -proteiinivälipalat

Energiaa: 84 kcal Rasvaa: 2,9 g Hiilihydraatteja: 8,5 g Proteiinia: 5,2 g

Alpro Go On on soijapavuista valmistettu proteiinipitoinen välipala, joka tarjoaa vegaanisen vaihtoehdon rahkalle. Tuotetta on saatavilla sekä maustamattomana että passionhedelmällä tai mustaherukalla maustettuna.

Alpro Go On ei sisällä yhtä paljon proteiinia kuin tavallinen rahka, mutta kasviproteiinia arvostava tai vegaanista ruokavaliota noudattava arvostanee laatua enemmän kuin määrää. 100 grammaa tuotetta sisältää noin 5-6 grammaa proteiinia.

Tuotteen koostumus ei muistuta lainkaan rahkaa, vaan pikemminkin vanukasta. Go On yllättää täyteläisellä suutuntumalla ja raikkaalla maulla. Tätä voi ilomielin syödä välipalana, vaikka ei maitotuotteita välttelekään.

Valio Lumo proteiiniherkku

lumo proteiinirahkat

Energiaa: 53 kcal Rasvaa: 0,2 g Hiilihydraatteja: 3,8 g Proteiinia: 9,2 g

Valio Lumo proteiiniherkku on kotimainen vastine islantilaiselle Skyrille. Tuote ei sisällä lainkaan lisättyä sokeria ja on runsasproteiininen. Lisäksi Lumo on laktoositon, toisin kuin esikuvansa. Saatavilla on kolme eri makuvaihtoehtoa: vanilja, kuningatar sekä mandariini-juustokakku.

Lumo-rahkat sisältävät 9,2 g proteiinia sataa grammaa kohden. Hiilihydraatteja on vain vähän ja rasvaakaan rahkoissa ei juuri ole, vain vaivaiset 0,2 grammaa. Niiden ravintosisältö on kaikilta osin hyvin lähellä Skyr-rahkoja.

Lumo on kelpo tuote heille, jotka kaipaavat rasvatonta ja sokeritonta proteiinirahkaa. Jos taas pidät makeutusaineiden makua inhottavana, ei Lumo välttämättä kutkuta makuhermoja. Skyrin suosion perusteella voisi kuitenkin kuvitella Lumon maistuvan monille, vaikkei se toimituksen suosikki olekaan.

Kokeile myös itsetehtyjä proteiiniherkkuja:

Pahkinaiset_proteiinipatukat

Pähkinäiset proteiinipatukat

744791-smoothie.jpg

Mansikka-rahkasmoothie

896017-syrnikit.jpg

Rahkaletut

Kotiliesi.fi: 200 kalorin herkkurahka

X