Vinkit

Härkäpavuista syntyi nyhtökauran haastaja Härkis

Oletko miettinyt lihan osuuden vähentämistä ruokavaliossasi? Niin on moni muukin, ja nyt markkinoille tulee taas uusi tuote, jonka avulla jauhelihan korvaaminen on entistä helpompaa. 

Teksti:
emmitoivonen

Oletko miettinyt lihan osuuden vähentämistä ruokavaliossasi? Niin on moni muukin, ja nyt markkinoille tulee taas uusi tuote, jonka avulla jauhelihan korvaaminen on entistä helpompaa. 

Suomalainen Verso Food tuo kauppojen hyllyille ensi viikolla uuden kasviperäisen proteiininlähteen, Härkiksen. Tuotetta voi käyttää jauhelihan tapaan esimerkiksi makaronilaatikossa, kastikkeissa ja pyöryköissä.

Kotimaisista härkäpavuista valmistettu vegeinnovaatio on kolmen vuoden kehitystyön tulos.

-Halusimme Härkiksestä terveellisen, nopeakäyttöisen ja ennen kaikkea hyvänmakuisen vaihtoehdon lihalle ja soijalle. Nyt olemme sen verran tyytyväisiä lopputulokseen, että uskalsimme tuoda tuotteen kaikkien maisteltavaksi, kertoo Verso Food Oy:n toimitusjohtaja Tarja Ollila.

Härkis-flatbread

Härkis on valmis syötäväksi sellaisenaan eli se ei vaadi kypsennystä. Se onkin hyvä lisätä esimerkiksi kastikkeen joukkoon aivan loppuvaiheessa.

Pääsimme kokeilemaan  lehdistötilaisuudessa miten härkapapu-uutuus toimii salaatissa, pasta-annoksessa ja kesäkurpitsarullissa. Erityisen toimivaksi yhdistelmäksi osoittautui pasta, mausteinen tomaattikastike ja Härkis. Härkis sopii myös tortillojen väliin vaikkapa chilillä maustettuna. Verso Foodin sivuilta löytyy muutamia Härkis-reseptejä

Härkäpavuista sekä herneproteiinista valmistettava Härkis on soijaton ja laktoositon, mutta keliaakikoille se ei sovi. Energiaa tuotteessa on 212 kcal 100 grammaa kohden ja proteiinia 17 grammaa.

Härkistä myydään 250 gramman pakkauksissa ja paketin hinta tulee liikkumaan noin neljän euron paikkeilla. Mahdolliseen kovaan kysyntään ollaan Ollilan mukaan varauduttu ja tuotetta pitäisi riittää kaikille halukkaille.

Härkis-pakkaus
Ravintosisältö (100g)
Energia 888 kJ / 212 kcal
Rasva josta tyydyttynyttä 9 g 0,7 g
Hiilihydraatit joista sokereita 13 g 1,8 g
Ravintokuitu 4 g
Proteiini 17 g
Suola 1,5 g

 

Lisää ideoita kasvisruokaan:

Nyhtokaura
juustolla täytetyt ohukaiset
Helppo härkäpapukeitto

Nyhtökaura, mainio vaihtoehto lihalle – näin teet siitä ruokaa helposti ja nopeasti Kasvisruoka x 9 Helppo härkäpapukeitto Kotiliesi.fi: Mitä on pohjolan superfood ja proteiinipommi nyhtökaura?

X