Vinkit

Hiihtolomaisen herkut – fondyy, raclette, keitot, sandwichit ja uunijäätelö

Teksti: Anna.fi

Hiihtolomaan kuuluu reipas ulkoilu ja silloin on lupa myös herkutella. Kokosimme tähän hiihtoloman kunniaksi talvikauden parhaat herkut.

Hiihtolomaa juhlitaan virittämällä ulkoilun jälkeen tuli padan alle ja järjestetään fondyy-kemut.

raclette

Raclette on kaikkien sulatettujen juustoruokien äiti ja loistava sekä helppo illanistujaistarjottava ja ohjelmanumero.

Kaakaon kanssa

Kerrosleipä on klassikkoherkku. Kotona aterimien kanssa syödessä täytettä voi olla reilusti. Kun kerroksiin laittaa vähän vähemmän täytettä, leipä toimii myös ulkoiluretken eväänä.

suklaa-sandwich

Teresa Välimäen, suklaasandwich, suklaa-sänkkäri, saa hymyilemään pakkasellakin. Suklaasandwich on herkullinen välipala pulkkamäen jälkeen.

Keitto lämmittää hiihtäjää

Keitto on kätevä ruokalaji hiihtolomallakin, koko ateria yhdessä kattilassa.

Jauhelihakeitto maistuu koko perheelle. Teresa Välimäen herkullisessa keittoreseptissä tuore basilika antaa  paprika-jauhelihaminestronekeitolle viimesilauksen.

/wp-content/uploads/sites/21/s/f/ruokaohje/978829-hurmaava_hernesosekeitto.jpg

Torstai on hernekeittopäivä hiihtolomallakin. Maa-artisokalla aateloitu silkinsileä hernesosekeitto sopii lounasruoaksi tai talviaterian alkupalaksi.  Tarjoa se kahvikupeista kermavaahdolla hunnutettuna.

 

Runsaasti kasviksia sisältävä perinteinen siskonmakkarakeittoon edullinen ruoka  ja maistuu muksuille. Siskonmakkarakeitto on valmista reilussa puolessa tunnissa. Keittoon voi käyttää siskonmakkaroiden sijaan ruskistettua jauhelihaa tai ruodotonta kalaa.

Hiihtolomalaisen jälkiruoat

Uunijäätelö on täydellinen talvijälkiruoka, jossa yhdistyvät kuuma ja kylmä. Kokeile vaniljajäätelön tilalla mansikka-, suklaa- tai oikeastaan mitä vaan jäätelöä. Nappaa tästä Teresa Välimäen uunijäätelö-resepti.

Lasten suuhun sopiva mustikkamisu on  yhdistelmä suomalaista perinteistä pitkopullaa ja italialaista tiramisua. Siihen saa käytettyä pakastimesta löytyneet viimeiset mustikat.

Perinteinen pannukakku saa tässä ohjeessa uudet mausteet suklaasta ja banaanista. Banaanipannukakku maistuu koko perheelle ja kruunaa vaikkapa viimeisen lomapäivän.

Kuvat: Otavamedia

Koonnut Leena Kalliokoski

 

Katso myös:

Potkaa, etuselkää – haudutellaan hitaasti hyvää

Kotiliesi.fi: Tuhtia talviruokaa

X