Vinkit

Parhaat avokadoherkut – avokadoleivät ja -tahna ovat yksinkertaisesti vastustamattomia

Avokado on pehmeä ja terveellinen herkku. Erityisen ihanan liiton avokado luo vuohenjuuston, lohen, mozzarellan ja sitrusten kanssa. Kokeile näitä ihania avokadoreseptejä.

Teksti:
Saara Kärki

Avokado on pehmeä ja terveellinen herkku. Erityisen ihanan liiton avokado luo vuohenjuuston, lohen, mozzarellan ja sitrusten kanssa. Kokeile näitä ihania avokadoreseptejä.

Avokado on herkullinen kasvis, joka sisältää runsaasti terveydelle hyödyllisiä pehmeitä rasvoja. Se sopii syötäväksi sellaisenaan suoraan kuorestaan, mutta siitä voi myös valmistaa herkullisia keittoja sekä pastoja.

Tunnetuimpia avokadoruokia lienee guacamole-dippi, joka on kiistaton taco- ja tortilla-aterioiden kunkku. Banaanin ja kaakaojauheen kanssa siitä syntyy jopa suklaamousse.

Kinkkisintä on avokadon kypsyyden arviointi. Helposti kaupasta lähtee mukaan joko liian kypsä tai liian raaka yksilö. Varmimmin saat kypsän avokadon, kun ostat sen jo hyvissä ajoin ja annat kypsyä huoneenlämmössä valmiiksi.

Testaa tahnaa

Avokado sopii erinomaisesti tahnojen valmistukseen pehmeän  koostumuksensa vuoksi. Kokeile sitä yhdessä vuohenjuuston kanssa ja sivele vaikka ruislastujen päälle. Resepti: Avokado-vuohenjuustotahna 

avokado-vuohenjuustotahna
Avokado-vuohenjuustotahna sopii erinomaisesti ruislastujen kanssa tarjottavaksi.

Herkullinen ja värikäs salaatti

Vihreä kasvis maistuu hyvin myös sitrusten makuparina. Serrano-kinkku tuo tähän maukkaaseen salaatiin makua ja sopivasti suolaa. Lisäiloa tuo myös salaatin pirteä väriloisto. Resepti: Avokado-greippisalaatti 

Greippi_avokadosalaatti
Avokado on oiva makupari sitruksille.

Avokadoleipä on tuhti välipala

Avokado, lohi ja mozzarella tekevät näistä leivistä nautinnollisen runsaita. Tuoreilla yrteillä saat leipiin sopivasti makua. Nauti leivät vaikka lounaana, sillä niiden jälkeen et varmasti ole nälkäinen. Resepti: Avokado-mozzarella-lohileipä 

Avokadon, lohen ja mozzarellan liitto tekee näistä leivistä huippuherkullisia.

Lue myös:

Guacamole on täydellinen dippi

Avokadosta syntyy maidoton suklaamousse

Pastaa avokadovuohenjuustopestossa pyöritettynä

X