Vinkit

Tee itse ihanat mysli- ja proteiinipatukat – reseptit lisäaineettomiin välipalapatukoihin

Itse tehdyt mysli- ja proteiinipatukat syntyvät kotikeittiössä tehosekoittimen avulla. Pähkinäiset välipalapatukat antavat terveellistä lisäenergiaa arkeen.

Teksti:
Saara Kärki

Itse tehdyt mysli- ja proteiinipatukat syntyvät kotikeittiössä tehosekoittimen avulla. Pähkinäiset välipalapatukat antavat terveellistä lisäenergiaa arkeen.

Erilaiset välipala- ja proteiinipatukat ovat käteviä ja maukkaita energialähteitä ja astetta terveellisempiä herkkuja. Jos haluat välttää turhia säilöntäaineita tai olet innostunut kokkaamisesta, niin testaa näitä välipalapatukoiden reseptejä.

Helpoimmalla pääset, jos omistat tehosekottimen tai monitoimikoneen, mutta kunnon sauvasekoitin kelpaa myös. Jos käytät sauvasekoitinta, muista lisätä aineet pienissä erissä, sillä muuten joudut kaapimaan sauvasekoittimen päätä toistuvasti puhtaaksi.

Proteiinipatukoissa maistuu kookos ja raakakaakao

Pähkinäiset proteiinipatukat ovat ravintorikkaita ja niissä maistuu kookos ja kaakao. Patukat säilyvät hyvin jääkaapissa, mutta niitä voi myös pakastaa yksittäin. Muista kääriä patukat leivinpaperiin, sillä ne ovat melko tahmaisia, mutta mielettömän hyviä.

Resepti: pähkinäiset proteiinipatukat

Pahkinaiset_proteiinipatukat
Herkulliset proteiinipatukat maistuvat välipalaksi.

Myslipatukat paahdetaan uunissa

Näissä ihanissa myslipatukoissa maistuu kaneli ja vivahde sitruunaa. Patukat jähmetetään pakastimessa paistamisen jälkeen, jotta niistä tulee sopivan kiinteitä. Myslipatukat ovat todellisia koko perheen herkkupatukoita, joten varaudu suureen menekkiin.

Resepti: ihanat myslipatukat

Myslipatukoissa on ihania rusinasattumia.

Välipalapatukka saa täyteläisyyttä maapähkinävoista

Pähkinäisiin välipalapatukoihin voi reilusti laittaa omia suosikkihedelmiään ja pähkinöitä. Kauppojen kuivattujen hedelmien valikoima on ilahduttavan runsas, joten jokainen löytää patukoihin omat suosikkimakunsa. Maapähkinävoi antaa välipalapatukoille täyteläisen aromin.

Resepti: pähkinäinen patukka

välipalapatukka
Valitse näihin patukoihin omia lempipähkinöitäsi ja -hedelmiäsi.

Lue myös:

Maukkaat mustikka-energiapatukat

Energiset kookos-proteiinipatukat

Pikapatukoissa maistuu manteli

X