Suklaajäätelöä, suklaakeksejä vai suklaatorttua – mikä on sinun suosikkisi? 7 hurmaavinta suklaaherkkua
Suklaanhimo ei lähde kuin suklaata syömällä. Kokosimme seitsemän hurmaavinta suklaaherkkua, joilla taltutat kovimmankin mieliteon. Maistuisiko hienostunut suklaatorttu, Nutellan ystävän suklaafudget tai kuumalla suklaa-kinuskilla viimeistelty suklaajäädyke?
Suklaanhimo ei lähde kuin suklaata syömällä. Kokosimme seitsemän hurmaavinta suklaaherkkua, joilla taltutat kovimmankin mieliteon. Maistuisiko hienostunut suklaatorttu, Nutellan ystävän suklaafudget tai kuumalla suklaa-kinuskilla viimeistelty suklaajäädyke?
Suklaa-kermaliköörijäätelö
Vaikka ulkona paukkuu pakkanen, suklaa-kermajäätelö maistuu hyvältä – myös villasukat jalassa. Ripottele halutessasi jäätelöannosten pinnalle kuivalla pannulla paahdettuja pinjansiemeniä.
Valmistusaika: Yli 2 h | Vaikeustaso: Keskitaso | Annosmäärä: 4
Suklaa-kermaliköörijäätelö
4 keltuaista
1 dl sokeria
2 dl maitoa
150 g tummaa suklaata
1 dl kermalikööriä
3 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Sekoita keltuaiset ja sokeri keskenään. Mittaa maito kattilaan, paloittele suklaa joukkoon. Kuumenna maito hitaasti kiehuvaksi ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Nosta seos hetkeksi jäähtymään.
2. Lisää maitosuklaaseos munasokeriseokseen vähitellen samalla sekoittaen. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna hitaasti puuhaarukalla sekoitellen, kunnes seos sakenee. Älä kuitenkaan päästä seosta kiehumaan. Lisää kermalikööri ja jäähdytä kiisseli kylmässä vesihauteessa välillä sekoittaen.
3. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää seokseen. Kaada massa jäätelökoneeseen ja anna koneen pyöriä noin 20 minuuttia. Siirrä jäätelö pakastimineen jäätymään lopullisesti. Jäätelön voi valmistaa myös ilman konetta. Kaada massa kulhoon ja peitä foliolla. Vatkaa jäätyvää jäätelöä sähkövatkaimella noin puolen tunnin välein, kunnes seos on jähmeää.
Suklaafondant
Suklaafondat vaatii tekijältään hieman taitoa ja tarkkuutta, mutta onnistuessaan vie kielen. Valuvaksi jätetyn fondantin uumenista löytyvä valkosuklaasydän yllättää iloisesti. Tarjoa suussasulavat suklaafondantit vaniljajäätelön tai vaniljalla maustetun ranskankerman, viikunoiden ja portviinin kanssa.
Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Keskitaso
Suklaafondant
100 g voita
100 g tummaa suklaata (60–70 %)
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
(4 Alku-toffeemakeista tai valkosuklaapalaa)
Valmistusohje
1. Voitele 4 metallista tai silikonista 1,5 dl:n vetoista muottia voilla.
2. Sulata paloiteltu suklaa ja voi mikrossa. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahtoon vehnäjauho- kaakaoseos. Kääntele taikinaan lopuksi suklaaseos.
3. Täytä muotit niin, että 2/3 korkeudesta peittyy taikinalla. Jos haluat fondantteihin makean sydämen, työnnä keskelle taikinaa toffeemakeinen tai 1–2 palaa valkosuklaata.
4. Paista fondantit 185-asteisessa uunissa. Kypsennysaika on noin 10–12 minuuttia. Leivonnainen saa jäädä sisältä hyvin kosteaksi.
5. Kumoa fondantit lautaselle.
Suklaatiramisu
Tiramisun suklainen versio saa sukat pyörimään jaloissa. Tee se hyvissä ajoin valmiiksi, jotta keksit ehtivät kostua ja maut tekeytyä kokonaisuudeksi.
Valmistusaika: Yli 2 h | Vaikeustaso: Keskitaso | Annosmäärä: 8
Suklaatiramisu
200 g tummaa suklaata (75 %)
3 keltuaista
1 dl sokeria
250 g mascarponea
3 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
200 g savoiardikeksejä
Kostutukseen:
3 dl maitoa
1 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl konjakkia tai kahvilikööriä
Pinnalle:
kaakaojauhetta
Valmistusohje
1. Tee ensin kostutusliemi. Kuumenna maito kiehuvaksi, vispilöi sekaan sokeri ja kaakaojauhe. Anna kaakaon jäähtyä ja sekoita joukkoon konjakki tai likööri.
2. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon, sulata mikrossa 10–20 sekuntia kerrallaan miedolla teholla, kunnes suklaa on juoksevaa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon suklaa ja mascarpone. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri ja kääntele suklaa seokseen.
3. Kasta keksit yksi kerrallaan kaakaojuomaan. Peitä noin 20–25 cm:n kokoisen reunallisen vuoan pohja keksikerroksella, lisää päälle puolet suklaaseoksesta. Tee toinen keksikerros ja peitä se täytteellä. Anna tiramisun maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Siivilöi pinnalle kerros kaakaojauhetta.
Suklaajäädyke ja pähkinäkrokantti
Jälkiruoka talven juhlaan: suklaajäädykettä ja lämmintä suklaa-kinuskikastiketta. Erityisen herkullisen jälkiruoasta tekee pähkinäkrokantti, joka on maustettu suolahippusin.
Valmistusaika: Yli 2 h | Vaikeustaso: Keskitaso
Suklaajäädyke
3 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
2 keltuaista
50 g tummaa suklaata (70 %)
Pähkinäkrokantti:
2 dl sokeria
2 rkl vettä
120 g pähkinäsekoitusta
1/2 tl suolahiutaleita
Valmistusohje
1. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri. Pilko suklaa ja sulata pienellä lämmöllä mikrossa. Yhdistä suklaa ja munavaahto. Kääntele sekaan kermavaahto. Jaa seos pakastamisen kestäviin, pieniin laseihin. Peitä foliolla ja pakasta vähintään kolmeksi tunniksi.
2. Krokantti: Pane vesi ja sokeri laakeaan teflonkasariin. Kuumenna keskilämmöllä 4 minuuttia tai kunnes sokeri on sulanut. Lisää pähkinät ja suolahiutaleet ja kuumenna edelleen, kunnes seos on saanut vähän väriä. Kaada seos leivinpaperin päälle ja paloittele jäähtyneenä. Koristele jäädykeannokset krokanttipaloilla ja tarjoa lisäksi halutessasi lämmintä suklaakastiketta.
Tarjoa lisänä lämmintä suklaa-kinuskikastiketta ja suolahipuilla maustettua pähkinäkrokanttia.
Nutella-suklaafudget
Nämä suklaafudget ovat Nutellan ystävän valinta. Itse tehdyt Nutella-fudget on helppo valmistaa kondensoidusta maidosta. Ainoa vaikeus on malttaa antaa massan jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.
Valmistusaika: Yli 2 h | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 40
Nutella-suklaafudget
1 rkl voita voiteluun
1 prk (350 g) Nutella-levitettä
1 tlk kondensoitua maitoa
220 g tummaa suklaata (60 %)
3 rkl suolatonta voita
1/2 tl sormisuolaa
Valmistusohje
Voitele uunivuoka voilla ja laita päälle leivinpaperi. Laita kulhoon kondensoitu maito, Nutella, rouhittu suklaa ja voi. Laita kulho vesihauteeseen ja lämmitä seosta noin 5 minuuttia, kunnes suklaa ja voi sulavat. Kaada seos uunivuokaan ja tasoita pinta. Ripottele pintaan sormisuolaa. Peitä ja laita kylmään pariksi tunniksi kovettumaan. Leikkaa kuumaan veteen kastetulla terävällä veitsellä paloiksi.
Kahden suklaan keksit
Kahden suklaan keksit ovat kahvipöydän himotuimpia keksejä. Tumman suklaan ja valkosuklaan yhdistelmä takaa, että suklaisuutta on kekseissä yllin kyllin. Mukaan voi rouhia myös pähkinöitä, kokeile vaihteeksi vaikka herkullisia macadamiapähkinöitä.
Valmistusaika: 30–60 min | Vaikeustaso: Helppo
Kahden suklaan keksit
50 g voita
200 g tummaa suklaata
150 g valkosuklaata
2 kananmunaa
2 dl vaaleaa muscovadosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
(100 g macadamiapähkinöitä)
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 170-asteiseksi. Sulata voi ja paloittele sekaan tumma suklaa. Rouhi valkosuklaa.
2. Pane munat, sokeri ja vanilja kulhoon, vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää suklaa-voiseos matalalla teholla vatkaten. Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon ja lisää suklaaseokseen samalla hyvin vatkaten. Kääntele taikinaan lopuksi valkosuklaarouhe (ja macadamiapähkinät).
3. Piirrä kahdelle leivinpaperiarkille yhteensä 16 ympyrää mahdollisimman kauaksi toisistaan. Jaa taikina ympyröihin. Kypsennä keksejä 12–15 minuuttia.
Suklaatorttu
Kun mikään muu ei riitä, suklaisen piiraspohjan päälle kaadettu kahden suklaan täyte, joka on tuhditettu kermalla vie taatusti kovimmankin suklaanhimon. Päälle rouhitut suklaahippuset, lumimantelit ja lisänä tarjottava vaniljalla maustettu kermavaahto viimeistelevät leivonnaisen. Suklaapiirakka on ihanan överi, mutta samaan aikaan niin hienostunut, että se kelpaa tarjottavaksi fiinimpäänkin kahvipöytään.
Valmistusaika: Yli 60 min | Vaikeustaso: Keskitaso
Pohja:
150 g kylmää voita
3 dl vehnäjauhoja
¾ dl kaakaota
1 dl tomusokeria
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä
Täyte
200 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
2 isoa munaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeeksi:
suklaarouhetta tai rouhittuja lumimanteleita
Lisäksi:
vaniljalla maustettua kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
Valmistusohje
1. Nypi sekaisin paloiteltu voi, vehnäjauhot, kaakao ja tomusokeri. Lisää keltuais- vesiseos nopeasti sekoittaen. Älä vaivaa taikinaa. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä vähintään puoli tuntia.
2. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Kauli taikina halkaisijaltaan 22 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjan ja reunat peittäväksi levyksi. Peitä vuoan pohja leivinpaperilla, voitele reunat. Nosta levy vuokaan ja painele. Pistele pohja haarukalla, peitä leivinpaperilla ja kaada pohjan päälle pussillinen kuivia herneitä, etteivät reunat valu paistamisen aikana. Kypsennä pohjaa 180-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia. Poista paperi ja herneet ja kypsennä vielä 5 minuuttia.
3. Tee täyte pohjan kypsyessä. Kuumenna kermamaito kiehuvaksi. Paloittele suklaat kulhoon, kaada päälle neste. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa munat ja sokeri keskenään, lisää suklaaseokseen. Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä noin 35–45 minuuttia tai kunnes täyte on juuri ja juuri hyytynyt.
4. Anna tortun jäähtyä täysin ennen tarjoamista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous