Glitz & Glam

5 parasta kesän meikkivinkkiä - näillä keinoilla meikki kestää kauniina helteilläkin!

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Kesäkuu oli ihanan lämmin ja aurinkoinen. Toivottavasti lämpimät ja aurinkoiset kesäpäivät palaavat vielä. Vaikka nautinkin kunnollisista kesäsäistä, meikin pysymisen kannalta sellaiset olosuhteet ovat aina vähän haastavat. Varsinkin rasvoittuvaisuuteen taipuvaisella iholla.

Toki ainainen ratkaisuhan olisi olla ilman meikkiä, mutta jos meikkaus on osa sinua, niin jaan muutaman vinkin, joilla voi parantaa meikin kestoa ja saada meikki näyttämään paremmalta lämpimässä ja välillä jopa kosteissakin olosuhteissa.

Puuteroi kevyen hentoisesti ennen meikkivoiteen levitystä

Oletko kokeillut puuteroida kasvot hentoisen kevyesti ennen meikkivoiteen levitystä? Tämä kikka on erityisesti rasvoittuvalle iholle ideaali, mutta ilman ollessa todella kostea, saattaa tästä vinkistä hyötyä muutkin ihotyypit.

Suosi erittäin hienojakoista puuteria. Levitä puuteri vipan tai siveltimen avulla ohueksi hunnuksi kasvoillesi, levitä vasta sitten meikki- tai CC-voide. Tämä kikka auttaa siten, että puuteri sitoo kasvoilta erittyvää talia ja hikeä, joten meikkipohja ei joudu niin aikaisin sinnittelemään rasvaa ja kosteutta vastaan. Näin meikkipohjan kesto parantuu ja meikki pysyy siistimpänä pidempään.

Hyvistä puutereista olen tehnyt muutamia postauksia, lue lisää:

5 parasta irtopuuteria
Maailman paras kivipuuteri

Tai käytä nestemäistä puuteria!

Lue lisää tästä linkistä!

Käytä meikkivoiteen sijaan sävyllistä päivävoidetta

Oikein kuumalla säällä meikkivoide saattaa tuntua tukalalta. Sävyllinen päivävoide tai sävytetty aurinkovoide on todella näppärä tuote. Kesällä ei kannata murehtia luontaisia ihovirheitään ja epätasaisuutta. Sävyllinen voide ajaa samaan aikaan kosteusvoiteen tehtävää sekä tasoittaa luonnollisesti ihon sävyeroja ja epätasaisuutta.

Jos kasvoilla on muutama itseäsi erittäin häiritsevä finni tai arpi, ainahan voit ne kohdat peittää peitevärillä, jos sävyllinen päivävoide ei tuo riittävää peittävyyttä ongelmaksi kokemaasi kohtaan.

Lue esittelyni Lumenen sävyvoiteesta!

Käytä 38-maskaraa, jos silmäluomesi rasvoittuvat

Vedenkestävä maskara on monen valinta, kun tavoitellaan ripsivärin pysyvyyttä. Valitettavasti kaikille vedenkestävä eli waterproof-maskara ei ole kestävin ratkaisu. Esimerkiksi minulla ne kestävät hyvin vettä, mutta tuhriintuvat usein jopa pahemmin kuin tavallinen, vesiliukoinen ripsiväri.

Syynä tähän on, että vedenkestävä maskara on rasvaliukoinen, joten jos omaat rasvoittuvat silmäluomet tai käytät runsaasti kosteuttavia seerumeja ja silmänympärysvoiteita, vedenkestävä maskara saattaa tuhriintua ala- ja yläluomille.

Oman kokemukseni mukaan 38-maskarat ja niin sanotut filmimaskarat kestävät parhaiten. Kaikista parhaiten pysyvät 38-maskarat, jotka peseytyvät vähintään 38-asteisella vedellä hieromalla. Nämä maskaratyypit eivät valu ja harvoin tuhriintuvat pahasti. Kaikista parhain pysyvyys on legendaarisissa Sensain 38-maskaroissa, mutta kannattaa kokeilla muitakin.

Lue myös:

5 parasta 38-maskaraa -postaus!

Vältä liiallisia meikkikerroksia

Meikkaaminen on kerrostamista, mutta mitä vähemmän pystyt välttelemään kerrostamista, sen parempi.

  • Unohda primeri ja meikkivoide, käytä vain toista!
  • Kokeile vaikka silmämeikinpohjustajan ja puuterisen luomivärin sijaan tiukasti iholle kiinnittyvää nestemäistä luomiväriä.
  • Jätä huulten pohjustus rajauskynällä väliin, meikkaa huulet läpikuultavalla huulipunalla tai huulikiillolla, tai sipaise huuliin sävyllistä huulivoidetta.
  • Jätä puuterointi väliin ja sipaise kasvoille aurinkopuuteria ja poskipunaa.
  • Nyt on myös trendikästä, että meikki on läpikuultava ja luonnollinen. Iho saa kiiltää!

Suosi keveitä koostumuksia

Meikki pysyy freesimmän näköisenä, kun suosit paksujen koostumusten sijaan keveitä koostumuksia. Kun aurinko paahtaa, hiki valuu ja iho rasvoittuu, paksut koostumukset muuttuvat luonnottoman ja epäsiistimmän näköisiksi herkemmin. Kevyet koostumukset kuluvat helpommin pois kasvoilta, mutta meikki säilyy siistimpänä ja olokin on freesimpi, joka taas vaikuttaa kokonaisuuteen – mitä parempi olo itsellään, sitä sädehtivämpänä muutkin sinut näkevät.

Voit keventää suosikkimeikkivoidettasi esimerkiksi kasvovoiteella tai lisätä hehkua lisäävää voidetta. Näin saat kevennettyä paksumman koostumuksen meikkivoiteen.

Lue keveästä aikuisen ihon meikkivoiteesta:

Testasin Raili Hulkkosen meikkivoidetta

Meikkasit kesähelteillä tai et, olennaisinta on että sinulla on hyvä olo itsesi kanssa ja nautit kesästä.

Lue myös:

Parhaimmat kestävät meikkivoiteet

Kestävät ja peittävät meikkivoiteet vertailussa

Täältä löydät kestävät huulipunat -postauksia

Parhaat kasvosuihkeet meikin kiinnitykseen

X