Glitz & Glam

Kosteuden lähteillä – kosteuttava hoitovesi Euroopasta

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuote saatu Bangerhead

Aivan kuten nuukahtanut kasvi, tarvitsee kosteusköyhä ihokin kosteutta elpyäkseen ja ollakseen jälleen napakampi, sileämpi ja vastustuskykyisempi.

Voin aivan rehellisesti sanoa, että minulla on enemmän ihonhoito hyppysissä kuin viherpeukaloa – tai on viherpeukalo, mutta se on keskellä kämmentä. Onnistuin kuitenkin elvyttämään nuukahtaneen orkideani, joka kärsi kosteusköyhyydestä. Orkidea sai kylpeä vedessä pari päivää. Ihoni ei kärsi kosteusköyhyydestä ihan helposti, sillä kosteutan ihoani tehokkailla kosteuttajilla ja menetelmällä.

Ihan alkusyksystä otin testiini L’Occitanen kosteuttavan hoitoveden/-nesteen. Millä nimellä nyt kukakin haluaa tuotetta kutsua. Itse niputan hoitoveden ja hoitonesteen samaan, koska valmistajat ja jälleenmyyjätkin tuntuvat tekevän niin. Kasvoille paineltavaa kosteuttajaa joku valmistaja kutsuu hoitonesteeksi ja toinen hoitovedeksi, kun taas joillakin se hoitovesi on nimenomaan vanulla levitettävä tuote. Tavallaan puurot ja vellit eivät mene pahasti sekaisin, jos puhuu hoitovedestä, vaikka joku muu sen nimeäisi hoitonesteeksi. Kasvovesi on sitten eri asia. Nämä hoitovedet ja -nesteet eivät ole kasvovesiä. Usein englanniksi nämä kulkevat nimillä lotion tai essence.

Aasialaiset ihonhoitorutiinit ovat rantautuneet Eurooppaan. Korealainen kosmetiikka on todella suosittua ja moni on hurahtanut korealaiseen kosmetiikkaan sekä sen ihonhoitorutiineihin. Minä olen yksi hurahtaneista. Hoitovesi/-neste on yksi korealaisen ihonhoidon rutiineihin kuuluvista tuotteista. Kosteutta kerrostetaan runsaasti iholle, jolla saavutetaan kosteutettu, heleä ja virkeä iho. Hyvin kosteutettu iho on vastustuskykyisempi, se näyttää ja tuntuu hyvältä ja jos ihonsa haluaa meikata, meikki asettuu kosteutetulle iholle paremmin ja pitkäkestoisemmin.

Minä olen hurahtanut hoitovesien ja -nesteiden maailmaan. En osaisi enää olla ilman kosteuttavaa nestettä. Länsimaiset brändit ovat havainneet tämän trendin, joten nekin tarjoavat omia versioitaan meille käyttäjille. Kotimaisen Lumenen hoitoveden esittelin keväällä. Kun bongasin ranskalaisen L’Occitanen kosteuttavan hoitoveden, halusin ehdottomasti testata sen.

L’Occitane Aqua Réotier Moisture Prep Essence* on lähdevettä sekä hyaluronihappoa ja glyserolia sisältävä hoitoneste kasvoille. Tuotelinjan nimi Aqua Réotier tulee Provencen alueella olevan lähteen nimestä. Réotier-lähde on erittäin kalsiumpitoinen, joka yhdessä kosteuttavan glyserolin ja hyaluronihapon kanssa antavat erityisen kosteusbuustin iholle.

Kurkataan vielä vähän tarkemmin L’Occitanen virkistävän ja kosteuttavan hoitoveden ainesosiin. INCI-lista on hyvin lyhyt. Tuote on vesipohjainen, jossa on erilaisia ihoa hoitavia ja vesihakuisia ainesosia. Lisäksi on tuotteen olomuotoon ja säilyvyyteen vaikuttavia ainesosia. INCIn loppuosa on hajusteita, myös niitä, jotka tulee erikseen mainita.

aqua/water, propanediol, glycerin, polysorbate 20, sodium hyaluronate, caprylyl glycol, carbomer, ethylhexylglycerin, sodium hydroxide, sodium benzoate, citric acid, tocopherol, parfum/fragrance, linalool, hexyl cinnamal, citronellol, citral geraniol

Pullo on äärimmäisen kätevä korkin painomekanisminsa vuoksi. Kieritettävä korkki on aika tyypillinen hoitovesissä, jotka ovat ohita. Myös pipettejä on sekä pumppumekanismeja paksummissa koostumuksissa. Arvostan suuresti aina tällaisia käyttäjänsä elämää helpottavia ratkaisuja.

Tuotteen tuoksu on raikas ja keveä, joka sekin haihtuu nopeasti siinä vaiheessa, kun hoitonesteen taputtelee iholle.

Hyytelömäinen hoitovesi tulee ulos pullosta hyvin helposti. Kun tämän superkosteuttajan painelee puhtaille kasvoille ennen seerumia ja kosteusvoidetta, se muuttuu vesimäiseksi. Tuote imeytyy ihoon nopeasti – varsinkin silloin, jos iholla on kosteusköyhyyttä. L’Occitane Aqua Réotier Moisture Prep Essence antaa miellyttävän kosteuden tunteen iholle ja valmistelee ihoa seuraavalle ihonhoitotuotteelle.

Painele L’Occitane Aqua Réotier Moisture Prep Essence -hoitovesi puhtaille kasvoille. Jatkan ihonhoitoa kosteuttavalla seerumilla ja viimeistele ihonhoito ihotyypillesi sopivalla kosteusvoiteella ja/tai kasvoöljyllä. Eli kerrosta kosteutta ja lukitse kosteus täyteläisemmällä tuotteella.

L’Occitane Aqua Réotier Moisture Prep Essence sopii kaikille ihotyypeille. Se ei korvaa kosteusvoidetta, eikä aikuisikään ehtineellä seerumiakaan, mutta se toimii mahtavana kosteuden lisääjänä seerumin ja voiteen/öljyn kanssa. Nuoremmalle iholla ei seerumeja yleensä tarvita, mutta hoitovesi buustaa kivasti kosteudella nuorta ja helposti rasvoittuvaa ihoa.

Ihanan ja tehokkaan kosteuttajan, L’Occitane Aqua Réotier Moisture Prep Essence, löydät esimerkiksi Bangerheadilta*. Hinta ei ole ollenkaan paha tällä ylellisellä tehokosteuttajalla. L’Occitane on ylellinen, mutta kohtuuhintainen brändi. Bangerheadilla hoitovesi maksaa 18,90 € / 150 ml. Harvemmin näitä essencejä saa alta 20 eurolla 150 ml:n pulloa.

Joko sinä olet huomannut hoitovesien hyödyn ihonhoidossa?

Lue myös

X