Havaintoja parisuhteesta

Minä kuljen suoraan sinua kohti

21.11.2018 Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Viikko sitten kirjoitin blogitekstin ”Sinä kuljet siinä sivussa”.  Tänään kirjoitus saa jatko-osan.

 

Kuvittele itsellesi parisuhde.

Kuvittele, että heräisikin aamuun, jossa ensimmäiseksi puhelimen sijaan koskettaisikin puolisoaan. Pitäisi hetken lähellään ennen kiireistä arkipäivää. Näyttäisi ilmeillään, sanoillaan ja sormenpäillään, että hän on juuri se ihminen, jota eniten tässä elämässä rakastaa. Ymmärtäisi, että viisikin minuuttia viipyilevää kosketusta puolisonsa iholla riittää arjen keskellä sen kertomaan. Ymmärtäisi, että vetoamalla ainaiseen kiireeseen ja jättämällä koskettamatta, työntää samalla puolisoaan kauemmaksi, ehkä jonkun toisen syliin asti.

Kuvittele jos aamulla ei olisikaan aina niin kiukkuinen. Ei ensimmäisenä valittaisi puolisolleen hänen jättämästään likaisesta lautasesta olohuoneen pöydälle. Tai ei olisi pyytämättä anteeksi unohdettuaan likaisen astian pöydälle. Ei kaataisikaan omaa pahaa oloaan toisen kannettavaksi. Olisikin siinä aamussa puolisolleen mahdollisimman hyvä. Niin hyvä, että jos päivän aikana sattuisi jokin kamala onnettomuus, niin puolisolleen olisi tullut sanottua jotain kaunista viimeisiksi sanoiksi. Kuten, että minä rakastan sinua.

Kuvittele jos päivällä taukojen aikana ei kävisikään kolmatta kertaa lävitse Facebookia, Instagramia, sähköpostia ja Twitteriä, vaan laittaisikin puolisolleen jonkin ihanan viestin. Se voisi olla sellainen tahallisen kiusoitteleva. Sellainen, joka olisi ihana itse saada. Kuvittele jos sillä yhdellä pienellä viestillä saisikin puolisonsa tuntemaan olonsa tärkeäksi, riittäväksi, halutuksi ja rakastetuksi. Jäisi kaiken kaaoksen keskellä odottamaan iltaa, jolloin saisi painautua puolisonsa syleilyyn.

Kuvittele tilanne, jossa ei tiuskisikaan vastausta esitettyyn kysymykseen tai jossa oikeasti kuuntelisi, mitä puolisosi haluaa kertoa. Ottaisikin välillä vastaan eikä itseensä sen mitä sanotaan. Arvostaisi puolisonsa mielipidettä, vaikka se olisikin erilainen kuin sinun omasi. Kuvittele jos tällä huomioimisella ja arvostamisella saisikin puolisonsa avautumaan sinulle useammin itselle vaikeista asioista, koska hän kokisi olevansa turvassa sanojensa kanssa.

Kuvittele kokonainen parisuhde, jossa oikeasti antaisi tilaa toiselle olla oma persoonansa eikä yrittäisi muokata tai muovata häntä haluamakseen. Parisuhde, jossa sanoisi enemmän kiittäviä kuin kritisoivia sanoja. Parisuhde, jossa ei tarvitsisi näytellä jotain sellaista, joka ei ole. Parisuhde, jossa tuntisi olevansa riittävä. Parisuhde, jossa tuntisi olevansa vapaa eikä sidottu. Parisuhde, jossa olisi lupa kurkottaa yhteisten unelmien lisäksi myös kohti omia unelmiaan. Parisuhde, joka perustuisi rakkauteen eli vapauteen.

Kuvittele, että istuisi illalla puolisonsa vierellä. Ympärillä palaisi muutama kynttilä puhkomassa valopisteillä marraskuun syvää pimeyttä. Aamu olisi alkanut sillä, mihin ilta tulisi päättymään. Koskettelisikin älypuhelimensa sijaan puolisonsa vartaloa. Ei jättäisi kosketustaan puolitiehen, vaan koskettelisi niin pitkään, että kummallakaan kosketuksen osapuolista ei jäisi epäselväksi kosketusten merkitys. Alkaisi nukkumaan ja heräisi aamuun, jossa koskettaisi älypuhelimen sijaan puolisoaan.

Jatka kuvittelua hetki ja lopeta se sitten. Lopeta kuvittelu ja elä kuvitelma todeksi. Sinulla on siinä sormiesi ulottuvilla tämä kaikki. Mitä sinä odotat?

Elä itsellesi parisuhde.

Omistettu Katrille tämän päivän kihlavuosipäivän kunniaksi. Vaikka menemmekin tänään 164 kilometrin päässä toisistamme nukkumaan, niin olemme silti samassa sängyssä.

Kommentit (3)

Ihania kirjoituksia sinulla ja puet kirjoituksiksi melkein minun ajatukset. Kiitos tästä. Jatka samaa tahtia eteenpäin. Rakastunut ja rakastettu täälläkin. Näytän kaikin keinoin puolisolleni rakkautta. Olen elänyt vaikeita aikoja viimevuosina nyt kun kaiken synkkyyden jälkeen saa sitä mitä on kaivannut todellakin näytän ja vastaan siihen takaisin, ennen en ole kokenut näin vahvaa rakkautta ketään muuta kohtaan kuin nykyistä miestäni.

Olen aina pitänyt saduista, fantasiasta ja mielikuvituksesta. Uskon niihin salaa edelleen. Olen hyvä kuvittelemaan tuollaisen parisuhteen, aika helposti. Arjen pakolainen.

Sami, nämä sinun tekstisi ovat niin ihania lukea. Olen seurannut niitä pitkään, ja aina niistä saa oivalluksia ja uusia ajatuksia. Rehellisyytesi on minusta niin ihailtavaa. Tämä teksti on niin totta, niin hykerryttävä, että ensimmäisen kerran oli ihan pakko kommentoida ja kiittää sinua siitä, että kirjoitat näitä. Itse olen vuosikymmenten myrskyjen ja useamman suhteen jälkeen päässyt tilanteeseen, joka on aika lähellä kirjoittamaasi.
Rakastunut ja rakastettu

Ihania kirjoituksia sinulla ja puet kirjoituksiksi melkein minun ajatukset. Kiitos tästä. Jatka samaa tahtia eteenpäin. Rakastunut ja rakastettu täälläkin. Näytän kaikin keinoin puolisolleni rakkautta. Olen elänyt vaikeita aikoja viimevuosina nyt kun kaiken synkkyyden jälkeen saa sitä mitä on kaivannut todellakin näytän ja vastaan siihen takaisin, ennen en ole kokenut näin vahvaa rakkautta ketään muuta kohtaan kuin nykyistä miestäni.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *