Horoskooppimerkit

Terveyshoroskooppi – Näin ehkäiset tähtimerkillesi tyypillisiä sairauksia

Vatsahaava vaanii herkästi stressaavaa neitsyttä. Oinas puolestaan reagoi paineisiin migreenillä. Terveyshoroskooppi paljastaa, mitkä ovat tähtimerkillesi tyypillisiä sairauksia. Lue, miten voit ehkäistä niitä ja pitää terveydestäsi hyvää huolta.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
Istock

Vatsahaava vaanii herkästi stressaavaa neitsyttä. Oinas puolestaan reagoi paineisiin migreenillä. Terveyshoroskooppi paljastaa, mitkä ovat tähtimerkillesi tyypillisiä sairauksia. Lue, miten voit ehkäistä niitä ja pitää terveydestäsi hyvää huolta.

Oinaan paineet purkautuvat migreeninä

Pää hallitsee oinaan kehoa, ja sen huomaa jo kävelytyylistäsi. Harpot vauhdikkaasti pää etukenossa, kuin hyökkäävä sarvipää. Olet temperamenttinen, älyllinen ja itsepäinen tulimerkki.

Stressisi purkautuu migreenikohtauksina, ja kun kiihdyt, ohimosi kirjaimellisesti sykkivät. Murehdit työasioita öisin, ja sinulla on taipumusta hampaiden narskutteluun unissasi. Bruksismi aiheuttaa niskojen jäykkyyttä, joten mystisten lihaskipujen syy saattaa löytyä suusta.

Terveysvinkki oinaalle: Hanki hammaskiskot. Ne maksavat itsensä takaisin, sillä päänsäryt ja hartioiden jännitykset helpottavat huomattavasti. Yritä käydä kuukausittain yläselän hieronnassa ja venyttele joka ilta.

Lue myös: 20 kotikonstia migreenin helpottamiseen

Härkä on altis angiinalle ja diabetekselle

Härän kehon herkkiä osia ovat niska, kurkku ja kaula. Sairastut lähes joka talvi sitkeään kurkkutulehdukseen tai angiinaan. Kannat stressiä harteillasi. Pahimmillaan niskasi jäykistyy liikkumattomaksi, etkä voi kääntää päätäsi.

Härkä on mukavuudenhaluinen horoskooppimerkki, jonka sokeriaineenvaihdunta häiriintyy herkästi. On tärkeää, että syöt terveellisesti, sillä sinulla on taipumusta 2-tyypin diabetekseen. Jos painosi nousee sitkeästi ja kärsit oudosta väsymyksestä, tutkituta kilpirauhasarvosi.

Terveysvinkki härälle: Vältä nopeita hiilihydraatteja. Älä anna ateriavälien venyä yli kolmen tunnin, ettet sorru makeaan. Sokerin popsiminen sotkee aineenvaihduntasi ja saa verensokerisi sahaamaan.

Lue myös: Verensokeri tasapainoon oikealla ateriarytmillä

Kaksosella on herkät keuhkot ja nivelet

Kaksonen on eloisa, ilman hallitsema horoskooppi. Hengityselimet dominoivat elimistöäsi, ja sairastut helposti keuhkoputkentulehdukseen, flunssaan ja yskään.

Vartalosi ilmentää luonteesi kaksijakoisuutta. Erityisen herkkiä ovat ne ruumiinosat ja elimet, joita on kaksi kappaletta: esimerkiksi kädet, jalat, keuhkot ja munuaiset. Vetoisa ilmasto ja huono työasento altistavat sinut jännetupin tulehdukselle ja nivelkivuille. Rakastat lukemista ja tietokoneella roikkumista, mutta muista jaloitella välillä.

Terveysvinkki kaksoselle: Jos tupakoit, tumppaa välittömästi ja köhät vähentyvät. Hiirikätesi ja sen puoleinen hartia ovat jatkuvassa jännityksessä. Treenaa tietokoneen näpyttelyn vastapainoksi salilla koko kehoasi.

Lue myös: Näillä nikseillä pysyt terveenä – 10 vinkkiä flunssan ehkäisyyn ja hoitoon

Stressiakne kiusaa tunteellista rapua

Rapu kärsii usein psykosomaattisista oireista. Yrität peitellä voimakkaita tunteitasi, mutta ne puskevat pintaan kehon sairauksina.

Iho on kehomme suurin ja herkin elin. Ahdistuksesi oireileekin usein ihottumana, kuivuutena tai finneinä. Et aina ymmärrä mielesi ja kehosi yhteyttä, ja etsit apua voiteista ja allergialääkkeistä. Piilotat tunteita myös vatsaasi. Kun olet masentunut tai peloissasi, kärsit vatsakivuista ja ruoansulatusongelmista. Lääkitset sydänsurujasi syömällä, mikä pahentaa suolisto-oireita.

Terveysvinkki ravulle: Puhu tunteistasi läheisillesi. Mitä hanakammin piilotat ne, sitä voimakkaammin oireilet fyysisesti. Käytä herkälle ihollesi mietoja, hajustamattomia pesunesteitä ja voiteita.

Lue myös: Finnit, hiustenlähtö ja verenvuoto – nämä oudot oireet voivat johtua stressistä

Leijonan on tarkkailtava verenpainettaan

Leijona on elinvoimainen horoskooppimerkki, jonka kehon keskeisiä osia ovat sydän, selkäranka ja verenkiertoelimistö.

Olet intohimoinen luonne, ja jos sydämesi särkyy, voit kärsiä rytmihäiriöistä. Myös levottomuus, eroottinen virittyneisyys ja ilo saavat pulssisi kiihtymään. Kovat vaatimukset nostavat verenpainettasi, vaikka olisit ulkoisesti tyyni. Kärsit joskus oudoista selkäkivuista, joihin ei löydy elimellistä syytä. Tarkkaile stressitasoasi, sillä uupumus voi oireilla selkäkipuina, vaikka liikkuisit paljon ja työasentosi olisi hyvä.

Terveysvinkki leijonalle: Tarkkaile verenpainettasi. Vältä sydäntä ja verisuonia rasittavaa suolaista ja rasvaista ruokaa. Harrasta aerobista liikuntaa, mutta älä pakota itseäsi jatkuvasti äärimmäisiin suorituksiin.

Lue myös: Pitkään jatkunut stressi rasittaa naisen sydäntä ja verisuonia

Vatsahaava vaanii tunnollista neitsyttä

Täydellisyyttä tavoitteleva neitsyt kärsii stressivatsasta. Hermostut herkästi, ja jos stressisi jatkuu pitkään, voit sairastua vatsahaavaan. Myös ummetus on yleinen neitsyen riesa.

Pahimmillaan perfektionismisi alkaa heijastua syömiseesi. Rankaiset ja kontrolloit kehoasi syömättömyydellä, jos epäonnistut tavoitteissasi. Jotta yliminäsi hellittäisi otettaan, sinun on oltava lempeämpi kehollesi. Opettele suhtautumaan vartaloosi sallivasti ja kunnioittavasti. Syö runsaasti vatsaa helliviä kuituja ja kasviksia.

Terveysvinkki neitsyelle: Älä laukaise kireitä lihaksiasi tulehduskipulääkkeillä, jotka voivat vahingoittaa vatsalaukkua ja suolistoa. Ota tavaksi venytellä, joogata ja rauhoittua itseksesi iltaisin.

Lue myös: Särkylääkkeiden turvallinen käyttö – näin paljon voit ottaa särkylääkettä kerralla

Tissuttelu koettelee vaa´an maksaa

Vaaka on vastaanottavainen, tasapainottava horoskooppimerkki. Kehosi herkimpiä osia ovat elimet, joiden tehtävä on imeä, puhdistaa ja suodattaa ravintoaineita: suolisto, virtsarakko, maksa ja munuaiset. Rakastat nautiskelua ja olet liiankin perso hyvälle ruoalle ja viinille. Olet luonnostasi ryhdikäs ja hoikka, mutta sisäelimiesi ympärille voi kertyä vaarallista rasvaa. Vaa´alla on riski muuttua niin sanotuksi laihaksi lihavaksi. Tällainen vartalo näyttää sutjakkaalta, mutta rasvaprosentti on hälyttävän korkea.

Terveysvinkki vaa´alle: Tarkkaile alkoholinkäyttöäsi. Olet harvoin humalassa, mutta jatkuva tissuttelu rasittaa maksaa ja munuaisia. Kohtuukäytön raja on naisilla 10 ja miehillä 21 alkoholiannosta viikossa.

Lue myös: Juotko tietämättäsi liikaa? Nämä merkit paljastavat vaarallisen tissuttelun

Skorpioni on hormonien vietävissä

Skorpioni on eläinradan eroottisin tähtimerkki. Lantion alue, sukuelimet ja peräsuoli ovat kehosi keskeisiä pisteitä.

Skorpionin mieli ja libido ovat vahvassa yhteydessä toisiinsa. Jos olet alakuloinen, voit kärsiä haluttomuudesta ja sukupuolihormonien tason laskusta. Skorpioni addiktoituu helposti seksiin. Irtosuhteet altistavat sukupuolitaudeille ja virtsarakontulehduksille. Naisskorpioneilla on usein kivuliaat tai epäsäännölliset kuukautiset. Voit kärsiä myös rankoista PMS-oireista viikkoa ennen kuukautisia.

Terveysvinkki skorpionille: Kunnioita hormonikiertoasi. Älä vaadi itseltäsi liikaa, jos olet uupunut kuukautisten jälkeen tai ennen niiden alkamista. Tarkkaile, miten ruokavalio vaikuttaa mielialaasi ja turvotukseen.

Lue myös: PMS, ovulaatio, kuukautiset – hyödynnä kuukautiskiertosi viikko viikolta

Noidannuoli iskee jousimiehen selkään

Jousimies on toisaalta erittäin fyysinen, toisaalta älyllinen horoskooppimerkki. Merkkisi symboli on kentauri, jolla on ihmisen yläruumis ja hevosen alaruumis. Lantio, lonkat, alaselkä ja reidet ovat kehosi voimakeskuksia. Vaikka jalkasi ovat vahvat, kärsit lonkka- ja selkäkivuista, jos et liiku riittävästi.

Olet kaukonäköinen visionääri, ja silmät ovat toinen herkkä alueesi. Jousimiehellä on usein joko loistava tai surkea kaukonäkö. Voimakas stressi voi oirehtia migreenikohtauksina ja näköhäiriönä.

Terveysvinkki jousimiehelle: Huolehdi alaruumiistasi harrastamalla tärähdyksiä sisältävää luuliikuntaa, kuten aerobiciä ja mailapelejä. Hermoratahieronta voi laukaista selkäjumituksen paremmin kuin klassinen hieronta.

Lue myös: Vaivaako selkäkipu? Selkä ja niska kuntoon helpoilla keinoilla

Kauriilla on kolottavat luut

Kauris on vastuuntuntoisin ja sitkein tähtimerkki. Luut, selkäranka, hampaat ja polvinivelet ovat vahvasti yhteydessä mieleesi.

Vaikka et näytä tunnemyrskyjäsi, suru ja ahdistus tunkeutuvat sinuun luita ja ytimiä myöten. Osteoporoosi ja nivelvaivat ovat tyypillisiä kauriin vaivoja. Kun tunnet itsesi varmaksi, olet ryhdikäs ja elinvoimainen. Väsynyt tai lannistunut kauris painuu kumaraan, ja huono ryhti alkaa rapauttaa koko kehoasi. Oinaan tavoin narskutat hampaitasi stressaantuneena, ja hampaasi voivat kulua.

Terveysvinkki kauriille: Suojaa luitasi vahvistamalla lihaksiasi. Treenaa etenkin suuria selkä- ja jalkalihaksia, sillä ne kannattelevat koko vartaloasi. Nauti runsaasti luita vahvistavaa kalsiumia.

Lue myös: Osteoporoosi – Tunne riskit ja ehkäise luukato

Suonikohjut ovat vesimiehen riesa

Ruumista liikuttavat jalat ja käsivarret ovat vesimiehen vartalon tärkeimpiä osia. Elinvoimainen vesimies on vikkelä sekä keholtaan että mieleltään.

Olet luonnostaan hoikkaraajainen, nopea ja notkea. Jooga, juoksu ja akrobatia ovat luontaisia lajejasi. Älä kuitenkaan ota hyvää peruskuntoasi itsestäänselvyytenä. Jos laiminlyöt terveelliset elintavat, alat kärsiä suonikohjuista ja nivelkivuista. Vesimiehellä on riski sairastua veritulppaan ja reumasairauksiin. Suojaa elimistöäsi vähärasvaisella, vähäsuolaisella ja prosessoimattomalla ruoalla.

Terveysvinkki vesimiehelle: Voit ehkäistä suonikohjuja pitämällä painosi kurissa. Hoikankin vesimiehen kannattaa liikkua, sillä liikunta edistää jalkojen verenkiertoa ja pienentää laskimopainetta.

Lue myös: Miten eroon suonikohjuista? 10 kysymystä

Hyvä uni on kalojen terveyden avain

Kaloilla on vahva yhteys alitajuntaansa. Sinulla on herkkä hermosto, ja ravun tavoin heijastelet henkistä tilaasi fyysiseen olemukseesi.

Kalojen terveysvaivat ovat usein psykosomaattisia. Jos jokin painaa mieltäsi, kärsit unettomuudesta, painajaisista, raajojen puutumisesta ja oudoista kivuista, joiden syy ei tahdo selvitä. Pitkittynyt stressi voi tuhota vastustuskykysi, mutta henkinen herkkyys on myös vahvuutesi. Itsetunnon vahvistaminen ja keskittymiskyvyn parantaminen voimistavat koko elimistöäsi.

Terveysvinkki kaloille: Unettomuus ja unen katkeilu heikentää immuniteettia. Karsi ruokavaliostasi kofeiini ja alkoholi. Älä kiihdytä mieltäsi iltaisin jännittävillä tv-ohjelmilla tai provosoivilla nettikeskusteluilla.

Lue myös: Näin selätät unettomuuden – 6 uutta vinkkiä huippuasiantuntijalta

Lähteet: Complete Horoscope, Dailyhoroscope, Divinecaroline

X