Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi heinäkuu 2018

Teksti:
Sissi Sundell
Astrologi:
Seppo Tanhua
Kuvat:
Mvphotos

Heinäkuun helteet, toivon mukaan! Nyt nimittäin kyllä säätila saisi suosia laiskaa lekottelua, kun taivasvoimatkin vetävät vähän lonkkaa. Vaikka noita papereita ja laskujansa kuinka päin pyörittää niin mitään kovin dramaattista tuosta ei löydä. Onko jollakin jotakin sitä vastaan, että otettaisiin heinäkuu vähän rennommin ja pidettäisiin oikein kunnon rento kesämeininki yllä? Miten olisi, jos oltaisiinkin ihan ihmisiksi vaan ja hyviä toisillemme? Kaikillehan on ihan selvää kalenteriakin katsomalla, ettei mitään kauhean ihmeellistä kuitenkaan kannata heinäkuussa yrittää. On se aika hassua, että kosmiset voimatkin ovat vuorotteluvapaalla tai lomalla nyt, ainakin melkein…

Aika paljon tunnelmasta kertoo varmaan sekin, että heinäkuun alkaessa peruuttelua on varsin runsaasti: pakin ovat laatikkoon lykänneet Mars, Jupiter, Saturnus, Neptunus ja Pluto. Näiden isojen poikien vanavedessä Merkurius heittää peruutusvaihteen silmään sitten 27. päivä. Kaiken hupaisin esitys, jolla ei taida olla paljonkaan astrologista merkittävyyttä, tulee kuunsolmuakselilta, joka ei tiedä yhtään mihin suuntaan se menisi: se vaihtaa suuntaa heinäkuun aikana VIISI kertaa. Yleensähän tämä karman kantaja pakittelee pääasiassa, mutta nyt on suunta aika lailla hakusessa. Voisin kuvitella, että tuo tuntuu ainakin Leijonilla ja Vesimiehillä jonkinlaisena ”suunnattomuutena”. Hassu sana, muuten…

Venuksella tuntuukin sitten pitävän kiirettä muidenkin edestä. Sekin sopii tunnelmaan paremmin kuin hyvin. Kun se pyyhkii tuolla taivaalla Yli merkin verran Leijonan loppupuolelta Neitsyen loppuasteisiin, ehtii se levittää rakkauden taikapölyä hyvinkin moniin kohtaamisiin ja tapahtumiin. Marsin kanssa sen treffit on laitettu kalenteriin 16. päivälle ja aterialla olisi tarjolla kvinkunssi. Tämä tahtoo sanoa, että hieman dramaattistakin jännitettä on noilla main tarjolla, ehkä ainakin Vesimiehille ja Neitsyille. Mutta mitäs pienistä, Jos tuntuu, että jotakin järjestelyjä on pakko tehdä, niin kannattaa tehdä ne ennen kuin Merkurius alkaa peruuttaa, tai sitten kunnon doublecheckit…

Oinas

Oinas pääsee etenemään juuri sillä tahdilla ja niillä tavoilla, kuin parhaalta tuntuu. Tämän kuun leppoisa tunnelma tekee sinulle tosi hyvää. Mars peruuttelee mukavasti sekstiiliin sinun merkissäsi majailevalle Chironille, joten vaikuttaa täältä katsoen siltä, että lepo saattaisi tulla ihan tarpeeseen. Saturnus tekee samaan aikaan neliötä Kauriista, joten väsymys ansaitsee nyt huomiosi. On paljon parempi puuhailla omien pikku unelmien kanssa fiilistellen, kuin ottaa mitään paineita.

Rakkaus

Mitä kuuluu? No ei paljon mitään. Suurella todennäköisyydellä mennään aika tutuilla kuvioilla. Tällainen rauhallinen ja rakkaudellinen kesäfiilis on sinänsä ihan parasta tutkimusmatkailuaikaa vähemmän sitoutuneille, mutta jos jotakin pitäisi (niin kuin kai pitää) tähdistä päätellä niin parhaat mahdollisuudet jollekin maininnan arvoiselle tapahtumalle ovat kuun puolivälissä. Silloin Saturnus, Venus, Mars ja vähän Chironkin saattavat maustaa jonkun melko mielenkiintoisen sopan.

Härkä

Kiire on oikein kovasti päällä vielä kuun alussa. Se on todennäköisesti jälkikaikua ja tunnelmaa, josta olisi päästävä mahdollisimman nopeasti rauhallisemmille vesille. Kun kuukausi tulee puoleen väliin kannattaa kiinnittää huomiota omiin epämukavuustunnelmiin. Ne antavat nyt hyvin viestiä siitä, mihin suuntaan voisit elämääsi viedä. Tällaiset ajat opettavat kantapään kautta, aika hellästi kuitenkin, mitä ei ainakaan halua. Nyt voi ideatasolla syntyä merkittäviä kiinnostuksen kohteita

Rakkaus

Uranus ja Venus ovat mukavassa maakolmiossa, joka sopii ehkä jopa sinullekin. Uranus pysyttelee omassa merkissäsi varsin pitkään ja siihen on vain totuttava, vaikka Härän laadulle sähköisen radikaali Uranus voi vähän kinkkinen ollakin. Kun sinulla sitten tässä kuussa voisi hyvinkin olla sähköistä säpinää tarjolla, kannattaa olla avoimena ja valmiina elämänmuutoksiin. Kun Saturnus Kauriista vähän rauhoittaa menoa saattavat uudet kuviot rakentua Härkääkin tyydyttävällä tavalla.

Kaksoset

Jos vähän rumasti sanoisi, niin yritys ja erehdys, eksyminen ja löytyminen, sinne tänne kuljeskelu ja ihmetteleminen ovat oikeastaan vähän niin kuin Kaksosen elämäntehtäviä. Jos sitä taas ajattelee toisesta kulmasta, niin tällainen kokeileva ja avoin, välillä aika päämäärätönkin asenne on tärkeä osa elämää. Nyt Kaksoset ovat harvinaisen vapaita toteuttamaan tätä kutsumustaan ihan kympillä. Oikeastaan mikään ei rajoita tutkimusmatkoja.

Rakkaus

Alkukuu menee vähän seesteisemmissä tunnelmissa, mutta loppukuussa jännitteet kasvavat. Sinun kannaltasi planeettakulmat eivät ole ihan kohdillaan, joten muistutuksia ja oppiläksyjä taitaa olla luvassa. Paras ratkaisu taitaa olla enemmänkin omiin asioihin keskittyminen. Ajan laatu tukee sinua miettimään sitä, mikä on parasta oman luovuutesi esille saamiseen: koska rakkaus on antamista ja saamista, täytyy myös annettavaa olla, aina uudistuvaa, rakentavaa.

Rapu

Auringon vaeltaessa nyt Ravun merkin läpi, heidän elämänsä on tietysti erityisellä tavalla tapahtumien polttopisteessä. Vastapäätä olevassa Kauriin merkissä on voimakkaita tekijöitä, jotka auringon kautta saavat Ravuille aikamoisia tunnelmia aikaiseksi. Ensin Saturnus tuo oman raskautensa ja vaatii elämän rakennetta kuntoon, sitten Pluto tuo vääntöä helposti vähän liikaakin. Jos sivutuotteena ja stressittömästi syntyy hyviä aloitteita, niin mikäs siinä.

Rakkaus

Venus tosiaan kiitää melkoista vauhtia kohti Neitsyttä, josta omalle merkillesi syntyy ihan hyvä perusta. Tärkeimmät hetket ja kohtaamiset osuvat keskikuukauden huitteille. Aivan kuun lopussa alkaa näkyä hieman plutonista vaikutusta, mikä tuo elämään hiukan intohimon tuulahduksia, mutta helposti myös dramatiikkaa ja valtapelejä. En kuitenkaan jaksa uskoa, että kuitenkaan tämän tason vaikutukset voisivat kenenkään rentoa kesätunnelmaa kauheasti häiritä.

Leijona

Sinulle varmasti merkittävin tekijä on Merkurius, joka liikkuu eri puolilla merkkiäsi koko kuukauden. Aurinkokin toki siirtyy merkkiisi kuun loppupuolella. Kuukausi kannattaa ehkä vähän jakaa näiden vihjeiden mukaan: Aloita kuukausi käytännöllisellä ja uutta luovalla otteella. Jos on jotenkin mahdollista laittaa joku idea pallona liikkeelle, tee se alkukuusta. Loppukuusta kannattaa yhä enemmän siirtää vaihde vapaalle ja ottaa Aurinkoa. Leijonan pitäisi tämäkin osata.

Rakkaus

Kuun vaihde kesäkuusta heinäkuuhun on ollut aika rankkaa aikaa. Siinä on tainnut olla vahvoja tunteita suuntaan jos toiseenkin. Balanssi alkaa parantua ihmissuhteissa aika nopeasti ja ainakin omat tunteesi ja tunnelmasi liikkuvat hyvinkin seesteiseen suuntaan. Nyt on hyvä vaihe unohtaa turha nokittelu ja nauttia elämästä kuin leijonat savannilla, unisen mukavasti ja rauhallisen rakkaudellisesti.

Neitsyt

Sinulla on mukavan rauhallinen ja hyvinvoiva perustunnelma, jossa on mukava nyt rakentaa ihan vaikka itselle laadukasta elämää. Sellainen pieni odottava tunnelma on päällimmäisenä kuun alussa. Olet vähän sivussa tapahtumien keskipisteestä, mutta älä anna sen häiritä. Ota ilo irti siitä, miten mukava on kenenkään suuremmin kiinnostumatta kehitellä mukavia juttuja ihan omaa ja läheisten elämää silmällä pitäen.

Rakkaus

Venus, rakkauden planeetta, viettää lähes koko kuukauden merkissäsi. Merkittävimmät ja tuntuvimmat kuviot se tekee puolenkuun seutuvilla. Sinun kannaltasi kulmat ovat harvinaisen hyvin kohdallaan ja tämä Venus-aika sinun kohdallasi kannattaa ottaa tarkasti talteen. Saturnuksen ja Uranuksen yhteiset neuvottelut voivat hyvinkin tuoda elämäntiellesi jonkun ihan uuden merkityksellisen suhteen. Toinen vaihtoehtohan aina on se, että suhde syvenee oleellisesti.

Vaaka

Pidä kiinni oikeudestasi lomaan! Oikeastaan mikään ei puhu sen puolesta, että sinun kannattaisi yrittää nyt mitään yhtään ihmeellisempää. Jos skumppapullo aukeaa ja kahvinkeittimeenkin muistaa laittaa kannun alle, niin se riittää. Se, että taivasvoimat ovat lomatunnelmissa, heijastuu hyvin selvästi juuri vaakatunnelmiin. Kaikkea ylimääräistä kannattaa suorastaan välttää ja lupauksia ei todellakaan kannata tehdä, ellei se ole ihan välttämätöntä.

Rakkaus

Ja ihan samat sanat vielä tännekin puolelle… Kaikkea ylimääräistä rasitetta ja kahnausta tulee välttää. Et nyt ole ollenkaan niin jaksavalla tuulella, että pystyisit osallistumaan paljonkaan muiden elämään, saati ongelmiin. Oikeastaan parasta olisi miettiä, voisiko joku oma juttu, joka on joskus ollut tärkeäkin ja sittemmin unohtunut, kiinnostaa? Se, että jaksaisi taas enemmän antaa ja antautua, vaatii välillä omassa sisäavaruudessa vierailemista.

Skorpioni

Alkukuu näyttää aika tehokkaalta, jos osaat hyödyntää Neptunus-intuitiota. Jos hyvät ideat, jotka on revitty ihan stetsonista, eivät sitten tunnu mitenkään konkretisoituvan ja jengi vaan pyörittelee päätään, ei ehkä kannata. Tehot laskevat kuin lehmänhäntä aika nopeasti kuun loppua kohti, mutta eipä tuosta kannata suuria paineita ottaa: ehtii sitä myöhemminkin töissä hikoilla. Nyt voi mennä vaikka rannalle tai ulkoleikkeihin hikoilemaan.

Rakkaus

Loppukuu näyttää tosi hyvältä. Samalla kun pyrit irrottamaan otteesi arjesta Jupiter ja Venus supsuttavat sinun korvaasi ihan mukavia juttuja. Neptunus hihittelee taustalla ja arvelisin, että tästä saadaan todella herkkää ja hauskaa meininkiä aikaiseksi. Tärkeintä on varmaan se, ettet suhtaudu tiukkapipoisesti ja liian vakavasti mihinkään. Neptunus on sellainen veijari, ettei kaikki ole välttämättä ihan sitä miltä näyttää. So what, jos sen tietää?

Jousimies

Aika näyttää laadultaan aika samalta kuin Vaa’oilla. Eli sellaista seiskaa, jos ajattelee, että jotakin pitäisi tapahtua. Mikään ei kuitenkaan estä hauskanpitoa, rentoutumista ja lomailua, päinvastoin. Sinunkin kannattaa mahdolliset sopimukset tehdä ajoissa ja tarkistaa aika huolellisesti vapaalle heittäessäsi, ettet ole unohtanut mitään. Terveydelliset kysymykset ratkeavat levolla ja rentoutumisella.

Rakkaus

Alkukuussa ratkeaa jokin aika oleellinen kysymys, ellei ole ratkennut jo sitä ennen. Ratkaisu saattaa olla sinulle aika hankala, koska koko kuukausi kuluu sinun kannaltasi vähän jännitteellisissä ja kireissä tunnelmissa. Mistään vakavastahan ei loppujen lopuksi ole kysymys. Jos asiat tuntuvat kaatuvan päälle, sanoisin että kaikki ei ole ihan miltä näyttää. Neptunus tekee sinulle nyt aika helposti tepposet ja kuvittelet itsellesi ja muille tunteita, joilla ei ole todellisuudessa pohjaa.

Kauris

Kun ei kulje, ei kannata yrittää väkisin. Joskus Plutosta, joka majailee merkissäsi vielä todella pitkään, on paljonkin iloa, kun pitää saada jotakin aikaiseksi. Nyt kulmat ovat kuitenkin niin vinksallaan, että turhautumisen tunteet ja väkisin yrittämisen maku valtaavat alaa. Tässä tilanteessa on paras ottaa etäisyyttä asioihin ja pitää omaa mielenrauhaa ykkösprioriteettina. Ei kannata pilata lyhyttä kesää kantamalla murhetta asioista, joille ei voi mitään.

Rakkaus

Kuun alku on monille melkoisten jännitysnäytelmien aikaa. Tulehtunut tilanne jossakin ihmissuhteessa, ehkäpä siinä tärkeimmässä, alkaa kuitenkin purkautua melko nopeasti. Nousukiito on aika huimaa ja olivatpa tunnelmat ja tapahtumat puolen kuun tienoilla mitä hyvänsä, niin ainakin edellytykset suhteen nostamiselle toiselle tasolle tai uuden suhteen perustamiselle ovat sinun merkkisi ihmisille oikein hyvät.

Vesimies

Vesimiehillä on edelleen ihan mainio vaihe menossa. Pakittava Mars tarvitsee vähän apuja, mutta Merkurius sopivasti Leijonassa antaa ainakin rohkeimmille ja radikaaleimmille Vesimiehille alkukuun puolelle mukavaa myötätuulta purjeisiin. Liiallisia odotuksia ei kuitenkaan kannata ladata omaan panostukseensa, koska asetelma on aika herkkä Uranuksen vahtiessa tiukasti motiiveja. Homman täytyy olla ihan aitoa sinua tai se ei alkua pitemmälle pyöri.

Rakkaus

Ota mahdollisimman rennosti. Kaikenlaiset laineet keinuttavat tunteittesi paattia, mutta oman mielenrauhan kannalta on ensiarvoisen tärkeää pysyä etäällä konflikteista. Ihmiset saavat sinut nyt helposti omilla jämähtämisillään raivon partaalle, koska itse olet niin vahvasti haistelemassa jo tulevaisuuden tuulia. Nyt vain katse eteenpäin. Ei kannata jäädä ihmettelemään, miksi muut eivät tajua sitä, mikä sinulle on jo selvää.

Kalat

Sinut voisi laittaa suorastaan ”pakkolomalle”. Taas kun kulmia tuossa tuijottelee, niin valtaa vähän sellainen olo, että Kalat voisivat nyt pysytellä luvan kanssa siellä mukavassa sisämaailmassaan. Ainoa vähänkin tilaisuudelta näyttävä olisi hyödyntää Auringon kolmio Neptunukselle, mutta aika meedio saa olla, että löytää intuition, jolla tuosta jotakin kovin käytännöllistä viritellään. No, onhan niitäkin taikureita. Eikä kai ideoissa mitään vikaa ole.

Rakkaus

Paljon parempi! Jos muuten ei kulje, niin heinäkuun tunnelmat sopivat tosi hyvin rakkauden ja hyvinvoinnin täyttämän lomailuun. Neptunuksen ja Venuksen energiat toimivat mainiosti yhdessä ja jos ei odotakaan, että kaikki olisi täyttä totta, vaan antautuu hyvän olon ja sadun tunnelmiin, eipä parempaa voi toivoa. Kaikki ei todellakaan ole ihan kiinni arkitodellisuudessa, mutta on saada hyvä tällaisia kokemuksia. Näillä elää pitkään.

Lue myös:

Värihoroskooppi: mitä tähtimerkkisi väri kertoo sinusta?

Rakkaushoroskooppi – näistä merkeistä tiedät, että olet löytänyt itsellesi Sen Oikean

 www.astro.fi

 

X