Toisinaan erokeskustelun aloittaminen voi olla niin vaikeaa, että ihminen ajautuu käyttämään kiertoilmaisuja.
Ihmissuhteet

4 lausetta, jotka enteilevät eroa

Erokeskustelua kaihtava kumppani saattaa yrittää ilmaista lähtöhaluistaan muilla keinoilla. Nämä neljä lausahdusta kertovat tyypillisesti siitä, että ajatus parisuhteen päättämisestä on syntynyt.
Teksti: Anna Nummisto Kuvat: iStock

”Minun on keskityttävä töihin/treenaamiseen/remontointiin.”

Aikaisemmin kumppanisi oli valmis järjestämään kalenteriinsa tilaa tapaamisille, kiireistään huolimatta. Yhtäkkiä hänen elämänsä kuitenkin muuttuu niin arvaamattomaksi, ettei hän ehdi edes vastaamaan tekstariisi. Jep, sinut on todennäköisesti syrjäytetty.

Rakastuneen ihmisen elämässä on vain hyvin harvoja asioita, jotka hän laittaa rakkautensa kohteen edelle. Siksi jatkuvasti kaiken vapaa-ajan vievä treenaaminen tai yhä useammin venyvät työpäivät ovat yleensä aika varmoja merkkejä siitä, että toisen kiinnostus on nuupahtanut.

”Sinun pitää tavoitella unelmiasi.”

Onko puolisosi yhtäkkiä huolestunut sinun elämäsi suunnasta? Kannustaako hän sinua muuttamaan työn perässä toiselle paikkakunnalle tai hankkimaan koiran lenkkiseuraksi? Tämä yli-innokkaaksi life coachiksi muuttunut kumppani ei välttämättä kanna huolta sinun tulevaisuudestasi. Hän saattaa yrittää löytää lempeän pakotien suhteestanne.

”Törmäsin sattumalta eksääni ja juttelimme menneistä.”

Että ihan sattumalta? Uskoo ken haluaa. Vaikka kumppanillasi ei olisi mitään mielenkiintoa palata yhteen eksänsä kanssa, hän todennäköisesti ajattelee, että eksä on sopiva punainen vaate, jolla sinut saa karistettua sinut kimpusta. Jos kumppanillasi ei ole aikaisemmin ollut syytä pitää yhteyttä eksäänsä, ja yhtäkkiä tämän nimi alkaa vilistä keskusteluissanne (tai kultasi Facebook-seinällä), on aika ihmeellistä, että menneisyyden haamut palaavat ykskaks kummittelemaan.

”Elämäni on niin rankkaa juuri nyt, en halua pilata fiiliksiäsi.”

Aikaisemmin kumppanisi avautui sinulle hankalasta pomostaan, nyt hän haluaakin märehtiä pulmansa yksin – ja jalomielisesti avaa sinulle oven ulos ikävästä elämästään. Jos et heti ymmärrä jättää häntä rauhaan, hän saattaa heittäytyä tarkoituksella inhottavaksi. Mitä enemmän häntä ymmärrät ja lohdutat, sitä hankalammaksi hän saattaa muuttua.

Lähteet: ThoughtCatalogCosmopolitan, AllWomensTalk

Lue myös:

Miksi ero sattuu joihinkin enemmän kuin toisiin? – Näin persoonallisuustyyppisi vaikuttaa erosta selviämiseen

Tuntuuko parisuhde väljähtäneeltä? Näin rakastut puolisoosi uudelleen

Eronneiden parisuhdevinkit: Näin suhteen saa kestämään

Nainen, lankeatko aina renttuihin? Näin voit muuttaa miesmakuasi

 

X