Julkkikset

Benjamin Peltonen kantaa aina mukanaan lapsuuden yhteiskuvaa: ”Koulukiusaamishistorian takia emme siedä vääryyttä”

Lapsuuskuvien selailu saa laulaja Benjamin Peltosen olon haikeaksi, sillä hän haluaisi kyetä palaamaan ajassa taaksepäin.

Teksti:
Riikka Heinonen
Kuvat:
Benjamin Peltosen Kotialbumi, Om-Arkisto

Benjamin Peltonen on Tanssii tähtien kanssa -voittaja 2022.

Lapsuuskuvien selailu saa laulaja Benjamin Peltosen olon haikeaksi, sillä hän haluaisi kyetä palaamaan ajassa taaksepäin.

”Olen kuvassa rakkaan pikkusiskoni Amandan kanssa lapsuudenkodissamme Kaarinassa. Olin tuolloin hieman alle viisivuotias ja siskoni minua kaksi vuotta nuorempi.

Kujeilevista ilmeistämme päätellen meillä oli kuvanottohetkellä hauskaa. Kannan valokuvaa aina mukanani puhelimessani. Se kuvastaa positiivista elämänasennettamme ja sitä, millainen tunnelma kodissamme vallitsi.

Laulaja Benjamin Peltonen on aina ollut läheinen pikkusiskonsa Amandan kanssa.
Laulaja Benjamin Peltonen on aina ollut läheinen pikkusiskonsa Amandan kanssa.

Minä, siskoni ja neljä vuotta nuorempi pikkuveljeni olemme olleet lapsesta saakka läheiset. Päätimme jo pieninä, että pysymme läheisinä vielä aikuisinakin. Mielestäni olemme onnistuneet siinä hienosti: olemme paitsi sisaruksia myös hyviä ystäviä keskenämme.

Minä ja Amanda asumme Helsingissä ja tapaamme toisiamme säännöllisesti. Rakastamme hyvää ruokaa ja käymme yhdessä syömässä ravintoloissa. Saatamme viettää tuntikausia herkutellen ja jauhaen kaikesta mahdollisesta. Amandan kanssa minun on helppo puhua omista tuntemuksistani, niin hyvistä kuin huonoistakin, sillä voimme luottaa toisiimme täysin.

Minussa ja Amandassa on paljon samaa. Puhuessamme tai nauraessamme näytämme siltä kuin olisimme kaksoset. Jotkut siskoni piirteistä ärsyttävät minua, mutta näen samoja piirteitä myös itsessäni. Olemme molemmat turhan kovia selittämään ja pyrimme liikaa miellyttämään muita. Meitä kumpaakin on koulukiusattu, mutta silloinkin olemme seisseet toistemme tukena.

Koulukiusaamishistorian takia emme siedä vääryyttä tai toisten ihmisten kaltoinkohtelua, vaan puutumme nopeasti esimerkiksi keskusteluihin, joissa on huono sävy.

Minulla tulee melkein tippa linssiin, kun katson tuota vanhaa kuvaa minusta ja Amandasta. On uskomatonta, että minulla on tuollainen sisko.

Minut valtaa usein muutenkin haikeus, kun katselen lapsuuskuviani, sillä haluaisin kyetä palaamaan niihin aikoihin. Kunpa saisin vieläkin olla lapsi. Oman perheen kanssa oli niin hyvä olla, ja elämä tuntui ihanalta ja helpolta.”

Benjamin Peltonen, 25, voitti Tanssii tähtien kanssa -kilpailun syksyllä 2022. Häneltä on tulossa uutta musiikkia lähiaikoina.

Juttu on julkaistu Annan numerossa 46/2022.

X