Chisu: "Nämä ovat elämäni tärkeimpiä biisejä"
Julkkikset

Emma-gaalan ennakkosuosikki Chisu: ”Nämä ovat elämäni tärkeimpiä biisejä”

Laulaja ja lauluntekijä Chisu on ehdolla Emma-palkinnon saajaksi kuudessa eri kategoriassa. Lue, mitkä biisit ovat olleet käänteentekeviä hänen omassa elämässään.
Teksti: Miia Siistonen Kuvat: OM-arkisto

David Bowie: Let’s Dance

”Ihan sama, missä tämän biisin kuulen: aina tulee hyvä meininki ja tekee mieli tanssia. David Bowie oli hitonmoinen taiteilija. Mies teki kaiken omalla stailillaan välittämättä muiden mielipiteistä ja ennakkoluuloista. Hän veti hopeanväriset trikoot päälle ja kajalia silmiin ja antoi palaa. Bowie vastusti kaikenlaista lokerointia ja mursi raja-aitoja, melkein jopa kuoleman rajan. Viimeisen levynsä hän julkaisi juuri ennen poismenoaan.”

Lue lisää Chisusta: ”Olen joutunut tekemään töitä äidiltä perimäni kiltteyden kanssa”

Queen: Bohemian Rhapsody

”Innostukseni syttyi Wayne’s World -elokuvasta, jossa porukka hoilaa Bohemian Rhapsodya kiitäessään autossa öisiä katuja. Kappale on tarttuva. Kavereiden kanssa lauloimme mukana ”Mamaa, uuu-u-u-uuu”.

Nyt vanhempana pysähdyn välillä hämmästelemään, että ajatella, tällaisiakin biisejä on joskus tehty. Bohemian Rhapsody on rohkea, sekä tekstillisesti että rakenteellisesti. Kappale kestää kuusi minuuttia, siinä ei ole kertosäettä ja se sekoittaa reippaasti rockia ja oopperaa. Vuonna 1975, jolloin Queenin Freddie Mercury teki sanoituksen ja sävellyksen, ei kai tarvinnut miettiä, millainen biisi sopii radiosoittoon.

Laulan Bohemian Rhapsodya joskus yksin suihkussa. Julkisesti en ole sitä koskaan esittänyt – enkä esitä.”

Pienen merenneidon Ariel: Part of Your World

”Jos jotakin olen fanittanut, niin Disneyn Ariel-piirroselokuvaa. Näin sen ensi kertaa noin kymmenvuotiaana. Muistan, miten halusin kiihkeästi olla kuin pieni merenneito, joka hurmasi prinssin laulullaan. Kuvittelin itselleni hulmuavan tukan, pyrstön ja prinssin. Kaiken! Itkin pettymyksestä, kun ääneni ei soinut yhtä kauniisti kuin Arielin.”

X