Ensimmäinen aviovuosi on mennyt parilla onnellisesti.
Julkkikset

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa tavanneet Anniina ja Ville ovat yhä umpirakastuneita: ”Kauneinta suhteessamme on harmonia välillämme”

Loimaalainen Anniina ja Ylöjärvellä asunut Ville tapasivat toisensa ensimmäisen kerran alttarilla. Reilu vuosi häiden jälkeen yhteinen onni kukoistaa edelleen.
Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: MTV

Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tutut Anniina, 32, ja Ville, 39, olivat 6. kaudella ainoa pariskunta, joka päätti jatkaa yhdessä ohjelman päättymisen jälkeen.

Nyt parin ensitapaamisesta on vierähtänyt vuosi. Anniina ja Ville kertovat, että kuvausten jälkeinen aika on ollut onnellista, vaikka uusi arki onkin tuonut molempien elämään paljon muutosta.

– Onhan tämä ollut ihana ensimmäinen vuosi, ei siitä pääse mihinkään. Viime syksy oli tietysti normaalista arjesta poikkeava, kun emme olleet tottuneet sellaiseen mediarumbaan. Syksy olikin meille jonkinlainen koettelemus, mutta samalla tosi hieno kokemus, Ville kertoo.

– Kulunut vuosi on ollut uuden opettelua, tutustumista ja vähän erilaisemman arjen rakentamista, Anniina jatkaa.

Anniina ja Ville perustivat kodin Loimaalle 

Viime vuoden marraskuussa aviopari kertoi Anna-lehdelle muuttaneensa saman katon alle Anniinan kotikaupunkiin Loimaalle.

Yhteiselo on opettanut parille myös yllättäviä asioita toisistaan. Villelle suurin muutos on ollut Anniinan perheen elämäntyyliin mukautuminen.

– Olen pitänyt itseäni energisenä tyyppinä ja kovana tekemään töitä, mutta nyt olen pudonnut kyydistä. Täällä on ihan uusi taso sille, kuinka aherretaan porukkana. Se on ollut todella positiivista, vaikka joskus tunnenkin itseni hieman saamattomaksi, Ville naurahtaa.

Anniinan mielestä Ville on silti sopeutunut hyvin uuteen elämänvaiheeseen.

– Itse olen tottunut siihen, että ympärilläni on paljon ihmisiä. Ville kuitenkin kaipaa omaa hengähdysrauhaa – sitä, ettei joku ole koko ajan siinä pyörimässä, Anniina kertoo.

Ville kertoo viettäneensä aiemmin aikaa paljon myös itsekseen, etenkin ulkomailla asuessaan.

– Nyt tähän on tullut uusi, aika laajakin porukka ympärille, joten siihen on ollut totuttelemista. Koen sen mukavana ja positiivisena, mutta välillä tulee tarve pysähtyä ja rauhoittua.

Pienet kinat syntyvät silloin, kun nälkä kurnii vatsassa

Televisiossa Anniina ja Ville opittiin tuntemaan ennen kaikkea iloisuudestaan. Onko parisuhteen dynamiikka pysynyt samana kameroiden sammuttua?

– Olemme positiivisia ja aurinkoisia ihmisiä myös arjessa. Se, millaisen julkikuvan annoimme televisiossa, ei hirveästi poikkea siitä, mitä olemme oikeasti – vaikka jaksoja olikin jonkin verran leikattu. Emme ole ihan niin nauravaisia koko ajan, pariskunta kertoo.

Ohjelmassa aviopari ei myöskään riidellyt kertaakaan. Vuoden yhdessäolon jälkeen kinastelu on edelleen Anniinan ja Villen mukaan harvinaista heidän suhteessaan.

– Kinat ovat yleensä sellaisia, että pitkän päivän jälkeen molemmat ovat väsyneitä ja nälkäisiä, jonka takia tulee kiukku, Anniina kertoo.

Ville taas muistelee, etteivät he olisi koskaan riidelleet kunnolla mistään. Kinat vältetään sillä, että molemmat osaavat olla potentiaalisissa konfliktitilanteissa kärsivällisiä.

– Meillä saattaa olla jostain asiasta erimielisyys, joka usein johtuu siitä, että jompikumpi on nälkäinen. Sitten pitää ottaa aikalisä, syödä ja sen jälkeen asiat ovat jo ihan hyvin.

”Meillä saattaa olla jostain asiasta erimielisyys, joka usein johtuu siitä, että jompikumpi meistä on nälkäinen. Sitten pitää ottaa aikalisä, syödä ja sen jälkeen asiat ovat jo ihan hyvin.”

Kahdenkeskinen aika on erityisen tärkeää

Anniina ja Ville työskentelevät molemmat yrittäjinä. Kiireisen arjen vastapainoksi aviopari pyrkii huolehtimaan siitä, että heille jää myös kahdenkeskistä aikaa.

– Meille on tärkeää, että löydämme keskenämme tekemistä. Emme ajattele, että toinen on itsestäänselvyys. Yritämme pitää suhteestamme koko ajan huolta.

Yrittäjyyden ja parisuhteen yhdistämisessä on kuitenkin omat haasteensa. Ravintolayrittäjänä Anniina on usein illat ja viikonloput töissä, kun taas Ville pystyy ajoittamaan omat työnsä arkipäiville.

– Toisaalta meillä molemmilla on yrittäjän vapaus, joten pystymme hyvin suunnittelemaan omat menomme ja aikataulumme, Anniina huomauttaa.

Mieluiten aviopari tekee yhdessä arkisia asioita, kuten katsovat elokuvia tai käyvät yhdessä syömässä.

– Viime viikolla kävimme testaamassa pakohuonepeliä. Vietämme paljon aikaa muiden ihmisten seurassa, joten se oli erityistä, koska menimme sinne ihan kaksin.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa tavanneet Anniina ja Ville.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa tavanneet Anniina ja Ville pitävät kahdenkeskistä aikaa tärkeänä suhteen hyvinvoinnin kannalta.

”Olemme tehneet suhteen eteen paljon töitä”

Vuoden avioliiton jälkeen Anniinan ja Villen väliltä löytyy yhä kipinää. Kuinka he ovat onnistuneet siinä?

Kaksikko uskoo vastauksen löytyvän siitä, että he ovat alusta asti puhaltaneet yhteen hiileen. Kestävän avioliiton salaisuus onkin pariskunnan mukaan yhdessä rakennettu vahva pohja.

– Olimme molemmat päättäneet ennen ohjelmaan lähtemistä, että katsotaan kortit todella pitkälle, ennen kuin tehdään mitään peruuttamattomia päätöksiä. Molemmilla oli myös kova toive siitä, että löytyisi ihana ihminen. Kun sellainen siihen vierelle tuli, oli suhdetta helppo lähteä rakentamaan. Olemme tehneet suhteen eteen paljon töitä ja teemme edelleen koko ajan, Ville kertoo.

Pariskunnan mukaan toista tukemalla molemmat voivat hyvin suhteessa.

– Minä teen asioita, jotka ovat tärkeitä Anniinalle ja Anniina taas tulee mukaan minun juttuihini. Kun molemmat tekevät asioita toistensa puolesta, se pitää suhteen ja kipinän käynnissä, Ville sanoo.

Anniinan mukaan heidän avioliittonsa kulmakiviä ovat samatahtisuus sekä se, että he parina pelaavat hyvin yhteen.

– Kauneinta suhteessamme on harmonia välillämme. Minä olen räiskyvämpi luonne, Anniina osaa taas luovia tilanteissa hyvin. Molemminpuolinen kunnioitus ja luottamus ovat todella korkealla suhteessamme. Siitä syntyy myös tasapaino avioliittoomme, Ville jatkaa.

”Kun molemmat tekevät asioita toistensa puolesta, se pitää suhteen ja kipinän käynnissä.”

Tonttikaupat 

Viime vuonna pari kertoi Anna-lehdessä suunnittelevansa uuden kodin rakentamista. Tällä hetkellä projekti sujuu hyvin, sillä kaupat tontista viimeistellään tällä viikolla.

Anniina ja Ville etenevän talon rakentamisessa kuitenkin hitaasti, sillä heillä ei ole asian kanssa kiirettä.

– Toivomme pääsevämme vielä lähemmäs luontoa – niin, että luonto on ihan ikkunan takana, Ville kertoo.

Anniinan haaveena on, että uudessa talossa olisi hieman enemmän tilaa.

– Kun meillä on vieraita, niitä on sitten aikamoinen lössi yhdellä kerralla! Tykkään leipoa, kokata ja häärätä keittiössä. On mukavaa, että samalla pystyy seurustelemaan vieraiden kanssa. Se on tärkeää itselleni.

Suunnitelmissa isot häät

Taloprojektin lisäksi Anniina ja Ville ovat hellineet ajatusta uusien häiden järjestämisestä. Tällä kertaa tarkoituksena on saada mukaan kaikki nekin, jotka eivät mahtuneet tv-kuvausten takia parin ensimmäiseen hääseremoniaan.

– Saimme kommentteja, että olisi kiva, että järjestäisitte sellaiset häät, joihin kaikki sukulaiset ja kaverit molempien puolelta pääsisivät mukaan. Olemme puhuneet alusta asti, että tulevaisuudessa haluaisimme sellaiset järjestää, pari kertoo.

Poikkeuksellisen kevään jälkeen pari toivoo, että elämä lähtisi soljumaan normaalisti eteenpäin. Ensimmäisenä prioriteettina sekä Anniinalla että Villellä on huolehtia molempien yritysten toiminnasta korona-ajan jälkeen.

– Ei meillä valtavan isoja suunnitelmia ole. Menemme viikko kerrallaan ja katsomme, mitä elämä tuo eteen.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa avioituneet Anniina ja Ville.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman 6. kaudella avioituneet Anniina ja Ville suunnittelevat järjestävänsä toiset häät, johon kutsutaan molempien sukulaisia ja ystäviä.

Ensitreffit alttarilla -sarjan 7. tuotantokausi alkaa syyskuussa MTV3:lla. 

X