Julkkikset

F1-toimittaja Mervi Kalliolla on ollut vuosikaudet sama hiustyyli – kuva hiuskokeilusta: ”En tuntenut sitä omakseni”

Toimittaja Mervi Kallio, 45, hoitaa ihoaan tarkasti, vaikka hänellä olisi kiireinen päivä varikolla.

Teksti:
Oili Urmas 
Kuvat:
Sampo Korhonen, Mervi Kallion Kotialbumi

Mervi Kallio reissaa formuloiden perässä ympäri maailmaa.

Toimittaja Mervi Kallio, 45, hoitaa ihoaan tarkasti, vaikka hänellä olisi kiireinen päivä varikolla.

Mervi Kallio kiertää kaikki 22 Formula 1 -osakilpailua tänä vuonna ja raportoi kisatapahtumista varikolla. Merville on tärkeää näyttää huolitellulta, vaikka työpäivät ovat kiireisiä ja venyvät pitkiksi.

– Haluan kunnioittaa katsojia olemalla huoliteltu kameran edessä. Meikin pitää kestää koko päivän ja säässä kuin säässä, Mervi kertoo.

Mervi aloitti vuonna 2008 MTV3:n Tulosruudun toimittajana ja uutisankkurina.

– Päivittäin tehty vahva kuvausmeikki koetteli ihoani. Silloin aloin hoitaa ja huoltaa ihoani entistä huolellisemmin. Ja se on jäänyt minulle rutiiniksi.

Seura.fi: ”Ei nainen voi toimittaa moottoriurheilua” – Formulatoimittaja Mervi Kallio tuomittiin jo lähtöruudussa

Mervi Kallio
Mervi Kallio tuli tutuksi MTV3:n Tulosruudun toimittajana ja uutisankkurina. Tämän vuoden alussa hän siirtyi formulatoimittajaksi Viaplaylle.
Mervi Kallio
Mervi toimi lentoemäntänä lähes 20 vuotta. Viimeisen työvuoron hän teki joulukuussa 2016.

Millainen on ihonhoitorutiinisi?

Olen tosi säntillinen.

Aamuisin puhdistan kasvoni ja käytän kasvovettä. Suihkun jälkeen levitän kosteusvoiteen vartalolle ja naamion kasvoille. Sen jälkeen vuorossa ovat kasvoille seerumi, kosteusvoide ja silmänympärysvoide. Kesällä käytän aurinkosuojavoidetta. Illalla pesen meikit pois ja levitän kasvoille kosteusvoiteen ja seerumin. Hoidan myös dekolteen ihoa aamulla ja illalla omalla voiteella.

Olen käynyt kahdeksan vuoden ajan kerran kuukaudessa kasvohoidossa.

Miten meikkaat?

Jos olen vain kotona, en meikkaa. Mutta jos lähden ovesta ulos, haluan olla huoliteltu.

Käytän kevyttä meikkivoidetta tai BB-voidetta, sillä haluan, että kasvojeni sävy on tasainen. Lisäksi siistin kulmakarvat ja meikkaan ripset. Kun olen töissä formulavarikolla, meikkaan itse.

Perusmeikkiini lisään työpäivänä silmiin rajaukset ja luomivärin. Laitan valokynää silmien alle, aurinkopuuteria poskille ja huulille kiiltoa. Käytän mattapinnan antavaa meikinpohjustusainetta, sillä ihoni alkaa kiiltää helposti. Viimeistelen meikin kiinnityssuihkeella.

Mervi Kallio
Lyhyt hiusmalli oli kokeilu, joka ei tuntunut Mervistä omalta.

Miten hiustyylisi on vaihdellut vuosien varrella?

Minulla on ollut vuosikaudet sama hiustyyli, olkapäille ulottuva vaalea polkkatukka. Olen kokeillut myös lyhyttä tukkaa, mutta en tuntenut sitä omakseni. En saa myöskään kasvatettua pitkää tukkaa, sillä hiukseni katkeilevat helposti.

Hiuspidennykset eivät ole juttuni, minusta tuntuu, että päässäni on jotakin ylimääräistä.

Olen aina ollut huono laittamaan hiuksiani, suin vain niitä taaksepäin. Jos minulla on juontotehtäviä, pyydän ammattilaisen apua kampaukseen ja meikkiin.

Miten suhtauduit ulkonäköösi nuorempana, entä nyt?

Nuorena olin kriittinen ulkonäköni suhteen. Harrastin jalkapalloa ja tarkkailin syömistäni. Tavoitteena oli, että pelaajan kehon rasvaprosentin piti olla 20. Kun lopetin pelaamisen, tunsin vapautuvani paineista. Myös ikä tuo armollisuutta oman ulkonäön suhteen.

Mervi Kallio
Mervi on lähes aina ollut blondi. Ainoastaan ylioppilaskeväänä hänellä oli ruskeaksi värjätyt hiukset.

Mitkä ovat ulkoisen ja sisäisen hyvinvointisi kulmakivet?

Liikunta on ollut tärkeä osa elämääni lapsuudesta asti. Aina löytyy aikaa treenata, jos vain haluaa. Harrastan nyrkkeilyä, tennistä, hiihtoa ja lenkkeilyä. Liikun ulkona aina, kun se on mahdollista. En noudata mitään ruokavaliota, mutta en kuitenkaan syö juuri koskaan punaista lihaa.

Kenen tyyliä ihailet?

Pidän sporttisen naisellisesta tyylistä, jota esimerkiksi alppihiihtäjä Lindsey Vonn edustaa.

Lue myös: Arja Koriseva, 56, on hurmannut niin käkkäräkiharoissa kuin pixie-tukassa – muistatko nämä Arjan tyylit kolmelta eri vuosikymmeneltä?

X