Kauneus

Arja Koriseva, 56, on hurmannut niin käkkäräkiharoissa kuin pixie-tukassa – muistatko nämä Arjan tyylit kolmelta eri vuosikymmeneltä?

Laulaja Arja Koriseva, 56, oppi uransa alkuvaiheessa löytämään itsestään uudenlaista näyttävyyttä. Myöhemmin elämä opetti, että ulkonäkö voi muuttua myös pakon edessä. Katso hurmaavat kuvat Arjasta uran varrelta!

Teksti:
Oili Urmas
Kuvat:
Sampo Korhonen, Arja Korisevan Kotialbumi, Om-Arkisto

Arja Koriseva on nähty uransa aikana niin pitkissä kiharoissa kuin lyhyemmissä hiustyyleissä.

Laulaja Arja Koriseva, 56, oppi uransa alkuvaiheessa löytämään itsestään uudenlaista näyttävyyttä. Myöhemmin elämä opetti, että ulkonäkö voi muuttua myös pakon edessä. Katso hurmaavat kuvat Arjasta uran varrelta!

Arja Koriseva saa energiaa luonnosta ja rauhallisesta tilasta ympärillään.

– Asun maalla järven rannalla. Meillä on kotona suunnitteilla terassin laajennus, ja sinne haluaisin porealtaan. Saunominen ja lämmin vesi rentouttavat. Myös elävän tulen katseleminen rauhoittaa mieleni.

Myös käsillä tekeminen on Arjalle tärkeää.

– Kun näen työni tuloksen heti, sieluni hymyilee. Viime kesänä hankin raivaussahan. Menen pitkin metsää ja katkon pajukoita. Suunnitelmissa on seuraavaksi mönkijän hankinta. Jos en olisi laulaja, voisin hyvin olla vaikka raksanainen. Tykkään tehdä kaikenlaista pintaremonttia. Olen aina myös neulonut.

Millainen on ihonhoitorutiinisi?

”Puhdistan kasvoni iltaisin Aqualan L -perusvoiteella. Sen avulla myös esiintymismeikki lähtee todella hyvin pois. Sen jälkeen käytän by Raili -sarjan misellivettä ja lopuksi levitän kasvoilleni aloe veraa sisältävän yövoiteen. Aamulla pesen kasvoni pelkällä vedellä ja laitan kosteuttavan päivävoiteen. Saunassa harrastan itse tehtäviä hoitoja.”

Arjaa luultiin luonnostaan blondiksi, kun hänellä oli vaaleita raitoja hiuksissaan 1990-luvun taitteessa.
Kun Arja aloitti uransa 1980-luvulla, tyyliin kuuluivat käkkäräkiharat. Kuva on 1990-luvun taitteesta.

Miten meikkaat?

”Vapaapäivinä en yleensä meikkaa, vaan annan ihon hengittää. Vaikka työskentelen isojen lamppujen alla, minun ei tarvitse peittää ihoani raskaalla meikillä. Minulle riittää sävyttävä päivävoide tai kevyt värivoide, jonka alle levitän kosteuttavan seerumin talvella. Rusketun helposti, ja päivetys myös säilyy.”

Arjaa luultiin luonnostaan blondiksi, kun hänellä oli vaaleita raitoja hiuksissaan 1990-luvun taitteessa. Kuva vuodelta 1991.

”Silmämeikkiini kuuluvat rajaus, kevyesti tummennetut kulmakarvat, häivytetty luomiväri ja ripsiväri. Suosin ruskean sävyisiä huulipunia. Täydensin juuri varastojani lomalla Barcelonassa. Käytän kirkasta punaa vain silloin, kun esiintymisasu vaatii sitä. Minua on meikannut todella moni ammattimaskeeraaja, ja olen oppinut heiltä paljon.”

”Minulla ei ole ollut ulkonäköön liittyviä kriisejä.”

Arjan tyyliä vuodelta 1992.

Miten suhtauduit ulkonäköösi nuorempana, entä nyt?

”Nuorena hain omaa tyyliäni ja olin kriittisempi ulkonäköni suhteen. Tyylin luominen ei ollut mikään bang-hetki – persoonallinen tyyli on kehittynyt ajan mittaan. Siinä auttoi urani alkuvaiheessa meikkaaja ja stailisti Outi Broux. Hän sai loihdittua minusta sellaista näyttävyyttä, jota en ollut itse löytänyt.”

Arja ja otsatukka vuonna 2004.

”Esiintyvänä taiteilijana olen katseiden ja arvostelun kohteena, ja se on hyvä motivaatio pitää itsestä huolta. En juokse vanhenemista karkuun. Minulla ei ole ollut ulkonäköön liittyviä kriisejä, vaikka elämässä on tapahtunut isoja muutoksia.”

Outi Broux stailasi Arjan levyn kantta varten vuonna 2007.
Outi Broux stailasi Arjan levyn kantta varten vuonna 2007.

Miten hiustyylisi on vaihdellut?

”Minulla oli 1980-luvulla käkkäräkiharat ja otsatukassa vaaleat raidat. Vuonna 1999 minulla oli 10-vuotisjuhlakonsertissa puolestaan pitkät ja suorat mustat Pocahontas-hiukset ja otsatukka. Vuosien mittaan hiustyylini on muuttunut koko ajan pelkistetymmäksi. Kun sairastuin rintasyöpään vuonna 2015, hoitojen vuoksi olin lopulta kalju. Olin jo aiemmin miettinyt hiusten leikkauttamista lyhyiksi, mutta rohkeuteni ei ollut riittänyt. Sitten kampaus muuttui pakon edessä, ja opin tykkäämään lyhyestä tukasta, jota oli helppo laittaa. Nyt kasvatan hiuksiani, sillä haaveena on rikottu polkkatukka.”

Arja sairastui rintasyöpään 2015, ja hoitojen aikana häneltä lähtivät hiukset. Sen jälkeen hänellä oli pitkään lyhyt tukka.
Arja sairastui rintasyöpään 2015, ja hoitojen aikana häneltä lähtivät hiukset. Sen jälkeen hänellä oli pitkään lyhyt tukka.

Mitkä ovat ulkoisen ja sisäisen hyvinvointisi kulmakivet?

”Rakkaus on elämän ydinvoima. Tärkeintä on, että ympärillä on rakastavia ihmisiä. Lisäksi mielenrauha, tasapaino, elämänilo ja lepo ovat merkittäviä asioita hyvinvointini kannalta. Pyrin syömään monipuolista ja terveellistä ruokaa. Harvemmin sorrun rasvaiseen ruokaan, kevyempi ruokavalio sopii keholleni, ja olen energisempi. Armollisuus itseään kohtaan pitää muistaa. Usein meitä mitataan tekemistemme kautta, ja tunnustan itsekin olevani suorittaja. Mutta kenenkään arvo ihmisenä ei ole kiinni tehdyn työn määrästä tai laadusta.

Salibandy on rakas harrastukseni, pyrin pelaamaan pari kertaa viikossa. Kesällä pelaan tennistä ja olen kokeillut myös padelia. Pallopelit ylipäätään ovat minun juttuni. Talvella hiihdän, luistelen ja laskettelen. Minun pitäisi käydä säännöllisemmin kuntosalilla tekemässä voimaharjoittelua.”

X