Kristiina Komulainen irtisanoutui vuosi sitten, ja sen seurauksena hän löysi oman kutsumuksensa.
Julkkikset

Iholla-tähti Kristiina Komulainen: ”Tiedän, millaista on, kun tilille tulee 300 euroa kuussa”

Kristiina Komulainen avaa elämänsä kameralle Iholla-sarjassa, vaikka se on hänestä superpelottavaa.
Teksti: Piritta Palokangas Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Kuvaat Iholla-sarjassa arkeasi. Mikä sai sinut lähtemään mukaan tosi-tv-ohjelmaan?

– Kieltäydyin ensin, mutta sitten tajusin, että tämä on superpelottava projekti, koska tässä joutuu kuvaamaan rehellisesti itsestään kaikkia puolia, niin niitä hyviä kuin rujojakin. Tämän prosessin jälkeen on enemmän sinut itsensä kanssa.

Onko joitain asioita, joita jätät kameran ulkopuolelle?

– On paljonkin. Muun muassa yhdeksänvuotiasta poikaani en kuvaa. Hän on vielä liian nuori päättämään itse, haluaako tulla julkisuuteen.

Irtisanouduit vuosi sitten radiokanavan ohjelmapäällikön tehtävästä tyhjän päälle. Miten on sujunut?

– En tiennyt lähtiessäni, että lähdin etsimään kutsumustani, jonka löysin syksyllä. Kieltäydyin syksyyn asti kaikista työtarjouksista, ja nyt valitsen työt freelancerina kutsumukseni mukaan. Esimerkiksi konsultoin ja mentoroin ihmisiä ja firmoja. Kutsumustani on hankala pukea sanoiksi, mutta se liittyy siihen, että haluan auttaa omalla työlläni muita.

Mitä sanoisit elämänmuutoksesta haaveileville?

– Muutosprosessia ei voi käsikirjoittaa. Sehän se juttu on, kun hypätään tyhjän päälle. Ei voi tietää, mitä tuleva tuo tullessaan. Pitää opetella luottamaan, että asiat menevät parhain päin.

Miten olet pärjännyt taloudellisesti?

– Olen saanut kuulla, että hyvähän sun on. En ymmärrä niitä puheita ollenkaan. Tulen seitsenhenkisestä perheestä ja olen mennyt ensimmäisen kerran 12-vuotiaana töihin, ja tiedän millaista on elää yksinhuoltajana hoitovapaalla, kun tilille tulee kuukaudessa 300 euroa. Olen käyttänyt säästöjäni ja järkeäni. Ei kannata miettiä sitäkään liikaa, asiat vain hoituvat, uskomatonta kyllä.

Mitä asioita teet poikasi kanssa yhdessä? Entä millainen äiti olet?

– Harrastimme yhdessä enduroa, mutta poikani ei sitten innostunut siitä. Meidän yhteinen juttumme on ruoanlaitto ja leipominen. Lapsen on tärkeää saada kokea olonsa turvalliseksi. Lapsen pitää saada myös kokea, että tulee kuulluksi ja nähdyksi. Minusta on tärkeää kysyä aina koulun jälkeen, miten hänen päivänsä on mennyt.

Artikkelia muutettu 26.2.2019. Korjattu Komulaisen lapsuudenperheen henkilömäärä.

Lue myös:

Kristiina Komulainen: ”Treenasin itseni lähes sairaaksi”

Enduroon hurahtanut Kristiina Komulainen: ”Parempaa meditaatiota kuin jooga”

X