Julkkikset

Juontaja Heidi Sohlberg viettää joulun ensimmäistä kertaa yksin eron jälkeen – kertoo tilanteen olevan henkisesti raskas: ”Tiedän, että minulla on kohtalotovereita”

Juontaja Heidi Sohlbergille joulunvietto on tänä vuonna vaikea paikka. Heidi on nimittäin ensimmäistä kertaa jouluaaton erossa kahdesta tyttärestään. ”Perinteistä joulua en varmastikaan tänä vuonna tule viettämään”, Heidi kertoo.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Om-Arkisto

Heidi Sohlbergille on luvassa tänä vuonna erilainen joulu.

Juontaja Heidi Sohlbergille joulunvietto on tänä vuonna vaikea paikka. Heidi on nimittäin ensimmäistä kertaa jouluaaton erossa kahdesta tyttärestään. ”Perinteistä joulua en varmastikaan tänä vuonna tule viettämään”, Heidi kertoo.

Juontaja Heidi Sohlbergille tämä joulu tulee olemaan erilainen aikaisempiin vuosiin verrattuna. Heidi viettää jouluaaton ensimmäistä kertaa ilman 10- ja 12 -vuotiaita tyttäriään.

Heidi erosi aviomiehestään vuonna 2018. Viime jouluna Heidin tyttäret viettivät aaton hänen luonansa. Nyt lapset ovat joulun isänsä luona.

Ajatus joulunvietosta yksin ei ole ollut Heidille helppo. Hän on joutunut sulattelemaan tilannetta jonkin verran.

– Jouluaatto on minulle tänä vuonna erilainen ja voin sanoa, että se on henkisesti raskasta. Vanhempi täyttää tänä vuonna 12 vuotta: kaikkina näinä vuosina olen saanut viettää joulun lasteni kanssa.

”Tiedän, että minulla on kohtalotovereita”

Yksin oleminen jouluna on usealle edelleen tabu. Heidille on ollut kuitenkin tärkeää puhua tilanteesta  avoimesti.

– Tiedän, että minulla on kohtalotovereita. On ollut ihanaa huomata, että moni on kertonut ensimmäisen joulun olevan haastava, ja sen jälkeen helpottaa.

Lähipiirin lisäksi Heidi on pyrkinyt pitämään matalaa keskustelukynnystä myös tyttäriensä kanssa. Heidin mukaan hänen tyttärensä tietävät, että tilanne on hyvin raskas hänelle. Sen takia hän on esittänyt lapsillensa yhden toiveen joulua varten.

– Lapset haluavat totta kai esitellä lahjojaan, mutta olen jo ehdottanut, että jos soitettaisiin normaali puhelu videopuhelun sijasta. Saattaa nimittäin olla, että minulle tulee kyyneleet silmiin, kun näen heidän ihanan joulunviettonsa.

Heidi latasi lokakuussa Instagram-tililleen perhepotretin hänestä ja tyttäristään. Kuvatekstissä Heidi kertoo olevansa kiitollinen tyttäristään ja siitä, että saa viettää heidän kanssa aikaansa.

”Saan joka ilta toivottaa lapsille hyvää yötä, joko puhelimen välityksellä tai joka toinen viikko saan peitellä heidät viereeni nukkumaan ja sanoa joka päivä, kuinka paljon heitä rakastan”, Heidi kirjoitti.

Joulun vietto ei katso päivämäärää

Kaikesta huolimatta Heidi ymmärtää, että tilanne on luonnollinen osa eroprosessia.

– Ei se ole ollut heidän isälleen helppoa viime vuonna, kun hän on ollut oman perheensä kanssa ilman omia lapsiaan.

Joulunpyhiä edeltävänä viikonloppuna Heidi on suunnitellut vievänsä tyttärensä Keski-Suomeen. Siellä he nauttivat yhteisestä ajasta pikkujouluhengessä ystävien ja sukulaisten kanssa.

Heidi toteaakin, ettei joulunvietto katso päivämäärää, kunhan he saavat perheenä viettää tyttäriensä kanssa omanlaisensa joulun.

– Pyrimme siihen, että tytöt saavat viettää kaksi erilaista ja kaksi ihanaa joulua läheisten kanssa. Mielestäni se on tärkeintä.

Joulu kaveriporukalla

Joulunpyhien varalle Heidi on jo tehnyt hieman suunnitelmia. Vaikka lapset eivät ole hänen luonaan tänä aattona, Heidi ei aio viettää joulua yksin – vaikka hän oli aluksi niin suunnitellutkin.

– Ensiksi mietin, että olisin yksin ja lähtisin johonkin kylpylään. Totesin, että se on kuitenkin vihoviimeinen ratkaisu, joka kannattaa tehdä. Sittenhän sitä vasta surkuttelisi ja voivottelisi yksinäisyyttään, jos sitä yksin olisi.

Perinteinen joulunvietto ei tunnu Heidille myöskään luontevalta ilman lapsia. Tästä syystä Heidi haluaa tehdä jouluaatosta omannäköisensä.

– Hyvin erilainen joulu on minun tapani viettää tämä joulu ja selvitä jotenkin siitä, etten ole lasteni kanssa. Perinteistä joulua en varmastikaan tule tänä vuonna viettämään.

Tilanteessaan Heidi on saanut tukea lähipiiriltään. Muun muassa hyvä ystävä Waltteri Torikka on kutsunut Heidin viettämään kanssaan sinkkujen joulua.

– Luulen, että kaikki me, jotka olemme itsekseen jouluaaton, yhdistämme voimat ja olemme porukalla. Varmasti tulee tosi hauskaa, Heidi sanoo.

Heidi Sohlberg ja Waltteri Torikka aikovat viettää joulun yhdessä.
Heidin hyvä ystävä Waltteri Torikka on kutsunut Heidin viettämään kaverijoulua kanssaan.

Uudelta vuodelta Heidi toivoo hyvää terveyttä ja hyvinvointia

Jo tapaninpäivänä Heidi suuntaa lastensa kanssa Dubaihin uudeksi vuodeksi. Vuoden vaihtumista Heidi juhlii perheineen hyvän ruoan ja mahtipontisten ilotulitusten parissa.

– En ole ikinä ollut Dubaissa uutena vuotena. Muuten olemme siellä käyneet perheen ja lasten kanssa. Luulen, että se tulee olemaan ikimuistoinen päivä. Odotan innolla, Heidi kertoo.

Ensi vuodelle Heidi on asettanut jo muutaman toiveen. Töiden puolesta hän unelmoi televisio-ohjelman tekemisestä.

– En ole hetkeen päässyt tekemään televisiota. Olisi tosi kiva, jos pääsisi tekemään jonkun kivan ohjelman.

Vuoden 2016 kesällä Heidi sairastui rintasyöpään. Sairaudesta selvittyään Heidi on keskittynyt entistä enemmän hyvinvointiinsa. Ensi vuodelle hän on asettanut itselleen tavoitteita myös elämäntaparemontin suhteen.

– Haluaisin voida paremmin. Tässä on kuitenkin sairaus ja avioero alla. Olen unohtanut pitää itsestäni huolta fyysisesti, sillä olen keskittynyt henkiseen hyvinvointiin. Uskon, että ensi vuonna keskityn itseeni.

Lue myös: 

Heidi Sohlberg pisti elämäntapansa uusiksi – kimmokkeen antoivat sairastettu rintasyöpä ja avioero: ”Haluan voida hyvin”

Juontaja Heidi Sohlberg: ”Olen taas valmis kokemaan rakkauden”

Heidi Sohlberg ja Waltteri Torikka puhuvat ystävyydestä – arvaatko, mikä on Waltterin raivostuttavin ominaisuus?

X