Julkkikset

Käärijä sai kutsun Linnan juhliin – kenen kanssa? 10 polttavaa spekulaatiota odotetuimmasta vieraasta

Käärijä on saanut kutsun Linnan juhliin. Miten rento räppäri suoriutuu virallisista juhlallisuuksista ja aikooko hän pysyä Linnassa pukeutumistyylilleen uskollisena?

Teksti:
Karoliina Kakko
Kuvat:
Tommi Tuomi, Tiia Ahjotuli

Käärijä on lähes kiistatta Linnan odotetuin vieras.

Käärijä on saanut kutsun Linnan juhliin. Miten rento räppäri suoriutuu virallisista juhlallisuuksista ja aikooko hän pysyä Linnassa pukeutumistyylilleen uskollisena?

Suomea Euroviisuissa menestyneesti edustanut Käärijä on saanut kutsun Linnan juhliin. Käärijän Cha Cha Cha on soitetuin suomenkielinen kappale Spotifyssa ja faneja hänellä on ympäri maailmaa. Räppäri on levittänyt kansainvälistä euroviisuhuumaa yli Euroopan äyräiden, joten ehkä samanlainen laaja kiinnostus nousee myös Linnan juhlia kohtaan. Ties vaikka tänä vuonna kättelyjonoa seuraisi ennätyksellinen määrä ihmisiä muuallakin kuin Suomessa.

Jere Pöyhösen kutsua saattoi pitää varmana mutta varmistamattomana, kunnes mies itse viimein rikkoi hiljaisuuden. Käärijä vahvisti vierailunsa Linnan juhlissa Radio Suomipopin Viihde-podcastissa. Mutta niin moni kysymys on vielä vaille vastausta!

1. Mitä hän pukee päälleen?

Ehdottomasti polttavin kysymys.

Käärijä tunnetaan vihreästä bolerostaan, mutta useimmiten miesoletetut pukeutuvat Linnan juhlissa etiketin mukaan frakkiin. Miten siis yhdistää virallinen ja tilaisuutta kunnioittava pukeutuminen Käärijän räväkkään tyylin?

Teemu Muurimäki suunnitteli Käärijän kuuluisan boleron, ja artisti luottaa tuttuun suunnittelijaan myös Linnan juhlien asun kanssa – sen hän paljasti samaisessa podcastissa.

Linna on tunnetusti kuuma pätsi, kun suuri joukko ihmisiä pakkautuu pieneen tilaan. Käärijän oman mukavuuden vuoksi toivottakoon, että asuun ei tällä kertaa kuulu kokonahkahousuja.

Nahkaa on nähty.

2. Mitä asulle käy juhlien jälkeen?

Euroviisuissa nähty vihreä bolero on jäädytetty ja nostettu kunniapaikalle Helsingin jäähallin kattoon tunnettujen jääkiekkoilijoiden paitojen viereen. Kiinnostavaa onkin, mikä taho saa kunnian säilöä Käärijän Linnan juhlien asun?

Päätyykö se Ylen puvustamoon, museoon vai kenties autotien laitaan? Toki voisi olla mukavaa, jos Käärijä saisi itse pitää vaatteensa.

3. Kenet Käärijä ottaa avecikseen?

Protokolla sanoo näin: Linnan juhlien kutsu on aina henkilökohtainen, myös puolisolle. Kutsussa tulee näkyä sekä pääkutsutun että puolison nimi, jotta pääsee sisään.

Käytännössä presidentin kansliasta on otettu hyvin etukäteen kunkin avopuolisokin, vaikka sellaista ei olisi julkisuuteen esitelty.

Onko kansallissankarin kutsussa yksi vai kaksi nimeä? Käärijä on ollut parisuhdeasioistaan tietoisen vaitonainen haastatteluissa, mutta melko varmaa on, että ainakaan viisubestis Bojania ei tulla näkemään Käärijän juhla-avecina. Harmi!

4. Onko tukka jiirissä?

Käärijän tavaramerkki on ollut musta pottatukka. Syksyllä hänet kuitenkin nähtiin Vogue-lehdessä hieman sliipatummassa kampauksessa. Voguen kuvissa Käärijän hiukset on liimattu geelillä tiivisti päätä myöten ja otsalle on muotoiltu elegantit kiehkurat.

Ehkä sama luksuskampaus nähdään myös Linnassa?

Lue myös: Käärijän uusi aluevaltaus: luksusmallina Voguessa – ”Tuliko muillekin yhtäkkiä kuuma?”

5. Mokaako hän ja kenen mielestä?

Rapatessa ja räpätessä roiskuu. Käärijä on päässyt julkisissa esiintymissään yhteen sun toiseen kohuotsikkoon. Kesken Espoon-keikan Käärijän lavalla hääri koira. Koira ei kuulu festarimetelin keskelle, paheksuttiin. Viron keikalla Käärijä heitti mieliäpahoittavasti pois Ukrainan lipun – myöhemmin mies kertoi luulleensa sitä samoja värejä toistavaksi Ruotsin lipuksi.

Käärijä itsekin oli Radio Suomipopin podcastissa huolissaan, mitä tällä kertaa käy:

“Toivottavasti en kompastu siihen matolle.”

6. Pysyykö paita päällä?

Kun hän on kylillä, hän ottaa paidan pois. Adjutanttiko huutaa ”laita paita päälle niin kuin jo ois”?

7. Jääkö juttelemaan presidentin kanssa?

Presidenttiparille ei parane jäädä kättelyssä rupattelemaan, koska muuten koko jono sakkaa. Tästä huolimatta näin jonossa aina käy. Käärijä ja presidentti Sauli Niinistö ovat jo toisilleen tuttuja supliikkimiehiä.

Jospa tv-lähetyksen selostamoon on palkattu tätä h-hetkeä varten huuliltalukija!

8. Livahtavatko presidentti ja Käärijä kävelylle?

– Silloin kun Sauli kysyy, niin silloin lähdetään, Käärijä totesi Iltalehdelle presidentti Niinistön 75-vuotissyntymäpäivän kävelytempauksesta.

9. Mikä kellonaika seisoo Käärijän kutsussa?

Tavan mukaan kunkin vieraan kutsussa on hänelle arvioitu portaittainen kättelykellonaika. Mikä on Käärijän?

Kaikki haluavat nähdä Käärijän kättelemässä presidenttiparia. Olisi traagista, jos tärkeimmällä hetkellä olisi täyttämässä virvokelasiaan tai jumissa vessassa.

Yle voisi lähettää kaikille suomalaisille tekstiviestin viisi minuuttia ennen h-hetkeä, jotta osaa tuijottaa ruutua herkeämättä oikeaan aikaan.

Tai Käärijähän voisi astella Linnaan esimerkiksi Suomen suurlähettiläiden joukossa. Onhan hän tehnyt Suomea tunnetuksi aivan erityisellä tavalla.

10. Mitä tapahtuu tanssilattialla?

Ainakin lavalla esiintyessään Käärijä on kova tanssimaan, mutta miten häneltä taipuu valssi linnan parketilla? Katsojien kannattaa seurata silmä tarkkana, vilahtaako tv-kuvissa muutama viisutanssista tuttu olkapääkoukku ja sormiheilutus.

+ Kuullaanko Linnassa Cha Cha Cha?

Jos alkuperäinen Cha Cha Cha on liian railakas juhlien tunnelmaan, kappaleesta voitaisiin tehdä pikkusievempi jazz-sovitus. Sanoitusta voi myös muuttaa ajanmukaisemmaksi: ”kun mä kaadan päälleni samppanjaa” voisi laulaa myös ”kun mä kaadan päälleni Linnan boolia”.

X