Julkkikset

Kaija Koo paljastaa kirjassa aikuisen naisen romanssinsa, jotka lopahtivat paapomiseen ja fetisseihin: ”Tälläkin tavalla asiat voi hoitaa”

Kaija Koon sinkkuaikaan on kuulunut lukuisia ihailijoita ja yllättäviä sattumuksia.

Teksti:
Lotta Pellas
Kuvat:
Om-Arkisto

Kaija Koo kertoo sinkkuajastaan elämäkerrassaan.

Kaija Koon sinkkuaikaan on kuulunut lukuisia ihailijoita ja yllättäviä sattumuksia.

Kaija Koo oli naimisissa yli kaksi vuosikymmentä luovan vastinparinsa Markku Impiön kanssa. Pariskunta päätyi eroon, jonka jälkeen Kaijalla riitti ihailijoita: se paljastuu tuoreessa, Jouni K. Kemppaisen kirjoittamassa elämäkerrassa Kaija Koo – taipumaton.

Taiteessaan Kaija Koo on flirttaillut viettelijäpuolensa kanssa erityisen rakastetulla vuoden 2011 hitillä Kaunis rietas onnellinen. Elämäkerrassaan hän paljastaa, millainen tarina Saara Törmän sanoittaman kappaleen takana on. Kaija kuunteli demoa:

Tästä tulee kova juttu, Kaija ajatteli. Mutta yksi pieni asia särähti korvaan, yksi sana. Kaunis, se kuulosti hyvältä, onnellinen, no miksei, mutta että rietas. Voiko niin sanoa? Onko se liikaa?

Tämä lauluhan kertoo kuitenkin minusta.

Ystävät ja musiikkimoguli, levy-yhtiöpomo Asko Kallonen kannustivat Kaijaa, joka lopulta rohkaistui.

Lukuisia ihailijoita

Elämäkerrassa Kaija Koo erittelee antaumuksella värikkäitä miessuhteitaan aikuisena naisena vuoden 2006 avioeron jälkeen.

Yhdessä hulvattomista muistoista Kaijan treffikumppani ei päässyt yöksi saman katon alle. Autolla saapunut espoolaismies yritti maanitella yösijaa Kaijan kotoa, koska ei ollut illan päätteeksi ajokunnossa. Kaija kuitenkin toivotti hyvää yötä ja mies kotiutui taksilla. Kotiovellaan mies huomasi unohtaneensa kotiavaimet autoon, palasi toisella taksilla Helsinkiin ja päätyi nukkumaan autoonsa.

Kaijalla oli myös romanssi ”musiikin alan mukavan ammattilaisen kanssa”, mutta sekään ei ottanut tuulta alleen – Kaija ei innostunut miehen fetissien toteuttamisesta. Mies halusi pukeutua Kaijan pikkuhousuihin iltapäiväkävelyä varten jo muutamia kuukausia tutustumisen jälkeen. Kaija ei myöskään lämmennyt miehen entistä jännittävämmille fantasioille.

Tästä huolimatta Kaija hoiti orastavan parisuhteen päättämiseen hyvässä yhteisymmärryksessä. Rehti ero oli jopa valaisevaa.

Sellainen oli uusi ja tärkeä kokemus Kaijalle: että tälläkin tavalla asiat voi hoitaa. 

Uhkarohkeaa elämäniloa

Kaija todella nautti elämästään vapaana aikuisena naisena. Pitkän torjuvan avioliiton ja rankan avioeron jälkeen elämänjano pirskahteli välillä ilmoille riehakkaasti, jopa uhkarohkeasti.

Erään seurustelukumppaninsa kanssa Kaija innostui harrastamaan seksiä auton konepellillä Seurasaaren levikkeellä.

Toisella kertaa, myöhäisellä iltakävelyllä puistossa ollessaan Kaija ja hänen miesystävänsä innostuivat lemmiskelemään vaahteroiden katveessa. Tällöin he saivat yleisöä.

Tilanne oli edennyt jo varsin pitkälle, kun tietä lähestyi polkupyörällä nuorehko mies sininen kypärä päässä. Pyöräilijä huomasi, mitä vaahteran varjossa oli meneillään, ja hiljensi vauhtiaan. Sitten hän tunnisti muhinoivan pariskunnan toisen osapuolen ja jatkoi matkaansa. Ohi kiitäessään hän huikkasi: ”Hyvä Kaija!”

Kaija tapasi myös erästä Linnan juhlissa tutuksi tullutta kansanedustajaa, jonka luokse meni kylään tämän pyynnöstä eräänä kylmänä talvipäivänä. Kansanedustaja istutti Kaijan keinutuoliin ja toi hänelle huovan. Kaija ei ollut tyytyväinen.

Pyydät naisen kotiisi ja peittelet hänet kiikkustuolissa huopaan kuin mummon. Siitä tapaamisesta ei seurannut suhteen poikastakaan.

Lue myös: Kirja: Kaija Koo joutui silmäluomileikkaukseen, joka epäonnistui pahasti – ”Olin varma, että tavaramerkkikatseeni oli mennyt iäksi”

Musiikillinen onnistuminen

Kaija Koo ja pitkäaikainen puoliso Markku Impiö tunnettiin aikanaan kuin perheyrityksenä suomalaisessa musiikkikentässä. Kaija Koo tulkitsi Markku Impiön hittitekstit, ja menestys perustui pariskunnan välisen työn sujuvuuteen.

Erossa he jäivät yksin, mutta se ei tarkoittanut laulajalle suinkaan uran loppua. Elämäkerran mukaan Kaijalle itselleen oli tärkeää, että hän oli onnistunut musiikillisesti ilman ex-puolisoaan – Kaija oli kuullut häneltä oli sanonut toistuvasti, ettei olisi ilman häntä mitään.

Mutta nyt yhtäkkiä Kaija, jonka ei pitänyt olla mitään, olikin vaikka mitä ja alkoi vähitellen ymmärtää omat kykynsä ja vahvuutensa.

 

Kursivoidut sitaatit ovat Jouni K. Kemppaisen kirjoittamasta elämäkerrasta Kaija Koo – Taipumaton (WSOY 2021).

X