Julkkikset

Kristiina Kekäläisen raju työuupumus oli kova paikka myös Mikko Kekäläiselle: ”Välillä mietin, menetänkö vaimoni”

Kun Kristiina Kekäläinen sai burnoutin, aviomies Mikko Kekäläinen pelkäsi vajoavansa samaan synkkyyteen. Ammattiavun, levon ja uuden asenteen avulla he löysivät elämälleen rauhallisen rytmin.

Teksti:
Anna

Kristiina ja Mikko viettivät helmikuussa 15-vuotishääpäiväänsä. Heidän ensitapaamisestaan tulee joulukuussa kuluneeksi 20 vuotta.

Kun Kristiina Kekäläinen sai burnoutin, aviomies Mikko Kekäläinen pelkäsi vajoavansa samaan synkkyyteen. Ammattiavun, levon ja uuden asenteen avulla he löysivät elämälleen rauhallisen rytmin.

Kristiina Kekäläinen: “Tein kaikkea liikaa”

”Tapasimme Mikon kanssa yhteisten ystä­viemme Joensuuhun järjestämillä sokkotreffeillä joulukuussa 2003. Kävimme syömässä ja meillä oli hauskaa – tai varmaankin minä puhuin, Mikko kuunteli ja se oli minusta mukavaa. Jatkoimme iltaa alakerran baariin. Jossain kohtaa ryhdyin kuitenkin pohtimaan, oliko Mikko edes kiinnostunut minusta. Se lisäsi omaa innostustani.

Muutaman viikon kuluttua asepalvelustaan Upinniemessä suorittamassa ollut Mikko tuli käymään luonani silloisella kotipaikkakunnallani Kajaanissa. Yhdessä nauraessamme ja hupsutellessamme muistan ajatelleeni, että ei vitsit miten ihastunut olen tuohon mieheen.

Ensimmäinen vuotemme oli etäsuhdetta, kunnes muutin Mikon luokse Espooseen. Hän kosi minua kahden vuoden seurustelun jälkeen räntäsateessa vuosipäivänämme, 5. joulukuuta. Naimisiin menimme tammikuussa 2008.

Olimme yli kolmekymppisiä, kun esikoisemme Otto syntyi vuonna 2010. Nautin valtavasti vauva-ajasta ja viiletin Oton kanssa aamusta iltaan kaikenlaisissa muskareissa ja vauvatapaamisissa. Martta syntyi kolme vuotta myöhemmin.”

”Olemme kotoisin hyvin erilaisista perheistä”

”Olemme Mikon kanssa kotoisin hyvin erityyppisistä perheistä. Olen itse Suomussalmelta ja perheeni iltatähti. Minulla on 12 ja 15 vuotta vanhemmat isosiskot. Minua kasvatettiin uutteraksi ja toimeliaaksi. Kaikenlaista fyysistä rehkimistä pidettiin arvossa ja televisiota katsottiin vähän. Pieksämäellä varttunut Mikko puolestaan on vitsaillut, että kukaan lapsi ei ole katsonut telkkaria niin paljon kuin hän.

Meille on tärkeää kasvattaa lapsistamme suvaitsevaisia ja avarakatseisia ihmisiä. Erilaisten taustojemme vuoksi meillä on kuitenkin kasvatukseen toisenlaiset tulokulmat: minä olen tiukempi, Mikko lepsumpi. Joskus minusta tuntuu, että emme ole ihan samalla puolella vaikka todellisuudessa loppupeleissä olemmekin. Jos tällaisia tilanteita tulee, keskustelemme ne läpi kahden kesken.

Olen hyvin kipakka luonne ja pinnani on lyhyt. Koko perhe kyllä huomaa, jos jokin ärsyttää minua. Valitettavasti en aina sano suoraan, mikä minua vaivaa vaan saatan kanavoida sen johonkin muuhun kiukuttelemalla tai pitämällä mykkäkoulua.

Mikko haluaa selvittää kaiken puhumalla juurta jaksain. Se on hänessä hyvä piirre, vaikka siinä hetkessä kaiken syvällinen ruotiminen tuntuukin raskaalta.”

Vuonna 2005 Mikko keikkaili Martti Vainaa & Sallitut aineet -yhtyeensä kanssa. Kuva on otettu keikkapaikan takahuoneessa Vantaalla.
Vuonna 2005 Mikko keikkaili Martti Vainaa & Sallitut aineet -yhtyeensä kanssa. Kuva on otettu keikkapaikan takahuoneessa Vantaalla.

”Mikko käy kaupassa ja valmistaa kaikki ruoat”

Näin saat käyttöösi kaikki upeat edut

Annan tilaaja pääsee käsiksi kaikkiin klubietuihin.

Tilaaja: Kirjaudu tai luo tili tästä.

Kirjaudu

Mikäli et ole vielä tilaaja, tilaa Anna tästä.

Tilaa

Pulmatilanteissa ole yhteydessä asiakaspalveluun.

X