Julkkikset

Kuka on Fathi Ahmed? 5 faktaa hauskuuttajasta, jonka olet voinut bongata monista sarjoista ja elokuvista

Fathi Ahmed on tullut monelle tutuksi Suurmestarista. Mutta mitä hänestä tiedetään?

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Fathi Ahmed on koomikko, käsikirjoittaja ja näyttelijä.

Fathi Ahmed on tullut monelle tutuksi Suurmestarista. Mutta mitä hänestä tiedetään?

Stand up -koomikko Fathi Ahmed, 32, on MTV3:n Suurmestari-ohjelman uusi vakiokilpailija, mutta kuka hän oikein on? Listasimme Fathista viisi faktaa.

Fathi Ahmed on järvenpääläisen lähiön kasvatti

Somalitaustainen Fathi asuu nykyään Helsingissä, mutta hän kasvoi aikuiseksi Järvenpäässä, Jampan lähiössä. Fathi on käynyt vanhempiensa synnyinseudulla Somaliassa vain kerran.

Lääkäri-isän ja opettajaäidin seitsenlapsisesta perheestä Fathi on kolmanneksi nuorin. Yksi perheen lapsista, Fathin pikkuveli, kuoli vuonna 2012 epilepsiakohtaukseen.

Lue myös: Seksikäs-Suklaa menetti äitinsä yllättäen Farmi-ohjelman kuvausten jälkeen ja haki apua terapiasta – 7 kiinnostavaa faktaa pohdiskelijaksi tunnustautuvasta miehestä

Stand up -uraa takana jo 10 vuotta

Fathi Ahmed on esiintynyt stand up -koomikkona jo kymmenen vuotta. Ensi kertaa hän nousi lavoille On the Rocks -baarissa Helsingissä vuonna 2013. Ensiesiintymisen jälkeen koomikon ura lähti nopeasti vauhtiin. Fathi palkittiin “Vuoden stand up -tulokas” -tittelillä vuonna 2014.

Hän ei ole enää muslimi

Fathi Ahmed luopui islamin uskosta vuonna 2015.

”Osa ihmissuhteista läheisten kanssa meni saman tien, mutta onneksi vain osa”, Fathi kertoi Aamulehden haastattelussa.

Uskosta luopuminen oli pitkä prosessi, jonka yhtenä sysäyksenä toimivat pikkuveljen hautajaiset, joihin hänen siskonsa ja äitinsä eivät uskonnon vaatimusten vuoksi saaneet osallistua, kerrotaan Suomen Kuvalehden artikkelissa. Fathi ei voinut hyväksyä asiaa.

Koulutukseltaan Fathi Ahmed on kokki

Peruskoulun jälkeen Fathi opiskeli kokiksi. Hän ei kuitenkaan tehnyt töitä kokkina kuin muutaman vuoden kyllästyttyään alan sovinismiin ja työoloihin, kertoo Helsingin Sanomat.

”Olen tehnyt kuukaudessa 300-tuntista listaa, mutta miten sitä tekee ihminen, jolla on perhe? Miten sillä palkalla asuu Helsingissä ja maksaa laskunsa? Jos perusduuni vaatii sun selän, sun jalan ja sun mielenterveyden, niin onko se sen arvoista?” Fathi pohti Helsingin Sanomien artikkelissa.

Olet voinut bongata hänet monista sarjoista ja elokuvista

Fathi Ahmed on paitsi koomikko, myös käsikirjoittaja ja näyttelijä. Hänet on nähty muun muassa elokuvissa Tytöt, tytöt, tytöt ja Aurora sekä sarjoissa Modernit miehet, Aikuiset, Downshiftaajat ja Joonas Nordman Show, jota hän on lisäksi ollut käsikirjoittamassa.

Fathin voi muistaa myös Ylen Naurun tasapaino -ohjelmasta, jossa hänen kanssaan samalla vuonna 2015 esitetyllä tuotantokaudella kilpaili muun muassa stand up-koomikko Heikki Vilja.

Lähteet: Aamulehti, Suomen Kuvalehti, Helsingin Sanomat

X