Julkkikset

Kuka on futistähti Tim Sparvin salaperäinen puoliso Jitka Nováčková?

Jitka Nováčková on somevaikuttaja, äiti ja Tim Sparvin puoliso. Myös mallina ja missinä tunnetuksi tulleen Jitkan sydäntä lähellä ovat ympäristöasiat, lapsiperheet ja vanhukset.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Liisa Valonen

Jitka Novácková ja Tim Sparv Linnan juhlissa 2022.

Jitka Nováčková on somevaikuttaja, äiti ja Tim Sparvin puoliso. Myös mallina ja missinä tunnetuksi tulleen Jitkan sydäntä lähellä ovat ympäristöasiat, lapsiperheet ja vanhukset.

Huuhkajien entisen kapteenin Tim Sparvin, 35, avopuoliso Jitka Nováčková, 30, säteili Linnan juhlissa juhlapuvussaan, jonka selkää koristi iso rusetti.

Juhlat olivat Jitkalle jo toiset. Hän juhli itsenäisyyspäivää Timin kanssa Linnassa myös vuonna 2019.

Jitka Novácková aloitti mallin uran jo lapsena

Jitka on syntynyt vuonna 1992 Tšekkoslovakiassa, nykyisessä Tšekin tasavallassa.

Mallintyöt hän aloitti jo 9-vuotiaana. Ehkäpä kokemus oli valttia, kun hänet vuonna 2011 kruunattiin Miss Tšekiksi.

Jitka on mallintöiden lisäksi muun muassa näytellyt ja opiskellut turismia Prahassa yksityisessä yliopistossa sekä optomeriaa eli silmien terveydenhuoltoa Tšekin teknillisessä korkeakoulussa.

Timin peliura määritti parisuhteen alkua ja sitä, missä tytär Leah syntyi

Jitka on aktiivinen ja suosittu sosiaalisessa mediassa. Hänellä on Instagramissa 244 000 – rahtusen enemmän kuin vaikka Sara Siepillä – ja Youtube-kanavalla on 108 000 tilaajaa. Hänen someseuraajansa tietävät, että Jitkan sydäntä lähellä ovat muun muassa ympäristöasiat, lapsiperheet ja vanhukset.

Jitka pitää sometilejään pääosin tšekiksi, mutta välillä hän julkaisee videoita myös englanniksi. Kuvissa ja videoilla vilahtavat toisinaan puoliso Tim ja taaperoikäinen tytär Leah.

Tim ja Jitka kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa Timin pelikaverin järjestämillä sokkotreffeillä vuonna 2017. Jitka on kertonut Youtube-kanavallaan, että parisuhteen alku oli hänelle stressaavaa aikaa. Timin jalkapalloura määritti pariskunnan mahdollisuuksia olla yhdessä, eikä etäsuhteessa olo ollut täysin mutkatonta.

Esikoinen Leah syntyi tammikuussa 2021. Leah tupsahti maailmaan kaikista mahdollisista kolkista Kreikassa, jossa Tim edusti kansallisessa superliigassa pelaavaa AE Larissaa.

Jitka puhuu Leahille tšekkiä ja Tim äidinkieltään ruotsia.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön JITKA NOVACKOVA (@jitkanovackova) jakama julkaisu

Jitkan ja Timin jouluun liittyy kulttuuriero, joka on aiheuttanut humoristisia väittelyjä

Jitka, Tim ja Leah asuvat tällä hetkellä Prahassa, jossa Tim valmentaa tulevaisuuden jalkapallotähtiä Sparta Prahan junoriakatemiassa.

Joulua perheellä on ollut tapana viettää vuorovuosina joko Prahassa Jitkan perheen luona tai Timin lapsuudenkodissa Oravaisissa.

– Arvostamme sitä, että saamme perheittemme luona nauttia jouluisesta tunnelmasta, muiden valmistamista ruoista ja läheisten läsnäolosta, Jitka kertoi Annan haastattelussa vuonna 2021.

Haastattelussa Jitka ja Tim myös paljastivat, että toisinaan kulttuurierot aiheuttavat humoristisia väittelyjä. Kuten sen, tuoko joululahjat Leahille tšekkiläiseen tapaan Jeesus-lapsi vai suomalaiseen tyyliin joulupukki.

Otsikkoa korjattu kello 14.45: Jitka on Timin avovaimo, ei aviovaimo.

X