Julkkikset

Lääkäri Pippa Laukka suivaantui kollegoiden käytöksestä: ”Tässä rakennetaan isoa kuilua eri ammattiryhmien välille”

Lääkäri Pippa Laukka kertoo törmäävänsä työssään jatkuvasti sairaalamaailman eriarvoistavaan hierarkiaan, jonka kokee ongelmallisena.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Kristiina Kurronen, Pippa Laukan Instagram

Lääkäri Pippa Laukka ei ymmärrä, miksi kollegoita tervehditään työnkuvan perusteella.

Lääkäri Pippa Laukka kertoo törmäävänsä työssään jatkuvasti sairaalamaailman eriarvoistavaan hierarkiaan, jonka kokee ongelmallisena.

Lääkäri Pippa Laukka jakoi Instagram-tilillään harmituksensa sairaalan työyhteisön eriarvoistavasta hierarkiasta.

– Nyt on pakko avautua aiheesta, jota oon miettinyt koko urani ajan. Työkavereiden tervehtiminen, tai paremmin sanottuna tervehtimättä jättäminen, on asia, missä hierarkia ikävästi hiertää, Pippa Laukka aloittaa päivityksensä.

Pipan mukaan hän törmää työssään jatkuvasti tilanteisiin, joissa kollegoita tervehditään heidän työnkuvansa perusteella.

– Toisin sanoen valkotakkiset lääkärit tervehtivät kollegoita, mutta jättävät tervehtimättä hoitajia tai laitoshuoltajia, Pippa sanoo.

Ilmiö toistuu Pipan mukaan myös toisin päin, jolloin hoitajat eivät puolestaan tervehdi lääkäreitä. Tämä ajaa Pipan mukaan ammattiryhmiä erilleen.

– En vain käsitä sitä, että käytöstavat tuntuvat joillekin olevan riippuvaisia työtakin hihan pituudesta tai työvaatteen väristä. Tässä rakennetaan isoa kuilua eri ammattiryhmien välille, Pippa jatkaa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Pippa Laukka (@pippalaukka) jakama julkaisu

Lääkäri Pippa Laukka: ”Ei tunnu kivalta olla ilmaa”

Pippa on myös itse kokenut uransa aikana useita tilanteita, joissa hän kokee tulleensa ohitetuksi tittelinsä takia.

– Olen tullut urani aikana varmasti satoja kertoja surulliseksi, kun olen tullut kahvihuoneeseen tai hissiin eikä hoitajat ole tervehtineet minua mutta ovat kuitenkin tervehtineet seuraavaa tulijaa, joka on hoitaja. Ei tunnu kivalta olla ilmaa, ihan kuin ei olisi työyhteisössä olemassakaan! Pippa sanoo.

Pippa kertoo itse olevansa innokas tervehtijä. Hän haluaa huomioida kaikki kollegansa työnkuvaan katsomatta.

– Minusta kuuluu tervehtiä kaikkia työkavereita. Itse tervehdin laitoshuoltajia, hoitajia, kollegoita. Peruskäytöstapoja ja itsestään selvää mielestäni. Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin? Pippa kysyy.

Pippa Laukka: ”Perheessäni on sanoitettu tunteita ääneen”

Sanavalmiina persoonana tunnettu Pippa ei pelkää nostaa asioita tapetille. Rohkeus siihen löytyy perhetaustasta, ja siksi Pippa on myös ihmissuhteissaan puhumalla ratkoja.

– Minun perheessäni on räiskytty ja sanoitettu tunteita ääneen. Minulle luottamus on sitä, että uskaltaa riidellä ja tietää, ettei siitä seuraa katastrofia, hän kertoi vuosi sitten Annan haastattelussa.

Pippa tuo edelleen ajatuksiaan rohkeasti julki, vaikka hänen esiintymisensä mediassa on tuonut mukanaan myös varjopuolia.

– Työstäni on viime vuosina tullut julkista. – – Yritän kestää asiattomatkin kommentit urhoollisesti, mutta silti ne loukkaavat, Pippa kertoo.

X