Julkkikset

Laura Paloheimo harrastaa tuolitanssia, jossa tehdään akrobaattisia liikkeitä korkkareissa – ”Halusin herätellä sensuellia puoltani”

Kirjailija Laura Paloheimo löysi uuden kukoistuksen avioeron jälkeen. Näyttävä tuolitanssiharrastus herätti naiseuden voiman ja aistikkuuden.

Teksti:
Eveliina Lauhio
Kuvat:
Joonas Salo

"Showtyttö on tehnyt paluun", sanoo Laura Paloheimo.

Kirjailija Laura Paloheimo löysi uuden kukoistuksen avioeron jälkeen. Näyttävä tuolitanssiharrastus herätti naiseuden voiman ja aistikkuuden.

Kirjailija Laura Paloheimo palasi avioeron jälkeen nuoruuden tanssiharrastuksensa pariin. Lauran viikon uusi kohokohta on Tytti­ Ahon ohjaama tuolitanssitunti.

”Musiikkivideoista tuttu laji ei ole istuskelua vaan hikistä hommaa. Tunneilla saa heittäytyä kehon liikkeeseen ja avoimeen itseilmaisuun.

Lihaskuntoa kehittävässä liikuntamuodossa tanssitaan koreografioita laidasta laitaan, tyylinä voi olla muun muassa burleski tai nykytanssi. Lajin näyttävyys tulee siitä, että tanssitaan ryhmässä.

Tuolista otetaan tukea, sen voimin ponnistetaan uuteen asentoon tai tuolin päällä tehdään akrobatiaa. Varusteina ovat korkokengät ja polvisuojat, sillä lajissa laskeudutaan vauhdikkaasti polvien päälle.”

Laura Paloheimo tuolitanssi.
Akrobaattinen tuolitanssi vaatii ja kehittää lihaskuntoa.

Avioeron jälkeen takaisin tanssimaan – ”Juuri sitä, mitä tällä hetkellä kaipaan”

”Pukeudun tunneille naisellisesti. Ihonmyötäisessä asussa on helppo liikkua ja liikkeet piirtyvät esiin. Kun jalassa on korkeat korot, siluetista tulee veistoksellinen. Lajin sanoma on kehopositiivinen: olet upea juuri sellaisena kuin olet.

Ennen kirjailijanuraani tanssin työkseni muun muassa StepUp-showtanssiryhmässä. Erottuani pitkäaikaisesta avioliitostani viime kesänä kaipasin nuoruuden tanssiharrastukseni pariin. Halusin herätellä sensuellia puoltani, mutta en ollut valmis paritanssi­tunneille. Olisi ollut vaikeaa päästää joku lähelle pitkän liiton jälkeen.”

Tuolitanssi tarjosi juuri sitä, mitä tällä hetkellä kaipaan. Saan veivata lantiotani, keinua musiikin tahtiin ja pukeutua seksikkäästi – itseäni varten.

Showtyttö on tehnyt paluun, mutta enää minun ei tarvitse yrittää tehdä vaikutusta muihin.”

Lue myös: Anoreksian nuorena sairastanut Riikka Huikkonen sai burleskista apua toipumisessaan: ”Olen oppinut lempeyttä itseäni kohtaan”

Tukeva tuoli on tuolitanssin tärkein väline.

Tuolitanssi toi leikkisyyttä elämään – ”En enää peittele itseäni”

”Tuolitanssi on tuonut leikkisyyttä elämääni, avannut kehoni lukkoja ja kannustanut huolehtimaan itsestäni entistä paremmin. Nykyään lähden kuntosalille parantaakseni lihaskuntoa tanssitunteja varten.

Olen alkanut kukoistaa. En enää peittele itseäni, vaan olen voimakas aikuinen nainen, jolla on lupa näkyä. Olen kiitollinen siitä, että kehoni taipuu ja jalkani lentää vielä 51-vuotiaana.”

Juttu on julkaistu Kotilääkärin numerossa 5/22.

X