Julkkikset

Muutto Lahteen – Ohjaaja Lauri Nurkse ja näyttelijäpuoliso Tuuli Mattila tekivät ison repäisyn

Ohjaaja Lauri Nurkse ja näyttelijä Tuuli Mattila muuttivat kohusarjan kuvausten ajaksi työn perässä Lahteen vauva muuttokuormassa.  

Teksti:
Linda Martikainen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

– Lahti 2001 tulee varmasti herättämään ajatuksia ja tunteita ihmisissä. En ole ennen ohjannut urheiludraamaa, ohjaaja Lauri Nurkse totesi vierellään näyttelijäpuoliso Tuuli Mattila. 

Ohjaaja Lauri Nurkse ja näyttelijä Tuuli Mattila muuttivat kohusarjan kuvausten ajaksi työn perässä Lahteen vauva muuttokuormassa.  

Viime vuoden kesällä esikoislapsensa saaneet ohjaaja-näyttelijä Lauri Nurkse ja näyttelijäpuoliso Tuuli Mattila viettivät harvinaislaatuista vapaailtaa.

– Tämä on ilta, josta otetaan kaikki ilo irti. On ihanaa päästä katsomaan elokuvaa. Olemme odottaneet tätä, Lauri totesi Valoa valoa valoa -elokuvan kutsuvierasensi-illassa Helsingin Tennispalatsissa.

Laurin ja Tuulin esikoinen on nyt reilun vuoden ikäinen. Pari teki yhdessä viime keväänä Lahden dopingskandaalista kertovaa sarjaa Lahti 2001, joka toi omat haasteensa lapsiperhearkeen. Kun molemmat vanhemmat olivat kiinni samassa työprojektissa, helpointa oli siirtää koko perhe kuvauspaikkakunnalle. 

– Asuimme aina sitten Lahdessa ja sukulaiset tulivat myös onneksi apuun. Osa sarjasta kuvattiin Tampereella, jossa olimme myös koko perhe. Oli ihanaa tutustua Lahteen ja Tampereeseen. En ollut joka päivä setissä, joten pääsin välillä liikkumaan lapsen kanssa ympäriinsä. Kävelimme paljon muun muassa Lahden satamassa. Näyttelijän työn kannalta oli hyvä, että pystyin olemaan paikan päällä ja eläytymään sitä kautta enemmän, Tuuli kertoi. 

Riku Suokkaan kanssa urheiludraaman ohjanneelle Laurille sarja oli tyylilajissaan ensimmäinen. Sarjassa Tuuli esittää Jari Isometsän Johanna-vaimoa. 

– Minäkään en ole aiemmin näytellyt roolia, jonka esikuva on vielä elossa. Usein unohdetaan, että jos tapahtuu jotain hirveyksiä, siinä on mukana läheisiä, joihin tapahtumat vaikuttavat.

Kaksi vuotta sitten kihlautunut pariskunta ei ole vielä ehtinyt viettää häitä.

– Saa nähdä. Ei voi paljastaa mitään, Tuuli naurahti. 

X