Julkkikset

Pekka Hyysalon ja Michael Monroen ystävyys alkoi heti ensimmäisellä tapaamisella: ”Tulemme täysin eri maailmoista, mutta meillä on samanlaiset elämänarvot”

Kun muusikko Michael Monroe ja entinen freestylehiihtäjä Pekka Hyysalo tapasivat, he ystävystyivät välittömästi. – En voinut uskoa, että megatähti ja sankari tulee paikalle ja pyytelee minulta anteeksi, Pekka Hyysalo sanoo.

Teksti:
Anneli Juutilainen
Kuvat:
Suvi Elo

– Michaelin suorapuheisuus ja rehellisyys tekivät minuun vaikutuksen, Pekka Hyysalo sanoo ystävästään Michael Monroesta.

Kun muusikko Michael Monroe ja entinen freestylehiihtäjä Pekka Hyysalo tapasivat, he ystävystyivät välittömästi. – En voinut uskoa, että megatähti ja sankari tulee paikalle ja pyytelee minulta anteeksi, Pekka Hyysalo sanoo.

Moukka mikä moukka. Harvat ystävät nimittelevät toisiaan näin, mutta muusikko Michael Monroen ja ex-freestylehiihtäjä Pekka Hyysalon välisessä sanailussa moinen on sallittua. Ainakin silloin, jos toinen myöhästyy sovitusta aikataulusta.

Naljailu johtaa juureensa ystävysten ensitapaamiseen reilun kuuden vuoden taakse. Silloin molemmat olivat lupautuneet mukaan hyväntekeväisyystempaukseen, jossa he kirjoittivat nimikirjoituksensa huutokaupattavaan polkupyörään.

Kohtaaminen oli sovittu Aurajoen rannalle Turkuun. Pekkaa Michaelin tapaaminen jännitti, olihan kyseessä hänen suuresti ihailemansa rock-tähti. Michael saapui paikalle kymmenen minuuttia myöhässä ja pahoitteli moukkamaista käytöstään. Pekka totesi siihen: ”Moukka mikä moukka.”

– En voinut uskoa, että megatähti ja sankari tulee paikalle ja pyytelee minulta anteeksi. Michaelin suorapuheisuus ja rehellisyys tekivät minuun vaikutuksen. Tunsin välittömästi, että olemme samoilla linjoilla, ja yh­teys syntyi välillemme heti ensikohtaamisella, Pekka muistelee.

Siitä hetkestä alkoi syvä ystävyys.

”Olemme molemmat valtavan avoimia ja rehellisiä”

Alusta alkaen miehillä riitti juteltavaa keskenään. Pekan selviytymistarina oli tehnyt Michaeliin vaikutuksen jo aiemmin. Hän oli seurannut Pekan haastatteluja, joissa hän kertoi, miten oli toipunut ja kuntouttanut itseään lasketteluonnettomuudessa tulleen vakavan aivovamman jälkeen.

Pekkaa taas hämmästytti se, miten tukevasti Michaelin buutsit olivat maassa, vaikka hän on rockmuusikko, joka on niittänyt vuosikymmenten ajan maailmanlaajuista mainetta Hanoi Rocks -yhtyeen laulajana ja sooloartistina.

– Tulemme täysin eri maailmoista, mutta meillä on samanlaiset elämänarvot: Toista pitää kohdella niin kuin haluaisi itseään kohdeltavan. Muiden ihmisten kunnioittaminen on tärkeää, ja olemme molemmat valtavan avoimia ja rehellisiä, Michael summaa.

Täysin toisistaan poikkeavat taustat ja liki 30 vuoden ikäero eivät häiritse ystävyyttä, oikeastaan päinvastoin. Molemmat jakavat toisilleen palasia omista maailmoistaan. Yhteneväistä ei ole edes musiikkimaku: Pekka on henkeen ja vereen räppimiehiä.

– I’m just too hip to hop, Michael veistelee.

Luit juuri lyhennelmän Annan jutusta, jonka on kirjoittanut Anneli Juutilainen. Jutussa Michael Monroe ja Pekka Hyysalo avaavat ystävyytensä taustoja. Lisäksi Michael kertoo, miksi teki Pekalle omistetun kappaleen ja miten Pekka siihen reagoi. Lue koko juttu Annasta 48/2020 tai digilehdestä. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

Lue lisää: Michael Monroe: ”Yksikään nainen ei voi väittää, että hänellä olisi minun lapseni”

Iloisuudestaan tunnettu Michael Monroe: ”Uskon, että hyviä asioita tapahtuu, kun keskittyy positiiviseen”

Kävelemisen uudestaan opetellut Pekka Hyysalo juoksi puolimaratonin – juoksua kiritti Michael Monroe

Vammautuneen Pekka Hyysalon Anja-äiti: ”Olen ollut surullinen, mutten katkera”

X