Julkkikset

Prinsessa Sofia lähes tunnistamattomana – uusi pitkä otsatukka ihastuttaa! Kampaaja varoittaa otsismallin vaativuudesta

Ruotsin prinsessa Sofia on leikkauttanut itselleen pitkän otsatukan. Kysyimme kampaajalta, kenelle hiusmalli erityisesti sopii.

Teksti:
Lotta Pellas
Kuvat:
Anna-Lena Ahlström / Kungl. Hovstaterna

Prinsessa Sofia on totuttu näkemään kasvoja kehystävässä hiusmallissa.

Ruotsin prinsessa Sofia on leikkauttanut itselleen pitkän otsatukan. Kysyimme kampaajalta, kenelle hiusmalli erityisesti sopii.

Ruotsin prinsessa Sofian uusi hiusmalli on kääntänyt päitä. Prinsessalla on kulmakarvat peittävä, juuri silmien yläpuolelle jäävä pitkä otsatukka.

Prinsessa Sofia esiintyi muuttuneessa lookissa Ruotsin valtiopäivien 100-vuotistapahtumassa. Aiemmin prinsessan tavaramerkkinä on ollut raidoitettu ja kerroksittain leikattu hiustyyli ilman otsatukkaa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset) jakama julkaisu

The Gaala -kampaamon Sari Oja kertoi, mitä näyttävän otsatukkamallin ylläpito vaatii.

Sofialle leikatussa mallissa hius on sivuilta aavistuksen pidempi, jolloin se kehystää kasvojen muotoa paremmin. Näin mallista ei tule liian kulmikas sivusta katsottuna. Oja toteaa, että on makuasia, mihin pidemmän osan jättää – silmäkulmaan asti vai alemmas.

Hänen mukaansa kyseinen hiusmalli tuntuu suurimmalle osalle ihmisistä pitkältä.

– Koska se on valmiiksi pitkä, leikkausväli on lyhyt. Siitä tulee nopeasti ylipitkä ja häiritsevä. Parin viikon välein on hyvä vähän nipsutella, Oja sanoo.

Nämä kasvonpiirteet pitkä otsatukka päästää oikeuksiinsa

Kun miettii itselleen sopivaa hiusmallia, on Ojan mielestä tärkeintä pohtia, millaisessa tukassa viihtyy. Kuinka usein on valmis huoltamaan kampausta? Haittaako, jos tukka hallitsee koko ilmettä?

– Vaikka tyyliopillisesti tietynlaisille kasvoille mielletään sopivimmiksi tietyn mittaiset hiukset, liian kankeasti ei normeja kannata katsoa. Persoona on tärkein – että pystyy kantamaan valitsemansa tyylin.

Kasvonpiirteitään voi korostaa hiusmallilla. Sofian valitsema pitkä otsatukka korostaa soikeanmallisia kasvoja.

– Jos leuka on vahva, aavistuksen leveä ja kasvojen yläosa tehdään otsatukalla samanmalliseksi, se tekee kasvoista melko neliömäiset.

Prinsessa Sofian lisäksi myös monet muut julkkikset ovat leikkauttaneet itselleen pitkän otsatukan. Hyviä esimerkkejä pitkän otsatukan haltuunotosta antavat tyylivaikuttajat Elizabeth Olsen ja Zendaya. Suomessa modernin pitkän otsatukan pioneeri on eittämättä juontaja Ellen Jokikunnas, joka on sittemmin kasvattanut luotto-otsiksensa pois.

Lue myös: Otsatukka vai ei? Tästä tiedät, sopiiko otsatukka sinulle – katso hiusstylistin vinkit

Millaiselle hiuslaadulle pitkä otsatukka sopii?

Aavistuksen hento, pehmeä ja sileä hius on paras hiuslaatu pitkään otsatukkaan. Määrällisesti hiusta olisi kuitenkin hyvä olla kohtuullisesti, sillä jos hiuskuontalo ei ole runsaimmasta päästä tai se on todella hentoista, otsatukkaan ei välttämättä riitä tarpeeksi hiusta leikattavaksi.

Hiuslaatua voi kompensoida leikkaustyylillä – paksua hiusta voi ohentaa.  Jos Ojan asiakkaalla on vahvasti kihara ja karhea hius, hän ei suosittele otsatukkaa, sillä se on vaikea saada asettumaan.

Myös pyörre etupuolella päälakea vaikeuttaa tukan asettumista ja sen pysymistä halutulla tavalla koko päivän.

– Jos pyörre on vahva, otsatukkaa on todella vaikea saada pysymään nätisti.

Kostea ilma on otsatukan vihollinen. Pitkä otsatukka voi vaatia kosteudelta suojaavan hiustuotteen, jottei kosteus pääsisi häivyttämään hiuksen muotoilua. Esimerkiksi prisenssa Sofian valitsema luotisuora otsatukka taikoutuu harvalle ilman suoristusrautaa.

Oja toteaa, että huoleton hiusmalli on kaikista helpoin.

– Mitä aamulla tekee ja laittaa, niin tietää, että se pysyy työpäivän ajan.

X