Julkkikset

Radiojuontaja Rea Tallgren on taistellut syömishäiriön kanssa teini-ikäisestä asti: ”Kunpa en enää ikinä ajattelisi itsestäni mitään rumaa”

Vain aviomies ja lähimmät ystävät ovat tienneet, että Rea Tallgrenilla on päiviä, jolloin hän häpeää ulkonäköään niin, ettei pysty lähtemään lähikauppaan. – Elämäni mullistuisi, jos pitäisin myös siitä, mitä näen peilistä.

Teksti:
Piia Sainio
Kuvat:
Heli Hirvelä

– Hassuttelun taakse voi myös piiloutua.

Vain aviomies ja lähimmät ystävät ovat tienneet, että Rea Tallgrenilla on päiviä, jolloin hän häpeää ulkonäköään niin, ettei pysty lähtemään lähikauppaan. – Elämäni mullistuisi, jos pitäisin myös siitä, mitä näen peilistä.

Pidän siitä, millainen olen. Mielestäni olen hyvä tyyppi, radiojuontaja Rea Tallgren, 34, sanoo.

– Mutta elämäni mullistuisi, jos pitäisin myös siitä, mitä näen peilistä. Ikävät ajatukset ovat läsnä niin usein, että sydäntä painaa.

Mitään vau-efektiä Rea ei odota peiliin katsoessaan, ihan neutraali olo riittäisi. Välillä tulee niitä hetkiä, jolloin hän huomaa ajattelevansa, että mitä väliä. Mitä ihmeen väliä sillä on, miltä minä näytän? Niitä hetkiä hän toivoisi lisää.

– Tahtoisin vain rauhan tämän suhteen, Rea puolittain kuiskaa.

– Se olisi ihanaa. Kunpa en enää ikinä ajattelisi itsestäni mitään rumaa.

Ristiriita Rean julkisuuskuvan ja minäkuvan välillä on iso. Radiossa Rean ääni pulppuaa naurua, ja nettivideoista näkee, ettei hän arastele tanssia työpaikallaan studiossa. Päivittäin tulee mokailtua, mutta hän ei mo­kiaan peittele vaan laittaa ne kaikkien nähtäville sosiaaliseen mediaan.

– Iloisuuteni ei ole esitystä. Jos hassuttelen, minulla on meneillään hyvä päivä ja voin vaikka laittaa Instaan tanssivideon, jossa mahani höllyy. Onneksi niitä päiviä on aika paljon, Rea sanoo.

– Työtilanteessa minun on helppo olla esillä, koska luotan ammattitaitooni. Hassuttelun taakse voi myös piiloutua.

Vain aviomies ja lähimmät ystävät ovat tienneet, että Realla on niitäkin päiviä, jolloin hän häpeää ulkonäköään niin, ettei pysty lähtemään lähikauppaan. Erään kerran aikomus lähteä uimahalliin aiheutti paniikkikohtauksen.

Ulkona liikkuessaan Rean tekee mieli pyydellä muilta anteeksi sitä, miltä hän näyttää.

Viime kesänä hän unohti anteeksi pyytelemisen, ensimmäistä kertaa vuosiin.

Syömishäiriö on vaikuttanut Rean elämäntapoihin teini-iästä saakka. Hän oli 14-vuotias, kun sairastui anoreksiaan. Ensimmäisenä tämän panivat merkille ystävät, vasta sitten vanhemmat. Eikä ihme, koska Rea teki kaikkensa uskotellakseen äidilleen ja isälleen, että syö ihan normaalisti.

Luit juuri lyhennelmän Annan jutusta, jonka on kirjoittanut Piia Sainio. Jutussa Rea Tallgren kertoo muun muassa siitä, mikä sai hänet unohtamaan anteeksi pyytelemisen. Ja miten aviomies tukee Reaa syömishäiriökamppailussa. Lue koko juttu Annasta 2/2021 tai digilehdestä. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

 

X