Julkkikset

Tommi Korpela kertoo 30 vuotta kestäneestä parisuhteestaan: ”Pitkä suhde vaatii tuskaa ja luottamusta”

Tommi Korpela on ollut Elina Knihtilän kanssa yhdessä yli 30 vuotta. – Hän on professori ja johtaja. Itse en kestäisi moista hallinnollista ja pedagogista vastuuta, ei riittäisi hermot eikä älli.

Teksti:
Annan Toimitus
Kuvat:
Sampo Korhonen

– Elina on tiukka feministi, ja siitäkin olen ylpeä.

Tommi Korpela on ollut Elina Knihtilän kanssa yhdessä yli 30 vuotta. – Hän on professori ja johtaja. Itse en kestäisi moista hallinnollista ja pedagogista vastuuta, ei riittäisi hermot eikä älli.

”Vuonna 1991 pääsin Teatterikorkeakouluun. Samana vuonna Antti Raivio perusti Q-teatterin, jossa näytteleminen oli minulle kuin toinen ammattikoulu. Noihin aikoihin tapasin myös tulevan puolisoni Ellun, (näyttelijä Elina Knihtilä) joka oli vuotta alemmalla kurssilla. Hänkin on ollut Q-teatterissa alusta lähtien.

Näytteleminen on ollut minulle väylä parempaan itsetuntoon. Kun olen saanut tehdä rakastamaani työtä porukassa, jossa minua ymmärretään ja ymmärrän muita, olen vähitellen vapautunut sosiaalisista peloistani.”

Tommi Korpela on johtajan mies

”Rakkaus, hmmm… Tony Bennett laulaa Speak low when you speak, love. Love is a spark, lost in the dark… Joten suurinta aihetta on syytä lähestyä pienin ja aroin kirjaimin.

Meillä tuli Ellun kanssa syksyllä kolmekymmentä vuotta täyteen, joten jotain olemme varmasti tehneet oikein. Pitkä parisuhde vaatii työtä, tuskaa ja luottamusta, toista ihmistä ei saa koskaan pitää itsestäänselvyytenä.

Olemme samalla alalla, teemme molemmat paljon töitä – välillä myös yhdessä – mutta välillämme ei ole koskaan ollut kateutta emmekä kilpaile samoista töistä. Me kunnioitamme ja kannustamme toisiamme. Ilman Elinaa olisin paljon huonompi sekä näyttelijänä että ihmisenä.

Hän on professori ja johtaja, ja se sopii minulle, arvostan hänen työtään ja olen vilpittömän ylpeä hänestä. Itse en kestäisi moista hallinnollista ja pedagogista vastuuta, ei riittäisi hermot eikä älli.

Hän on myös tiukka feministi, ja siitäkin olen ylpeä. Opin äidiltäni jo lapsuudessa, että tasa-arvo on luontevaa ja normaalia. Hän ei ole turhaan miehiä pokkaillut, ja hän on uskaltanut aina avata suunsa, kun on kokenut vääryyttä. Minulla ei ole ongelmia hyväksyä naisten vahvuutta.

Meillä on Ellun kanssa paljon yhteistä, viihdymme mainiosti yhdessä ja nauramme samoille asioille. Hänkin arvostaa luontoa, paitsi hänen mielestään voisin kalastaa paljon vähemmän… Se on ainoa asia, jossa hän kiristää minua armotta.”

Luit juuri lyhennelmän Annan jutusta, jonka on kirjoittanut Sanna Wirtavuori. Jutussa Tommi Korpela kertoo muun muassa herkkyydestään ja kolhoksi mieltämästään ulkonäöstä. Lue koko juttu!

X