Julkkikset

Treffiseuraa Linnan juhlista! Jaana Pelkosen rakkaustarina on tuttu, mutta Kaija Koo piti oman kohtaamisensa pitkään salassa

Itsenäisyyspäivän juhlahumussa on vuosien varrella sattunut kaikenlaisia kohtaamisia. Illan aikana voi löytää treffiseuraa tai elämänsä rakkauden. Niin kävi Kaija Koolle ja Jaana Pelkoselle.

Teksti:
Lotta Pellas
Kuvat:
Tommi Tuomi, Om-Arkisto

Jaana Pelkonen vieressään Niko Aho yhdessä kutsuttuina 2015. Kaija Koon asu piilotti kohtalokkaan sukkanauhan 2012.

Itsenäisyyspäivän juhlahumussa on vuosien varrella sattunut kaikenlaisia kohtaamisia. Illan aikana voi löytää treffiseuraa tai elämänsä rakkauden. Niin kävi Kaija Koolle ja Jaana Pelkoselle.

Kättelyitä, tungosta ja tanssia. Suomen virallisilla syntymäpäivillä tapaa paljon ihmisiä – joissain kohtaamisissa on enemmän kiinnostusta ilmassa kuin toisissa.

Yksi presidentinlinnassa tavannut pari on monelle tuttu. Kansanedustaja Jaana Pelkonen, 44, oli ensimmäisen kerran vieraana Linnan juhlissa vuonna 2007. Silloin hän myös kohtasi tulevan puolisonsa, Niko Ahon ensimmäisen kerran. Nykyisin ilmavoimien lentäjänä työskentelevä Aho oli tuolloin juhlissa kadettina.

”Aika lentää, sanotaan usein. Meidän perheessä mies lentää, mutta tuntuu se aikakin kiitävän valtavan nopeasti. Liian nopeasti. Vasta havahduin siihen, että nyt syksyllä tulee kuluneeksi tasan 10 vuotta siitä, kun ’jouduin’ lunastamaan ’sen kuuluisan’ linnan juhlissa 2007 väliin jättämäni tanssin kuvan miehen kanssa”, Jaana kirjoittaa Instagram-julkaisussaan, josta Anna kertoi pari vuotta sitten.

Jaanasta ja Nikosta ei kuitenkaan tullut heti paria. He kohtasivat toisensa uudelleen vasta kaksi vuotta itsenäisyyspäivän vastaanoton jälkeen. Tätä nykyä pari on naimisissa, ja perheeseen kuuluu myös alle kouluikäinen tytär.

Kaija Koon Linna-kohtaamista seurasi tapaaminen, joka meni pieleen

Linnassa on sattunut myös yksi pitkään salaisuutena pysynyt ja vieläkin vain puoleksi tunnettu kohtaaminen. Laulaja Kaija Koolta, 59, ilmestyi syksyllä Jouni K. Kemppaisen kirjoittama elämäkerta Kaija Koo – Taipumaton, jossa mainitaan vuoden 2012 itsenäisyyspäiväjuhlat.

Juhliin mennessään Kaijalla oli salaisuus jalkansa ympärillä – sukkanauha. Eikä mikä tahansa nauha, siinä oli Kaija Koon logo.

Tämä salaisuus oli aiheuttaa laulajalle nolon hetken juhlissa. Illan aikana Kaija havahtui siihen, että sukkanauha valuu. Hän jutteli juuri erään kansanedustajan kanssa, eikä halunnut saattaa itseään tilanteeseen, jossa sukkanauha valahtaisi nilkkaan, kun hän käveli pois. Kaija pohti, millaisen vaikutelman se mahdollisesti voisi antaa.

Hänellä oli ratkaisu: Kaija pyysi jutteluseuralaistaan hakemaan lasin vettä. Sillä aikaa Kaija sai piilotettua sukkanauhan laukkuunsa.

Juhlien jälkeen Kaijan ja kansanedustajan yhteydenpito jatkui, valottaa elämäkerta.

Kansanedustaja lähestyi Kaijaa, ja sovittiin vain heidän välisensä kahdenkeskinen tapaaminen. Vierailu miehen talolla ei kuitenkaan ollut Kaijan mukaan onnistunut. Kansanedustaja istutti Kaijan keinutuoliin ja peitteli ruudulliseen huopaan.

”Kaija ajatteli, että miehen, edes kansanedustajan, ei kannattanut toimia niin. Pyydät naisen kotiisi ja peittelet hänet kiikkustuolissa huopaan kuin mummon. Siitä tapaamisesta ei seurannut suhteen poikastakaan,” elämäkerrassa paljastetaan.

.

X