Julkkikset

Vuoden naimisissa ollut Antti Holma: ”Kaikki pääsi tapahtumaan sen takia, että olin lomalla, kun tapasimme”

Näyttelijä, käsikirjoittaja ja kirjailija sekä suosituista podcasteistaan tunnettu Antti Holma, 36, on nauttinut nyt vuoden avioelämästä. – Avioelämä on hirveän ihanaa. Ei minulla ole mitään valittamista. Vaikeudet ovat ulkopuolelta tulevia, Antti sanoo.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Mirva Kakko

Antti Holma on ollut vuoden ajan ukkomies.

Näyttelijä, käsikirjoittaja ja kirjailija sekä suosituista podcasteistaan tunnettu Antti Holma, 36, on nauttinut nyt vuoden avioelämästä. – Avioelämä on hirveän ihanaa. Ei minulla ole mitään valittamista. Vaikeudet ovat ulkopuolelta tulevia, Antti sanoo.

New Yorkissa aviomiehensä kanssa asuva Antti Holma on viettänyt vastikään aikaa Suomessa töitä tehden. Antti nähdään ensi keväänä televisiossa juontamassa tosi-tv-ohjelmaa Mestaritekijä, jossa kilpaillaan kädentaidoista. Suomen-reissulla saatiin purkkiin myös Antin esikoisohjaus: Kill Anneli -lyhytelokuva.

– Ohjaaminen oli todella ihanaa, jännittävää ja kauheata. Kauheata siinä mielessä, että ohjaajan paikka on omanlaisensa. Olen aina kunnioittanut ohjaajia niin paljon, että en ole ohjaamisesta hirveästi koskaan haaveillut. Tämä oli kuitenkin sellainen juttu, jonka halusin tehdä, Antti sanoo.

Lyhytelokuvan kahden ja puolen viikon mittaiset kuvaukset sopivat Antin kalenteriin ja elokuvan tekijätiimi oli huippuosaajia täynnä. Sen ansiosta hän itse pystyi ottamaan hieman rennommin kuvauksissa.

– Mukana olivat ihan maailman parhaimmat näyttelijät: päärooleissa olivat Pirkko Hämäläinen ja Laura Birn. Mikäs siinä ollessa, Holma toteaa.

Myös Antin ranskalainen aviomies, maailmankuulu harpisti Emmanuel Ceysson vieraili Antin kanssa samaan aikaan Suomessa työn merkeissä. Hän esiintyi lokakuun loppupuolella Tapiola Sinfoniettan kanssa.

– Hän tykkäsi kauheasti orkesterista ja kapellimestarista. Hän on hyvin asiansa osaava ranskalainen, ja vaikka en tämmöisestä tyypittelystä tykkää, ranskalaisilla on tunnetusti aina mielipide. Olin tosi iloinen, että hän oli ihan vilpittömästi tyytyväinen tällä kertaa. Tuo oli keikka, jonka hän oli buukannut jo kauan sitten, varmaan ennen kuin aloimme edes deittailla, Antti paljastaa.

View this post on Instagram

🥴😎 #husbandandhusband

A post shared by Antti Holma (@anttiholma) on

Avioelämässä ei ole ollut valittamista

Antti ja Emmanuel eli Manu, niin kuin Antti aviomiestään kutsuu, ovat olleet naimisissa reilun vuoden. Pari vietti hääpäivää 26.10.

– Vietimme sitä sillä tavalla, että vein Manun taksiin. Hän lähti lentokentälle. Mutta sitä edeltävänä keskiviikkona kävimme Palacessa illallisella. Se oli hieno illallinen, Antti kertoo.

Antti on nauttinut ensimmäisestä aviovuodestaan.

– Avioelämä on hirveän ihanaa. Ei minulla ole mitään valittamista. Vaikeudet ovat ulkopuolelta tulevia, Antti sanoo.

Ulkopuolella tulevilla vaikeuksilla hän viittaa käytännön asioihin Yhdysvalloissa. Hänellä ei ole Green Card -oleskelulupaa Yhdysvaltoihin. Myöskin työviisumi Yhdysvaltoihin uupuu toistaiseksi, eli Antti tekee kaikki työnsä vielä Suomeen. Hieman helpotusta tilanteeseen on kuitenkin tullut avioliiton myötä.

– Sain sellaisen viisumin, jolla saan tulla ja mennä. Sanon sitä vaimoviisumiksi. Se on jo kiva. Rajalla ei ole niin vaikeaa kuin turistiviisumilla, Antti kertoo.

Antti Holma
Antti Holma tekee toistaiseksi töitä Suomeen.

Antti kertoi Annalle vuonna 2016, että kiinteä parisuhde ei ole hänen juttunsa. Emmanuel on kuitenkin mitä ilmeisimmin saanut miehen toisiin aatoksiin. Antti ja Emmanuel seurustelivat yhdeksän kuukautta ennen naimisiin menemistä.

– Meidän piti tehdä sellainen päätös, että jos me haluamme olla yhdessä, niin meidän kannattaa virallistaa tosi nopeasti suhteemme. Muuten siitä olisi tullut ihan hirveän hankalaa, Antti sanoo.

Vaikka Antti toivoo saavansa tulevaisuudessa työviisumin, hän on onnellinen siitä, että elämä on järjestynyt hyvin niin, että hän voi tehdä töitä Suomeen ja ansaita niin elantonsa.

– Manun ei tarvitse elättää minua. Elätän itse itseni. Se on minulle hirveän tärkeää, sillä olen ylpeä ja suomalainen.

Vuoden avioelämän suurin oivallus on ollut ajan merkitys

Mitä Antti on oppinut vuoden avioliiton aikana?

– Asioille pitää antaa aikaa. Aika on tärkeätä. Olen sitä mieltä, että kaikkea ei voi saada. Ihmisillä on käsittämätön ajatus siitä, että pitäisi saada kaikki: työ, perhe ja bileet. Minusta näistä ei voi valita kaikkia. Yhden voi valita täysillä ja jos valitsee toisen, kumpikin vähän nakertaa toisistaan, Antti sanoo.

Antin on täytynyt itse esimerkiksi hyväksyä, että New Yorkissa asuminen vaikuttaa hänen uramahdollisuuksiinsa Suomessa.

– En voi saada kaikkea ja se on ihan ok. Tämä on myös valinta. En ole tässä mitenkään katkerana. En ajattele, että nyt minulla menee tilaisuuksia ohi tai muuta vastaavaa. Päinvastoin. On ihanaa, että elämässäni on jotain muuta kuin ainaista työtä.

View this post on Instagram

Hyvää joulua! Joyeux Noël! Merry Christmas!

A post shared by Antti Holma (@anttiholma) on

Asioille ajan antamisen tärkeys korostui jo Emmanuelin ja Antin suhteen ensimetreillä. Antti kertoo olleensa New Yorkissa kolmen kuukauden hermolomalla, kun hän tapasi tulevan aviomiehensä.

– Kaikki pääsi tapahtumaan sen takia, että olin lomalla, kun tapasimme. Minulla oli aikaa olla. Jos olisimme tavanneet Nykissä ja olisin lähtenyt Suomeen ja sanonut, että tulen kolmen kuukauden päästä käymään, niin en varmaan olisi naimisissa tällä hetkellä, Antti sanoo.

Lue myös:

IL: Antti Holma naimisiin!

Ihosyöpä laittoi Antti Holman elämänarvot uusiksi: ”Haluan elää hieman holtittomammin”

Antti Holma: ”Minulla on ollut yksi suuri rakkaus”

X