Kauneus

3 x trendikkäät kiharat! Testasimme parhaat tavat tyylikkään kiharapilven luomiseen – katso vinkit videolta

Annan kauneustoimittaja testasi kolme erilaista tapaa tehdä kiharat. Katso, millaista jälkeä tuli!

Teksti:
Christina Boman

Kiharat voi tehdä monella tyylillä.

Annan kauneustoimittaja testasi kolme erilaista tapaa tehdä kiharat. Katso, millaista jälkeä tuli!

Kiharat sopivat juhlaan ja arkeen. Testasimme, miten tehdä kiharat kolmella tyylillä: ilman lämpökäsittelyä sekä suoristusraudan ja kiharrinpuikon avulla.

Yön yli -kiharat: ”Yllättävän kivat”

Jos käsiteltyjä hiuksia tahtoo säästää, voi hiuksiin tehdä kiharat, jotka eivät tarvitse lämpökäsittelyä lainkaan. Kylmät kiharat syntyvät esimerkiksi patukoiden, sukkien tai jopa kylpytakin vyön avulla. Toisaalta kylmiä kiharoita varten on kehitetty myös erilaisia settejä, jotka helpottavat kiharoiden tekoa.

Testasimme yhtä tällaista settiä, joka sisältää kaksi pehmeää patukkaa sekä satiiniset suojapussit, jotka estävät hiuksia pörröttymästä yön aikana.

Näin kiharat syntyivät: Totta puhuen en ymmärrä setin käyttötapaa epämääräisten ohjeiden perusteella alkuunkaan. Asettelenkin patukoita aluksi hiki hatussa hiuksiini aivan väärin, kunnes tajuan etsiä esimerkkejä TikTokista. Kun ymmärrän, miten patukat toimivat, systeemi on yllättävän helppo: jaan pesun jäljiltä kosteat hiukset kahteen osioon ja pyörittelen hiukset pehmeiden patukoiden ympärille. Lopuksi asettelen patukoiden päälle pussit, jotka suojaavat viritelmää. Yön aikana pehmeät patukat eivät paina tai häiritse untani.

Lopputulos: Aamulla pyörittelen patukat pois. Huomaan hiuksissani aavistuksen verran kosteutta yön jäljiltä, joten olisin luultavasti voinut antaa hiusten kuivua hieman enemmän ennen patukoiden asettamista. Harjaan kiharat surutta auki ja suihkutan sekaan hieman rakennesuihketta ja hiuslakkaa. Latvat ovat tosiaankin laineilla ja yllättävän kuohkeat. Lopputulos on yllättävän kiva!

Tällä hetkellä on saatavilla paljon erilaisia settejä yön yli -kiharoita varten. Lenoites HeatlessWaves In Mulberry Silk 39,90 e.

Rennot lainekiharat: ”Oloni on erityisen nuorekas”

Rennot merenneitolaineet ovat olleet suosiossa viime vuosina, mikä on näkynyt myös lainerautojen paluuna markkinoille. Rennot laineet voi kuitenkin loihtia myös suoristusraudan avulla.

Näin teet laineet suoristusraudan avulla: Suojaa hiukset lämpösuojalla. Jaottele hiukset osioihin ja käsittele yksi osio kerrallaan: mitä kapeampi osio, sitä pienempää lainetta on luvassa. Etene suortuvaa juuresta kohti latvaa muutaman sentin verran kerrallaan niin, että parin sentin jälkeen taitat hiusta vastakkaiseen suuntaan – ikään kuin ranteella kääntöliikettä tai siksak-kuviota hiuksen pituuteen.

Suihkuta hiuslakkaa ja anna osioiden jäähtyä. Lopuksi hiukset voi harjata läpi, mikä pehmentää laineita ja häivyttää liian jyrkkiä taitekohtia.

Lopputulos: Laineet ovat mukavan rennot ja boheemit. Lopputulos saa olla leikkisä, eikä kiharoiden tarvitse olla liian symmetriset tai silotellut. Tässä kampauksessa oloni on jostain syystä erityisen nuorekas.

Helpot laineet saa myös laineraudan avulla. Nude Beauty Deep Waver 118 e.

Kuohkeat klassikkokiharat: ”Näillä ei voi mennä pieleen”

Klassiset kiharat eivät mene ikinä pois muodista. Ilmakihartimen tai lämpörullien avulla voi loihtia bouncy curls -kiharat Adelen tyyliin, mutta kuohkeat kiharat syntyvät kätevästi myös paksumman kiharrinpuikon avulla.

Näin teet kiharat kiharrinpuikon avulla: Suojaa hiukset lämpösuojalla ja jos mahdollista, peitä toinen käsi lämpöhanskalla. Etene hiusosio kerrallaan: mitä paksumpi hiusosio, sitä suurempi kihara. Pyöritä hiusosio kiharrinpuikon ympärille ja pidä hetki, jotta hius ehtii kihartua. Pyöräytä hiusosio varovasti puikon ympäriltä ja purista kiharaa kevyesti muotoon. Suihkuta lopuksi hiuslakkaa ja anna kiharoiden jäähtyä. Tämän jälkeen harjaa kiharat auki, jotta lopputulos on pehmeä ja kuohkea.

Lopputulos: Puikon avulla hiukset kihartuvat nopeasti. Klassiset kiharat ovat varma valinta, eikä niiden kanssa voi mennä pieleen. Isot ja kuohkeat kiharat sopivat arkeen ja juhlaan, ja ne loihtivat hentoonkin hiukseen runsaasti volyymia.

Remington Straight & Curl -muotoilulaitteessa on sekä suoristusrauta että kiharrinpuikko samassa paketissa. 89,95 e.
BaByliss Wave Secret Air -laite on laiskan kihartajan unelma. Laite imaisee hiusosion ja kihartaa sen automaattisesti itsestään. 161,50 e.
Olisitko sinä valmis maksamaan kihartimesta lähes 600 euroa? Dyson AirWrap on kihartimien Rolls-Royce, joka muotoilee hiukset märistä kuiviksi Coanda-ilmiön avulla, ilman liiallista kuumuutta. 549 e.

Lue myös Kotiliedestä: Juhlakampaus pitkille ja puolipitkille hiuksille on helppo tehdä itse – kampaaja neuvoo videolla, miten onnistut varmasti!

X