Kauneus

Oletko esittänyt kampaajallesi jonkin näistä toiveista? Hiusstylisti listaa 5 vaikeinta pyyntöä

Kampaajat kuulevat työssään monenlaisia toiveita – osa helppoja, osa suorastaan mahdottomia. Kysyimme hiusstylisti Pauliina Kämäräiseltä, millaiset kampaajille esitetetyt pyynnöt ovat kaikkein vaikeimpia toteuttaa.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock

Kampaamoreissun lopputulokseen vaikuttaa ammattilaisen mukaan hyvin paljon se, kuinka asiakas osaa kertoa toiveistaan ja mieltymyksistään.

Kampaajat kuulevat työssään monenlaisia toiveita – osa helppoja, osa suorastaan mahdottomia. Kysyimme hiusstylisti Pauliina Kämäräiseltä, millaiset kampaajille esitetetyt pyynnöt ovat kaikkein vaikeimpia toteuttaa.

Haaveiletko uudesta hiustyylistä? Muista, että kampaajasi haluaa sinun tietävän ainakin nämä asiat, ennen kuin hiustyylin muutos todella toteutetaan.

Vaikka hiustyylin muutos onnistuu asiansa osaavan ammattilaisen tekemänä useimmiten hyvin, joskus asiakkaiden pyynnöt voivat olla jopa hiusalan ammattilaiselle liian vaikeita.

Tämän on todennut myös Q hair -kampaamon hiusstylisti Pauliina Kämäräinen. Kämäräinen kertoo saavansa työssään säännöllisesti pyyntöjä, joiden toteuttaminen on enemmän tai vähemmän haastavaa. Syy voi olla tekninen, kuten hiusten huono kunto, tai esimerkiksi se, että asiakkaalla on liian korkeat odotukset muutoksen suhteen.

– Kun odotusten ja mahdollisuuksien välillä on liian iso kuilu, asiakas saattaa pettyä herkemmin. Täytyisi muistaa, että kampaajalla ei ole taikasauvaa, Kämäräinen sanoo.

Pyysimme Kämäräistä listaamaan, millaiset pyynnöt kampaajan on erityisen vaikea toteuttaa.

Hiustyylin muutos – 5 vaikeinta toivetta

1. ”Haluan vaaleat hiukset – vaikka tummat hiukseni ovat huonokuntoiset”

Tummien, huonokuntoisten hiusten vaalentaminen on kampaajalle aina haaste. Vaalentaminen poistaa pigmenttiä hiuksesta, mikä rasittaa hiusta.

Kämäräinen sanookin, että jos tumma tukka on huonokuntoinen, on järkevämpää pysytellä suosiolla tummissa sävyissä.

Lue myös: Aiheuttaako lämpimällä vedellä peseminen kellertävän sävyn vaaleisiin hiuksiin? Asiantuntija kertoo, miten vaaleat hiukset kannattaa pestä

2. ”Olen kyllästynyt punaiseen – tahdon kylmäsävyisen ruskean”

Onko toiveenasi värjätä punaiset hiukset kylmäsävyisen ruskeaksi? Silloin sinun kannattaa varautua pidempään prosessiin. Kämäräisen mukaan punaisesta tukasta ei nimittäin saada yhdellä istumisella viileää, vaan väriin jää väistämättä lämpöisyyttä.

3. ”Haluan mustista hiuksista puhtaan valkoiset”

Kampaajat saavat usein epärealistisia toiveita hiusten vaalennusten suhteen. Vaalennus vaatii nimittäin aikaa.

Kämäräinen muistuttaakin, että kolmessa tunnissa mustansävyistä hiusta ei värjätä millään keinolla täysin blondiksi.

4. ”Tässäpä jännittävä hiusmalli – kokeillaan sitä!” 

Hiusten määrä ja laatu vaikuttavat siihen, miltä hiusmalli näyttää hiuksissa. Esimerkiksi pörröiseen, luonnonkiharaan tukkaan on haastavaa saada suoria, graafisia linjoja.

Kampaaja arvioikin aina kunkin asiakkaan kohdalla, onko hiusmalli ylipäätään mahdollinen, ja sopiiko asiakkaan toivoma leikkaus hänelle.

Lue myös: Tällaiset otsatukat ovat nyt erityisen trendikkäitä – katso, millainen otsatukka sinulle sopisi

5. ”Hiukseni on värjätty väärin – voisitko korjata asian?”

Pilalle värjätyn hiuksen korjaaminen on Kämäräisen mukaan eräs haastavimmista lähtötilanteista kampaajalle. Esimerkkinä tästä hän mainitsee epätasaisen värjäyksen, kuten poikkiraitojen, häivyttämisen.

Hiusten vaalentaminen riippuu tukan kunnosta ja värin tummuusasteesta. Hiustyylin muutos vaatii usein aikaa ja kärsivällisyyttä.
Hiusten vaalentaminen riippuu tukan kunnosta ja värin tummuusasteesta. Hiustyylin muutos vaatii usein aikaa ja kärsivällisyyttä.

Lue myös:

Miksi yhdelle kasvaa pitkä tukka ja toisen hiusten kasvu tyssää olkapäille? Hiustutkija kertoo, mikä vaikuttaa siihen, kuinka pitkäksi hiukset kasvavat

Nuorentavatko lyhyet hiukset? Kysyimme asiaa hiustaiteilija Piatu Puhakalta – ja saimme varmat vinkit raikkaaseen lookiin

Minkä muotoisille kasvoille lyhyet hiukset sopivat parhaiten? Kysyimme asiantuntijalta

X