Kauneus

Sopiiko keskijakaus kaikille? Kolme sivujakaus-aikakauden naista kokeili – muutos on häkellyttävä

Trendikkään keskijakauksen sanotaan imartelevan jokaisen kasvoja. Kysyimme kampaajalta, mitä tulisi ottaa huomioon, jos jakauksen paikkaa haluaa vaihtaa sivulta keskelle.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock, Niclas Mäkelä

Keskijakaus muuttaa ilmettä, eikä sen tarvitse olla luotisuora.

Trendikkään keskijakauksen sanotaan imartelevan jokaisen kasvoja. Kysyimme kampaajalta, mitä tulisi ottaa huomioon, jos jakauksen paikkaa haluaa vaihtaa sivulta keskelle.

Keskijakaus on ollut yksi viime aikojen isoimmista hiustrendeistä, vaikka kampaus ei ole millään tavalla uusi. Hiusmuotiin se vaikutti isosti muun muassa 1970-luvulla ja ysärillä, mutta 2000-luvun puolella keskipääjakaus väistyi hetkeksi sivuotsatukan tieltä.

Nyt keskijakausta pidetään sekä luotisuorana että rennosti, hitusen sivussa. Helpon kampauksen on sanottu jopa imartelevan kasvoja sivujakausta paremmin.

Jakauksen paikan vaihtaminen harjalla on suhteellisen helppoa, ja monen hiukset asettuvat keskelle luonnollisestikin. Kampaaja ja Karehair-kouluttaja Heidi Kainamon mukaan keskijakauksen kanssa on hyvä muistaa kuitenkin tietyt lainalaisuudet.

Keskijakaus sopii, kunhan leikkaus on oikea  

Keskipääjakaus on siinä mielessä kiperä hiustyyli, että se ei välttämättä sovi tuosta vain jokaiselle.

Esimerkiksi pitkissä kasvoissa keskijakaus korostaa kasvojen pituutta – etenkin jos hiukset ovat suorat, eivätkä asetu kehystämään kasvoja. Keskijakaus on lisäksi hankala muotoilla hiuksiin, jos otsalla on pyörteitä.

Nämä eivät kuitenkaan poissulje keskijakausta täysin. Keskijakaus saadaan sopimaan jokaiselle, kunhan kiinnitetään huomiota hiusten malliin. Oikean kampauksen kanssa keskijakaus toimii lähes kaikissa kasvoissa.

– Sillä, miten hiukset kehystävät kasvoja, on todella iso merkitys keskijakauksen kanssa. Leikkauksen tulee olla oikeanlainen kasvojen muodolle. Ammattilainen osaa neuvoa ja auttaa sopivan mallin löytämisessä, Kainamo kertoo.

Annan muuttumisleikissä yrittäjä Sanna Kokkosen suora otsis vaihtui keskijakaukseen. Katso kaikki kuvat tyylimuutoksesta tästä. 

 

Keskijakaus piristää kampausta. Kuva Annan muuttumisleikistä.
Keskijakaus piristi Sannan, 56, kampauksen ilmettä.

Keskijakaus on helppo loihtia otsatukan avulla

Millainen leikkauksen tulee sitten olla, jotta se imartelee keskijakausta? Keskipääjakaus on helppo toteuttaa muun muassa trendikkään verho-otsatukan avulla. Kainamo kertoo, että verho-otsatukka toimii hyvin esimerkiksi pitkillä kasvoilla ja otsalla.

– Verho-otsatukka tuo tarvittavaa pehmeyttä kasvojen viereen ja sen avulla keskijakaus istuu paremmin.

Jos keskijakaukseen ei halua puolestaan sitoutua täysin, hiuksiin kannattaa valita malli, joka mahdollistaa jakauksen siirtämisen keskeltä sivulle.

Tuotantoinsinööri Susanne Leppänen, 46, kammoksui aluksi keskijakausta. Annan muuttumisleikissä saatu verho-otsatukka pehmensi uutta ilmettä – lue koko juttu tästä!

Susanne sai Annan muuttumisleikissä uuden verho-otsatukan.

Omannäköinen kampaus näyttää aina hyvältä

Hiusten muotoilussa on omat sääntönsä, mutta paras lopputulos usein syntyy luottamalla omaan tyyliin ja pohtimalla, missä hiusmallissa itse viihtyy parhaiten. Oli kyseessä sitten keskipääjakaus, otsatukka tai sivujakaus, kaikkein tärkeintä on, että olonsa tuntee itsevarmaksi omassa kampauksessa.

– Jos kannat hiuksesi hyvin ja se on sinun oma juttusi, niin kampaus näyttää hyvältä ohjeista ja säännöistä riippumatta, Kainamo muistuttaa.

Annan muuttumisleikkiin viime vuonna osallistuneen Mari Kärkkäisen hiukset vaihtuivat vaaleasta upeaan kupariin. Myös Marin jakaus tuotiin sivulta keskelle. Kuvat koko muutoksesta löydät tästä! 

Muuttumisleikissä vaihdettiin sekä Marin hiusväri että jakauksen paikka.
X