Kauneus

Miksi hiusten muotoilu kotona ei koskaan onnistu yhtä hyvin kuin kampaajalla? 4 syytä, miksi ammattilaisen tekemä kampaus kestää

Hyvin levitetty hoitoaine, föönaus ja pitkäjänteisyys. Listasimme syyt, miksi hiukset näyttävät upeammilta kampaajan jäljiltä kuin kotona itse laitettuna.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock

Föönaus tekee kampauksesta sileän ja pitkäkestoisen.

Hyvin levitetty hoitoaine, föönaus ja pitkäjänteisyys. Listasimme syyt, miksi hiukset näyttävät upeammilta kampaajan jäljiltä kuin kotona itse laitettuna.

Kampaamokäynnin jälkeen hiukset ovat ihanan sileät, ja kampaus pysyy kauniina monta päivää. Mutta miksi hiusten muotoilu ei tunnu koskaan onnistuvan yhtä hyvin kotona? Selvitimme, millaisia kikkoja kampaajat käyttävät hiusten laittamiseen! Tässä niistä neljä:

1. Hiusten värikäsittely

Värjäätkö hiukset yleensä kampaajalla käydessäsi? Se voi selittää, miksi hiukset tuntuvat kampaamokäynnin jälkeen erilaisilta. Kemiallinen käsittely hiuksissa nimittäin vaikuttaa hiusten rakenteeseen. Hiusväreissä käytetty hapete voi myös väliaikaisesti kuivattaa päänahkaa, mikä edesauttaa sitä, että hiukset rasvoittuvat hitaammin kampaamokäynnin jälkeen.

Lue myös: Kotiliesi: Mistä tietää, mikä hiusväri sopii sinulle parhaiten? Kampaaja kertoo vastauksen ikuisuuskysymykseen

2. Kampaamossa käytetyt tuotteet

Pitkäkestoisen ja sileän kampauksen taustalla ovat lisäksi tuotteet, joita kampaaja käyttää. Kampaajalla esimerkiksi hoitoaine kammataan huolellisesti läpi hiuksiin ja sen annetaan vaikuttaa pyyhekuivissa hiuksissa tarpeeksi pitkä aika – noin neljästä kuuteen minuuttia tai tuotteen suosituksen mukaisesti. Kotioloissa hoitoainetta ei välttämättä levitetä hiuksiin yhtä perusteellisesti tai jakseta odottaa, että tuote on vaikuttanut hiuksissa suositellun ajan.

Lue myös: Hiuksiin jätettävä hoitoaine on käsitellyn ja kuivan tukan pelastaja – näin käytät sitä oikein ja vältät latistavan vaikutuksen

3. Hiusten muotoilu föönaamalla

Hiustenpesun jälkeen kampaaja kuivaa ja muotoilee tukan hiustenkuivaimella. Föönaus onkin yksi tärkeimmistä syistä sille, miksi kampaus pysyy ryhdikkäänä monta päivää.

Föönaamalla hiukset kuivataan ja lukitaan muotoonsa puhtaana. Tästä syystä kampaus kestää jopa kolme tai neljä kertaan pidempään kuin hius, joka on kuivunut itsestään tai joka on pikaisesti kuivattu föönillä ja muotoiltu sen jälkeen raudalla. Föönauksen harjatekniikka on kaiken a ja o: se tuo kampaukseen lisäksi ilmavuutta ja tekee karheammastakin hiuslaadusta sileän tuntuisen.

Hyvän föönaustekniikan opettelu vie aikaa, ja se on hankalampi toteuttaa itselleen kuin toisen päähän.

Lue myös: Loihdi hiuksiin volyymia kotiföönillä ja vältä föönausmokat – asiantuntija antaa vinkit hiusten föönaamiseen ja listaa 3 yleistä virhettä

4. Hiusten muotoilu vaatii aikaa

Hiusten muotoilu on pitkäjänteistä hommaa. Kampaamossa hiuksia käsitellään erilaisten tuotteiden avulla jopa useampi tunti. Sen takia kampaajan muotoilemat hiukset ovat automaattisesti kestävämmät kuin kampaus, joka on tehty pikaisesti kotona muutamassa minuutissa.

Lue myös: Käytkö harvoin kampaajalla? Näillä ammattilaisen vinkeillä valitset hiustyylin, joka säilyy pitkään hyvännäköisenä

Huono hiuspäivä? Kokeile tätä kampaajan helppoa vinkkiä

Etkö jaksanut muotoilla hiuksia heti pesun jälkeen tai menitkö nukkumaan märillä hiuksilla? Tässä vinkki, joka pelastaa tulevaisuuden hiuskatastrofeilta.

Jos hiusten laittamiseen on aikaa aamulla, hiukset kannattaa kostuttaa kevyesti tyvestä esimerkiksi suihkepullolla. Sen jälkeen hiuksiin lisätään muotoilutuotteet ja hiukset föönataan haluttuun muotoon.

Juttuun on haastateltu Dynastia-kampaamon Maia Hirvosta.

X