Kauneus

Graafiset kuviot, yllättävät värileikittelyt ja -yhdistelmät piristävät kynsissä – katso ihanimmat ideat kynsien lakkaukseen

Kynsien lakkaus on helppo ja edullinen pikapiristys. Käytä värejä yksin, sekoita, yhdistele tai tee kuvioita. Vain mielikuvitus on rajana!

Teksti:
Sini Kesänen
Kuvat:
Istock

Liukulakkauksessa sävy vaalenee kynnen kärkeä kohti.

Kynsien lakkaus on helppo ja edullinen pikapiristys. Käytä värejä yksin, sekoita, yhdistele tai tee kuvioita. Vain mielikuvitus on rajana!

Kynsien lakkaus on nopea ilmeen piristäjä – kokosimme ideoita erilaisiin lakkaustyyleihin sekä vinkit tyylien toteuttamiseen.

Lue myös: Tee se itse -manikyyri: näin loihdit itsellesi kauniit kynnet helposti kotona

Haalistuneen murrettua

Haalistuneita sävyjä on tarjolla kirkkaiden ja pastellien välimaastossa. Koska niiden väri on peh­meää, ne ovat armeliaita talvikalpeaa ihoa vasten. Sopivaa särmää värien lempeyteen antaa lakan kiiltävänhohtava pinta. Hyviä sävyjä ovat oljenkeltainen, beigen ja ruskean eri sävyt, murrettu punainen, vihreä ja sininen.

Haalistuneista sävyistä toimii esimerkiksi oljenkeltainen.
Haalistuneista sävyistä toimii esimerkiksi oljenkeltainen.

Tee näin: Levitä lakka puhtaalle kynnelle. Jos haluat varmistaa, ettei kynsi värjäänny, laita ensin aluslakka ja sitten päällyslakkaa pari kerrosta. Jos haluat kokeilla uutta, ota pari kolme toisiaan lähellä olevaa sävyä ja tee niillä kynteen kaarevia raitoja tai ruutuja. Vaikka sävyjä on useita, värien haaleus pitää kokonaisuuden hyvin kasassa.

Pastellisen lempeää

Päivien pikkuhiljaa pidentyessä mieli ilahtuu hemaisevan vaaleista pastellisävyistä. Vaihtelua väreihin antavat niiden kiiltävät tai utuisen matat pinnat.

Liukulakkaus näyttää hyvältä pastellisissa sävyissä.
Liukulakkaus näyttää hyvältä pastellisissa sävyissä.

Tee näin: Jos pastellisävy sellaisenaan tuntuu tylsältä, kokeile lakata jokainen kynsi eri värillä. Tai tee pastellisävyiset liukulakkaukset, joissa esimerkiksi vaaleanpunainen tyvi liukuu vaaleansiniseen. Jännältä näyttää myös, kun teet vaaleanpunaiseen pohjaan hyvin kapean vaaleansinisen raidan vaakana tai pystynä. Huuruista kuulautta saat kerrostamalla eri sävyisiä pastelleja. Jokaisesta kynnestä tulee aavistuksen eri sävyinen, silti vaalean pastellinen. Kokeile myös käännettyä ranskalaista manikyyriä eli lakkaa kynsi ensin vaaleanpunaiseksi ja kynnen tyven puolikuu eri värillä.

kynsien lakkaus ideoita
Pastellisissa kynsissä on leikitelty kahdella eri sävyllä.

Hehkuvan värikästä

Kevään edetessä herkutellaan väreillä, joita ei voi olla huomaamatta. Tarjolla on hehkuvaa pinkkiä, mehukasta oranssia, turkoosia, punaista ja vihreää.

Kynsien lakkaus: ideoita värien käyttöön.
Kokeile lakata jokainen kynsi saman värin eri sävyllä.

Tee näin: Jos kaipaat jotain erilaista, kokeile lakata jokainen kynsi eri väriseksi. Hienostuneelta näyttää saman värin eri sävykirjo, joka vaihtuu kynsi kerrallaan vaikkapa kirkkaanpunaisesta fuksiaan, pinkkiin, koralliin ja oranssiin. Voit kokeilla myös värikästä kaksivärilakkausta. Lakkaa kynnet ensin ihonvärisellä lakalla ja kynsien kärjet värikkäällä lakalla, jokainen kynnenkärki eri värillä. Tai lakkaa jokainen kynsi puoliksi yhdellä, puoliksi toisella värillä. Kokeile yhdistää pinkkiä ja oranssia tai oranssia ja vihreää.

ideoita kynsien lakkaukseen
Saman värin eri sävyillä voi leikitellä.

Ylevää metallinhohtoa

Varsinkin kulta ja hopea pitävät aina pintansa, mutta metallinsävyt näyttävät uudenlaisilta myös sinisissä ja vihreissä sävyissä. Metallilakka on siitä kiitollinen, että se hieman kätkee kynnen epätasaista pintaa eikä lakan paikkaaminen näy kovin selkeästi. Hohteen määrä vaihtelee eri merkeillä.

Metallilakoista kulta on aina ajankohtainen.
Metallilakoista kulta on aina ajankohtainen.

Tee näin: Levitä kynnelle aluslakkaa, sillä metallinhohtoinen värilakka saattaa olla hieman hankala poistettava. Aluslakatusta kynnestä se sen sijaan lähtee helpommin. Koska metallilakka jättää kynnen pinnan hieman karheaksi, on päällyslakka ehdoton, mikäli haluat lakan säilyvän pitkään siistinä ja lohkeamatta. Lakkaus näyttää aivan erilaiselta, jos viimeistelet sen matalla tai superkiiltävällä päällyslakalla.

koristellut kynnet
Kultalakkaan on yhdistelty väriä ja täysin neutraalia sävyä.

Kynsien lakkaus: ideoita koristeilla leikittelyyn

Runsaan kirjavaa vai minimalistisia kuvioita? Nostalginen koristelutyyli suosii 1990-luvun pehmeitä muotoja, kaarevia viivoja, helmiä ja muuta naisellista. Minimalistisen graafinen tyyli leikittelee vahvoilla väreillä, jotka voivat olla vastavärejä tai saman värin eri sävyjä.

Viimeistele lakkaus koristeluineen päällyslakalla. Muista levittää lakkaa hyvin myös kynnenkärkiin.

Kynsitarrat ovat helppo tapa koristella. Kuva Dashing Diva.
Kynsitarrat ovat helppo tapa koristella. Kuva Dashing Diva.

Tee näin: Lakkaa viivoja, ruutuja, palloja tai graafisen selkeitä erivärisiä pintoja. Kokeile vaikkapa vaaleisiin kynsiin liiloja kärkiä ja värirajaan sinistä koristetta. Voit myös liimata kynteen helmiä, tarroja tai korukiviä. Pienet erikoissiveltimet tai lakkausteippi helpottavat koristelua. Tumpelo voi turvautua vaikkapa kynsibaarin geelilakkaukseen.

Kynsien lakkaus: ideoita erilaisiin koristeluihin
Lakkausteippi helpottaa erilaisten kuvioiden tekemistä kynsiin.
X