Kauneus

Kynsien katkeilu johtuu niiden kuivuudesta – näin saat kynnet vahvoiksi ja lakkauksen pysymään pitkään siistinä

Kynsienhoito tuottaa heti näkyvää tulosta. Kauneimmat kynnet saat, kun hoidat niitä säännöllisesti. Kun pohjatyö on tehty hyvin, lakkauskin on helpompi tehdä, ja se pysyy pitkään siistinä.

Teksti:
Sini Kesänen
Kuvat:
Istock, Valmistajat

Kun kynsienhoito tehdään säännöllisesti, kynnet pysyvät kauniina ja lakkaus kestää pidempään siistinä.

Kynsienhoito tuottaa heti näkyvää tulosta. Kauneimmat kynnet saat, kun hoidat niitä säännöllisesti. Kun pohjatyö on tehty hyvin, lakkauskin on helpompi tehdä, ja se pysyy pitkään siistinä.

Kynsienhoito onnistuu helposti kotona, ja vaiva palkitsee nopeasti. Kokosimme kuusi yleistä kynsienhoitoon liittyvää ongelmaa ja ratkaisut niihin.

1. Ongelma: Liuskoittuvat kynnet

Kynteni ikään kuin kuoriutuvat kärjistä kerroksittain etenkin talvella.

Ratkaisu: Kynsi koostuu kolmesta kerroksesta, jotka keratiinilinkitys kiinnittää toisiinsa. Kiinnityksen heikentyessä kynsilevyt irtautuvat ja pintakerros saattaa rullautua. Jos näin käy, tasoita kärkeä varovasti viilalla. Voit sivellä kynsien kärkiin kynnenkovettajaa, joka estää liuskoittumista. Kostuta kynsiä aamuin illoin kynsiseerumilla. Lyhennä viilaamalla. Kynnen kärki on heikoin osa, joten käytä kotitöissä suojakäsineitä.

Lue myös: Tee se itse -manikyyri: näin loihdit itsellesi kauniit kynnet helposti kotona

2. Ongelma: Kynnet katkeilevat

Kynsienhoito aiheuttaa pulmia, sillä kynteni ovat hauraat ja katkeilevat herkästi.

Ratkaisu: Katkeiluherkkyys johtuu kynsien kuivuudesta. Kuiva kynsi ei jousta, vaan napsahtaa poikki pienimmästäkin kolhusta. Kosteuta kynsiä ulkoa ja sisältä. Siihen tarkoitukseen löytyy erilaisia kynsinauhaöljyjä ja kynsiseerumeita. Pidä huoli nestetasapainosta eli juo vettä vähintään 1,5 litraa päivässä ja ota kynsien kosteutus ohjelmaan aamuin illoin.

3. Ongelma: Lohkeileva kynsilakka

Kynsien lakkaus näyttää heti levittämisen jälkeen hyvältä, mutta parin päivän päästä lakka alkaa jo lohkeilla pois.

Ratkaisu: Puhdistithan kynnet hyvin ennen lakkausta? Pienikin öljy- tai likatahra estää lakan kiinnittymisen kynteen tasaisesti. Samoin oman kynnen epätasainen pinta voi heikentää lakan kestoa. Varmista kynnen puh­taus pyyhkäisemällä lakanpoistoaineella. Myös aluslakka parantaa kynsilakan pysymistä.

4. Ongelma: Lakan kuivuminen kestää

Kynsienhoito kestää ikuisuuden! Lakkaisin mieluusti kynteni, mutta en malta odotella lakkakerrosten kuivumista. Laitan aluslakkaa, pari kerrosta värilakkaa ja lopuksi vielä päällyslakkaa.

Ratkaisu: Oletko kokeillut värilakkaa, jossa on mukana myös aluslakka? Se nopeuttaa hieman lakkausta. Aikasäästöä saa myös pikaista kuivumista lupaavalla lakalla tai kuivumista nopeuttavilla tipoilla, lakalla tai suihkeella. Ne laitetaan joko valmiin lakkauksen tai jokaisen lakkakerroksen päälle.

Kynsilakan kuivumista voi nopeuttaa esimerkiksi suihkeella, joka kuivattaa lakan minuutissa. 
Kynsilakan kuivumista voi nopeuttaa esimerkiksi suihkeella, joka kuivattaa lakan minuutissa.

5. Ongelma: Siistiä mutta ei räikeää

Haluan kynsieni näyttävän huolitelluilta ja siisteiltä, mutta en herättävän huomiota räikeillä väreillä.

Ratkaisu: Lähellä ihonsävyä olevat värit, kuten nude tai pastellinen vaaleanpunainen, viimeistelevät kynnet siisteiksi, mutta trendikkäiksi. Saat kynsiin juhlavan ilmeen, kun valitset lakan, jossa on metallinhohtoa mukana. Tai kokeile käyttää sellaista nuden sävyn päälle.

Tiesitkö, että kynsilakka estää kosteuden haihtumista kynnestä ja siten auttaa kynttä pysymään vahvana?

6. Ongelma: Hukkaan menevä lakka

Lakkaan kynsiä harvoin, mutta silloin kun lakkaan, revittelen mieluusti trendiväreillä. Harmittaa, että lakkapullosta jää iso osa käyttämättä.

Ratkaisu: Oletko huomannut, että trendivärejä saa usein myös pienissä minipulloissa? Kun ostat kaksi eriväristä, voit myös taiteilla lakoista kuvioita ja saat näin useamman värivaihtoehdon. Kokeile myös kynsitarroja, ne liimataan oman kynnen päälle. Tarra kestää siistinä muutamia päiviä, minkä jälkeen se vain repäistään pois.

X