Matkailu

Kylpylät, jotka haluat kokea – täällä hurvittelet, täällä nautit yltäkylläisyydestä

Kylpylät ovat lomakohteita, jotka eivät vaadi säävarausta.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Scandic Hotels, Paula Kukkonen, Fontanella, Holiday Club Hotels, Istock, Instagram, St. George, Helsingin Kaupunki

Suomesta löytyy kylpylöitä moneen makuun.

Kylpylät ovat lomakohteita, jotka eivät vaadi säävarausta.

Listasimme Suomen kiinnostavimmat kylpylät moneen makuun ja tarpeeseen. Et ehkä ole vielä kuullut jokaisesta, mutta monia klassikoitakaan ei voi olla ohittamatta.

8 x kylpylät vesileikkeihin ja koko perheen hauskanpitoon

Flamingo, Vantaa:

Flamingo toimii koko perheen voimin tai ihan vaan aikuisten kesken. Vesileikkipuisto tarjoaa huvituksia myös lapsille, kun taas aikuisten osastolla saa rentoutua kaikessa rauhassa.

Kylpylät tunteva tietää, että Flamingolla on pari lyömätöntä valttia. Lapset on huomioitu niin, että sopivan lempeitä tai hurjia liukuja ja virtoja riittää, oli ikä mikä tahansa. Ja se, että kylpylä on kiinni valtavassa Jumbon ostoskeskuksessa, tuo reissuun monipuolisuutta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön FlamingoSpa Kylpylä (@flamingokylpyla) jakama julkaisu

Naantalin Spa & Hotel, Naantali:

Turun saaristossa sijaitseva Naantalin kylpylähotelli on saanut hiljattain uuden ilmeen. Kylpylät ovat parhaimmillaan monipuolisia hemmottelukeskuksia, ja Naantalin kylpylä sisältääkin ison allasosaston, hotellin, hemmottelevia hoitoja, kauneus- ja kampaamopalvelut, ravintolan sekä kuntosalin.

Kesällä olostaan voi nauttia myös vehreässä ulkopuutarhassa altaan äärellä rantadivaanilla lekotellen.

Kylpylät: Naantali
Tunnelma on kuin astetta ylellisemmässä uimahallissa, kun ollaan Naantalissa.

Holiday Club Saimaa, Lappeenranta:

Monet kylpylät eri puolella Suomea kuuluvat Holiday Club -ketjuun. Yksi helmistä löytyy Itä-Suomesta, Lappeenrannasta. Holiday Club Lappeenrannan kylpylä tekee vaikutuksen valaistuksellaan. Kylpylä on sekoitus tunnelmallisempaa kylpylää ja vesipuistoa, joten se sopii hyvin niin aikuisille kuin lapsillekin.  Holiday Clubin alueelta löytyy myös paljon muuta tekemistä, ravintoloita ja majoitusta.

Täällä historiallisella Rauhanrannan alueella on aikoinaan toiminut Rauhan sairaala, joka on ollut yksi Suomen suurimmista psykiatrisista sairaaloista.

Kylpylät: Lappeenranta
Holiday Club Saimaan säännöllisesti toteutettu suihkulähde-show on lapsille hitti.

Serena, Espoo:

Kylpylät herättävät usein mielikuvan seesteisestä rentoutumisesta, mutta Serena on aktiivisen uimarin paratiisi. Kyseessä on vesipetojen kestosuosikki, jonka tv-mainoksen tunnusmusiikin moni taatusti muistaa. Erilaisia aktiviteetteja tarjoava puisto on kuin huvipuisto aalloilla – täynnä toimintaa ja hurjia laitteita!

Vesipuisto tarjoaa elämyksiä niin sisä- kuin ulkotiloissa. Perheen hurjapäitä hemmotellaan erilaisilla liukumäillä, rengasmäellä sekä 159 metriä pitkällä Villivirralla, joka on Serenan kestosuosikki. Maltillisemmat voivat nauttia porealtaiden kuplista ja perheen pienimmille on rajattu oma alue.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Serena Ski & Water Park (@serenaresort) jakama julkaisu

Fontanella, Siilinjärvi:

Siilinjärven keskustassa sijaitsevassa Fontanellassa on kymmenen uima-allasta sekä lapsille oma allasalue. Tarjolla on myös ohjattua vesijumppaa, joka sisältyy kylpylälipun hintaan. Lisäksi Fontanellassa voi keilata, pelata squashia ja hikoilla kuntosalilla.

Fontanellassa on myös oma ravintola Fonte. Siilinjärven Fontanella sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Kuopiosta ja noin 40 kilometrin päässä Tahkosta.

Kylpylät: Siilinjärvi
Fontanellassa on pätevän mittainen vesiliukumäki.

Scandic Hotel Eden, Nokia:

Myös Scandic-ketjun kylpylät ovat pitkin poikin Suomea. Niistä Nokian Eden on uudistettu klassikkokylpylä, josta löytyy pore- ja uima-altaita, allasbaari, vesiliukumäki, ulkoallas sekä saunatilat. Kesällä on mahdollisuus nauttia myös ulkoaltaan aurinkoterassista. Lisäksi paikan päällä on kuntosali, pelihuone sekä frisbee- ja minigolfrata.

Hemmottelua puolestaan on saatavilla Day spa -hoitolassa.

Kylpylät: Nokia
Kaikki klassikot löytyvät Edenistä. Myös palmut!

Kuusamon Tropiikki, Kuusamo:

Holiday Club Kuusamon Tropiikki on kylpylähotelli ja loma-asuntokohde Rukan ja Kuusamon välimaastossa. Jos Rukan rinteistä tahtoo pitää välipäivän, voi päivän viettää lämpimissä altaissa lilluen. Kylpylän allasosastolla on trooppisia kasveja ja luonnonkiviä, jotka tuovat nimen mukaista, trooppista tunnelmaa.

Saunaosastolla on perinteisten suomalaisten saunojen lisäksi höyrysauna sekä tilaussauna terasseineen. Kylpylän hyvinvointiosastolla on mahdollisuus hemmotteluun esimerkiksi hieronnan merkeissä.

Kylpylät: Kuusamo
Kuusamossakin voi sukeltaa trooppisiin tunnelmiin.

Imatran kylpylä, Imatra:

Kylpylät kuuluvat Imatran imagoon, ja niitä löytyy sieltä jopa kaksin kappalein.

Imatran Kylpylässä on useita majoitusvaihtoehtoja, lomasviittejä ja -asuntoja myöten. Kylpylän Taikametsä tarjoaa ääniä, värejä ja sumua hyödyntäviä elämysohjelmia, jotka luovat oman tunnelmansa kylpyhetkiin.

Hotellissa on myös viihderavintola, josta löytyy usein tarjontaa myös livemusiikin ystäville.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Imatran Kylpylä (@imatrankylpyla) jakama julkaisu

Lue myös: Runsaasti saunovat pysyvät terveempinä kuin vähän saunovat – asiantuntija kertoo, mitkä ovat saunomisen monet terveysvaikutukset

8 x helmet hemmotteluun ja ylelliseen rentoutumiseen

Regatta Spa Hotel, Hanko:

Ylelliset kylpylät ovat rentoutumista parhaimmillaan. Hangon Regatta Spa hotel on pieni mutta kaunis kylpylä, josta avautuu näkymä merelle. Kylpylässä on allas- ja saunaosastot sekä näköalaterassi.

Spa tarjoaa mahdollisuuden ylellisiin hoitoihin, hierontoihin sekä liikuntapalveluihin.

Meri ympyröi hankolaiskylpylää kolmelta suunnalta.
Meri ympyröi hankolaiskylpylää kolmelta suunnalta.

St. George, Helsinki:

Hotelli St. Georgen yhteydessä oleva kylpyosasto St. George Care spa uima-altaineen, sauna- ja lepotiloineen sekä hoitohuoneineen hellii mieltä ja kehoa. St. George Caren span, kuntosalin ja hoitojen ikäraja on 16 vuotta.

Ylellisestä hotellista on mahdollista ostaa myös Staycation-paketti, johon hotellimajoituksen lisäksi sisältyy yksi tai kaksi kasvohoitoa tai hierontaa St. George Care -spassa.

Kylpylät: Helsinki
Näissä tiloissa silmä – ja mieli – lepää.

Järvisydän, Rantasalmi:

Tiesitkö, että myös kylpylät voivat ansaita itselleen Joutsenmerkin? Näin on tehnyt luonnonmukaisia materiaaleja ja hoitoja suosiva Järvisydän. Järvisydän sijaitsee nimensä veroisesti Rantasalmella, Saimaan rannalla. Sisäaltaissa saa lillua lämpimissä vesissä ja ulkoaltaassa voi pulahtaa Saimaan raikkaaseen järviveteen.

Myös lapsille löytyy oma allas ja vesiaktiviteetteja. Ympäristö tarjoaa hyvät puitteet myös luonnonläheisille aktiviteeteille, kuten patikoinnille, fatbike-pyöräilylle, hiihdolle tai kalastukselle.

Kylpylät: Rantasalmi
Järvisydämen tunnelmaan on sisustuksessa haettu tummaa rosoa.

Kolin kylpylä, Koli:

Kiinnostavatko kylpylät aikuiseen makuun? Break Sokos Hotel Kolin yhteydessä palveleva hemmottelu- ja maisemakylpylä on silloin oiva valinta. Siellä voi siemailla skumppaa paljussa ja tähyillä samalla kansallismaisemaa.

Spassa on hemmotteleva saunapolku, jonka varrella voi poiketa erilaisiin altaisiin ja saunoihin. Kylpylästä avautuva maisema Pieliselle on henkeäsalpaava.

Pieni ja intiimi spa Kolilla tuo mieleen japanilaiskylpylän.
Pieni ja intiimi spa Kolilla tuo mieleen japanilaiskylpylän.

Haikon kartanon kylpylä, Porvoo:

Haikon kartano sijaitsee Porvoossa. Erilaisten altaiden lisäksi saa nauttia saunapolusta, jolta varrelta löytyvät perinteisten saunojen lisäksi infrapunasauna, aromisauna ja höyrysauna.

Perheen pienimpien visiitit ovat sijoitettu päiväsaikaan, ja kello 18 jälkeen kylpylän altaat ja saunat on varattu yli 12-vuotiaille kylpijöille. Lisäksi paikan päällä on mahdollisuus hyödyntää kylpylähoitoja ja esteettisiä hoitoja.

Kylpylät: Porvoo
Kylpylä on Haikon kartanon yhteydessä.

Kakola spa, Turku:

Kakola spa tarjoaa hemmottelua aikuiseen makuun. Spa sijaitsee Turun Kakolanmäellä, joka tunnetaan historiastaan Suomen pahimpien rikollisten vankilana. Vankilatoiminta Kakolassa päättyi vuonna 2007, ja sen jälkeen alue on kehittynyt moderniksi kaupunginosaksi ravintoloineen ja panimoineen.

Spassa valittavanasi on neljä erilaista allasta (mukaan lukien suola- kylmävesi- ja lämminvesiallas), viisi saunaa ja valikoima erilaisia hoitoja kasvoille ja vartalolle. Lisäksi saatavilla on erikoisempaan peseytymiskokemukseen lumi- ja elämyssuihkut. Juomasta ja ruuasta spassa vastaa hehkutettu ravintola Kakolanruusu.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Kakola Spa (@kakolaspa) jakama julkaisu

Yrjönkadun uimahalli, Helsinki:

Jos varsinaiset kylpylät eivät innosta, Yrjönkadun uimahalli on jo tavallisena uimahallikäyntinä kokemus. Historiallisen ilmeensä säilyttänyt tila on valtavan kaunis. Yrjönkadun uimahalli vihittiin käyttöön vuonna 1928, ja se oli vuosikymmeniä Suomen ainoa julkisessa käytössä ollut uimahalli.

Uintivuorot on jaettu eri päiville naisten ja miesten vuoroihin, ja hallissa saa uida uima-asussa tai ilman. Kylpylätunnelmaan pääsee parhaiten lisämaksusta hallin toisessa kerroksessa, jossa seurueille on omat loosit, joissa voi lepäillä. Lisäksi siellä on puulämmitteinen sauna, sähkö- ja höyrysauna.

Toisessa kerroksessa voi myös nauttia Cafe Yrjön antimista, pöytiintarjoilusta ja A-anniskeluoikeuksista. Myös ensimmäiseen kerrokseen tarjoillaan ruokia sekä alkoholittomia juomia.

Naku-uinti on Yrjönkadulla erityinen uimahallikokemus.
Naku-uinti on Yrjönkadulla erityinen uimahallikokemus.

Yado Oikawa, Pukkila:

Yado Oikawa ei ole varsinainen kylpylä vaan japanilaisittain sisustettu huoneisto rentoutumiseen. Paikan päällä voi nauttia tuoksuvasta kylvystä hinokipuisessa ammeessa sekä japanilaisen keittiön antimista.

Saatavilla on myös esimerkiksi itämaista päähierontaa sekä rentouttavia retriittejä.

Pukkilassa voi rentoutua japanilaisittain
Tuoksuva kylpy hinokipuisessa ammeessa.
Korjattu 23.1.: Serena on Espoossa, ei Vantaalla.
X