Matkailu

Pienen merenneidon kotikulmilla – tutustu Kööpenhaminaan Niina Kurkinen-Nyholmin matkassa

Muotiyrittäjästä ja mallista eroterapeutiksi siirtynyt Niina Kurkinen-Nyholm, 44, jakaa aikansa Suomen ja Tanskan välillä. Kööpenhaminasta tuli Niinan toinen kotikaupunki avioliiton ansiosta.
11.5.2019 Teksti: Mirva Saukkola Kuvat: Copenhagen Media Center, iStock, Niina Kurkinen-Nyholmin kotialbumi ja kohteet

1. Værnedamsve

Kööpenhaminan pariisilaisimpana pidetty katu sijaitsee lähellä entistä kotiamme. Sen numerossa 1 sijaitsee Viben Fiskehus -kalakauppa, jossa asioimme usein, sillä mieheni Nikolaj Nyholm rakastaa kokata. Numerossa viisi Granola-kahvila tarjoaa mainioita aamiaisia. Kadulla ei paljon kulje autoja, joten sen sisustusliikkeisiin ja viinibaareihin saa tutustua rauhassa hälyltä. Ostan täältä usein kukkia kotiimme, sillä Tanskassa kimput ovat komeampia ja paljon edullisempia kuin Suomessa.

Niina Kurkinen-Nyholm on viettänyt paljon aikaa Kööpenhaminassa avioiduttutaan tanskalaisen Nikolaj Nyholmin kanssa. Lähikohteet innostavat Niinaa paitsi ekosyistä myös siksi, että hänen rahansa kuluvat kolmeen hevoseen. Kaukokohteista rakas on malliaikoina tutuksi tullut Sydney rennon ilmapiirinsä ja ympäröivän luonnon vuoksi.

2. Restaurant Ancestrale

Ruoka on minulle tapa sukeltaa sisään kulttuuriin, ja käyn mieheni kanssa ravintolapäivällisellä pari kertaa kuussa. Ancestrale tarjoaa simppeliä, sesonkeihin perustuvaa lähiruokaa. Söin viimeksi porkkanaa kolmella tavalla ja muistan yhä, miten maukkaalta perusjuures maistui grillattuna ja fermentoituna. Kööpenhaminan ravintolat eivät pelkää haastaa asiakkaitaan, joten olen tutustunut siellä kielen tai kivesten kaltaisiin raaka-aineisiin.

Oehlenschlægersgade 12

3. The Apartment

Kööpenhaminan The Apartment tarjoaa ostosmahdollisuuksien ohella nykyään myös majoitusta.

The Apartment tarjoaa ostosmahdollisuuksien ohella nykyään myös majoitusta.

Hurmaava huonekalukaupan ja taidegallerian yhdistelmä kiehtoo silmääni. Liike myy sisustusaarteita itämaisista matoista pohjoismaisiin vintage-kalusteisiin. Ammennan täältä inspiraatiota kotiemme sisustamiseen, vaikka luotankin ammattilaisten neuvoihin ennen päätösten tekoa. Ostoksia en ole tehnyt, sillä budjettini ei ole venynyt niihin. Varaa tapaamisaika ennakkoon, jotta pääset galleriavierailulle.

Overgaden neden Vandet 33

4. Rosforth & Rosforth

Sillan alla sijaitsee koruton ravintolan sekä viinibaarin ja -myymälän yhdistelmä. Paikka näyttää viinivarastolta, ja terassikalusteet tuovat mieleen pirttipöydät. Silti niiden ääressä on mukava nauttia maittavaa kesälounasta. Ostamme täältä kotiimme Helsinkiin viinejä, joita Suomesta ei saa, kuten suosikkiani, Sebastien Riffault’n Sancerren vuosikertaa 2009.

Knippelsbrogade 10

5. Søndermarken

Kööpenhamina

Puistopiknikille Niina hakee usein eväät Brød-leipomosta (Enghave Plads 7).

Ruoan ohella valitsemme matkakohteet luonnon perusteella ja rakastamme patikointia. Kööpenhaminassa luonto on lähinnä kotiamme Søndermarken-puistossa. Käyn tässä Fredriksbergin puutarhoihin yhdistyvässä lähipuistossa Papu-villakoirani kanssa lenkillä. Kesällä lekottelemme nurmikolla piknikillä. Ulkoilu kuuluu muutenkin elämäntapaani, ja olen oppinut tanskalaisittain taittamaan kaikki matkat polkupyörällä.

Lue myös

Suosittelemme