Viihde

Mitä sarjoja seurantaan? Sarja Etelä-Koreasta haastaa Squid Gamen + 10 muuta kuumaa tv-tärppiä

Annan toimitus paljastaa, mitä sarjoja me ahmimme nyt suoratoistopalveluista. Tässä 11 loistavaa tv-tärppiä, jotka kannattaa ehdottomasti lisätä katselulistalle!

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Netflix, Yle, Nelonen, Disney +

Muun muassa näitä sarjoja katsomme tällä hetkellä!

Annan toimitus paljastaa, mitä sarjoja me ahmimme nyt suoratoistopalveluista. Tässä 11 loistavaa tv-tärppiä, jotka kannattaa ehdottomasti lisätä katselulistalle!

Gilded age 

Downton Abbey -faneille hyviä uutisia! Jos historialliset draamat ovat lähellä sydäntäsi, silloin tämä sarja saattaa olla seuraava suosikkisi.

Downton Abbey -luoja Julian Fellowesin uusi sarja, Gilded Age kertoo nuoresta Marian Brookista, joka joutuu isänsä kuoleman jälkeen muuttamaan rahattomana sukulaistätiensä luokse.

Sarjaa tähdittävät muun muassa näyttelijä Meryl Streepin tytär Louisa Jacobson sekä Sinkkuelämästäkin tuttu Cynthia Nixon.

Tämän takia kannattaa katsoa: ”Gilded Age on heti alusta asti lupaava ja sijoittuu kiehtovaan 1800-luvun New Yorkiin.”

Gilded Age nyt HBO Maxilla. 

Lue myös: Downton Abbey -tietovisa: Testaa, kuinka paljon tiedät hittisarjasta!

All of Us Are Dead 

Eteläkorealainen Squid Game rikkoi viime vuonna Netflixin katseluennätyksiä. Eikä korealaisten tv-sarjojen suosio näyttäisi laantuvan.

Lue myös: Netflix-hitti Squid Game on täynnä salaisia vihjeitä – huomasitko piiloviestit?

Netflixin uusi dystopinen All of Us Dead -sarja kertoo hengenvaarallisesta epidemiasta, joka lähtee käsistä lukioissa. Muutaman opiskelijan ryhmä lyöttäytyy yhteen selvitäkseen ulos hengissä.

Seuraa suuria moraalisia ongelmia, kun käy ilmi, että on mahdollista saada myös pelkkä puolitartunta – mikä on oikein, kun kaveri on puoleksi ihminen ja puoleksi zombi?

Tämän takia kannattaa katsoa: ”Tämä uusi korealaissarja ei todellakaan ole kaikille, mutta superkatsotun Squid Gamen jatkoksi nappivalinta.”  

All of Us Are Dead on katsottavissa Netflixistä.

Zombie-apokalypsi uhkaa nuorten oppilaiden arkea.

Linna

Ylen uusi tosi-tv-sarja Linna on ajatuksia herättävä kurkistus elämään Hämeenlinnan naisvankilassa. Vangit Lilja, Mirella, Jane, Tiina ja Linda kertovat avoimesti elämästään ja tunteista, joita vankilatuomio ja -elämä herättävät.

Vähintään yhtä kiinnostavia ovat vankilaelämän käytännöt: millaista elämä osastoilla on, kuinka vähän ja millaista tavaraa vangeilla saa olla, miten läheisten viestejä luetaan teksti-tv:stä, kun yhteydenpito on rajoitettua. Vankilassa opiskellaan, työskennellään, urheillaan ja pidetään jumalanpalveluksia.

Sarja kuvaa myös muuttoa uuteen vankilarakennukseen, jonka selleissä vangeilla on ensimmäistä kertaa omat vessat ja suihkut. Mahdollinen kuvitelma siitä, että vankilassa olo muistuttaisi hotellielämää, karisee katsojalta pian.

Tämän takia kannattaa katsoa: Sarjassa taustoitetaan sitä, kuinka naisvangiksi tullaan: useimmilla on traumaattinen tausta ja mielenterveyden ongelmia. Kahdella kolmesta naisvangista on alaikäisiä lapsia, ja ikävä heitä kohtaan on kova. Tavallisen keskiluokkaisen elämän eläneelle sarja on muistutus omasta onnekkuudesta.”

Linna katsottavissa nyt Yle Areenasta. 

Linna-dokumenttisarjassa seurataan naisvankilan arkea.

On Becoming God in Central Florida 

Ovatko sarjat White Lotus tai Succession sinulle tuttuja?  Jos musta huumori nappaa, tässä oiva lisäys sarjalistalle!

On Becoming God in Central Floridassa vesipuistotyöntekijä Krystal Stubbs (Kirsten Dunst) menettää yllättäen puolisonsa Travisin (Alexander Skarsgård) onnettomuudessa. Ennen kuolemaansa Travis oli mukana kummallisessa bisneksessä. Kyseessä on kuitenkin valtava pyramidihuijaus, jonka kiemuroihin Krystal päätyy miehensä poismenon jälkeen.

Tämän takia kannattaa katsoa: “Tässä sarja, joka on yhtä aikaa outo, koskettava ja nerokas. Näyttelijä Kirsten Dunst tekee loistavan roolisuorituksen!”

On Becoming God in Central Florida nyt Netflixissä.  

Dopesick

Kuinka yksi yhtiö pisti aluille Yhdysvalloissa historiallisen tuhoisan lääkeriippuvuusepidemian? Dopesick-minidraamasarja kertoo kansalliset mitat saavan opioidiriippuvuuden kehittymisestä Amerikassa sydäntäsärkevien tarinoiden kautta. Opioidiriippuvuus on tappanut puoli miljoonaa yhdysvaltalaista kahdessa vuosikymmenessä.

Tämän takia kannattaa katsoa: Tositapahtumiin perustuva sarja, kuinka Purdue Pharma sai aikaan massiivisen opioidikriisin Amerikassa. Michael Keaton tekee loistavan suorituksen lääkärinä, joka jää koukkuun oksikodoniin.”

Dopesick on katsottavissa Disney+ -palvelusta. 

Michael Keatonin esittämä lääkäri määrää potilailleen OxyContinia ja koukuttuu siihen itse.

Koskinen

Komisario Koskinen (Eero Aho) on mies, johon muut nojaavat, mutta joka käsittelee omia tunteitaan vain pakon edessä. Hän polkee sähköpyörällään rikospaikalle vaikka räntäkelissä ja saa katsojan uskomaan, että hulluksi tulleen maailman voi vielä palauttaa raiteilleen.

Tämän takia kannattaa katsoa: ”Tampereelle sijoittuva Koskinen on niin ohjauksen kuin näyttelijäntyön puolesta kansainvälisen tason dekkariviihdettä.”

Koskinen -sarja katsottavissa Ruudusta.

Tv-sarja Koskinen.
Dekkarisarjaa Koskista tähdittävät Eero Aho ja Maria Ylipää.

Archive 81 

Psykologinen trilleri ja kauhutarina samassa paketissa. Archive 81 on tarina konservaattori Dan Turnerista, joka palkataan entisöimään joukko vanhoja videokasetteja. Kasettinauhat vievät Danin kuitenkin keskelle outoa mysteeriä ja salaperäistä kulttia.

Tämän takia kannattaa katsoa: “Tarina, joka vetää mukaansa heti ensimmäisestä jaksosta lähtien. Selkäpiitä karmivaa tunnelmaa rakennetaan loistavasti jakso jaksolta.”

Arhive 81 on löytyy nyt Netflixistä.

Tv-sarja Archive 81 on psykologinen trilleri.
Archive 81 -sarja perustuu samannimiseen podcastiin.

After Life

Miten toipua puolison kuolemasta? Brittiläisessä After life -sarjassa seurataan vaimonsa menettäneen, lehtitoimittaja Tony Johnsonin tarinaa. Draamakomedian on luonut koomikko Ricky Gervais, joka näyttelee myös sarjan pääroolia.

Tämän takia kannattaa katsoa:Sarja kertoo riipaisevasti, mustalla huumorilla höystettynä, millaista elämä on puolison kuoleman jälkeen. Ricky Gervais on aivan mahtava Tonyn roolissaan.”

After Lifen kolme tuotantokautta on katsottavissa Netflixistä. 

Kultakala

Kotimaista laatudraamaa. Kahdeksanosaisen uutuussarjan päähenkilö Leena (Katariina Kaitue) sairastuu varhaisiän Alzheimeriin. Kultakala on tarina siitä, miten muistisairaus vaikuttaa elämään ja ihmissuhteisiin.

Sarja perustuu tositapahtumiin ja on kuvaus käsikirjoittaja Tatiana Elfin ja tuottaja Essi Hellénin kokemuksista muistisairaan läheisinä.

Tämän takia kannattaa katsoa: ”Todella hauska. Ja koskettava.”

Kultakala alkaa 6. maaliskuuta Elisa Viihde Viaplayssa.

The Witcher – Noituri

Vieläkö muistat Game of Thrones -huuman muutaman vuoden takaa? Samanlaista hittipotentiaalia löytyy tästä sarjasta!

Lue myös: Mikä Game of Thrones -hahmo olet horoskooppisi perusteella? Lue kiehtovat ja katalat luonnekuvaukset

The Witcher – Noituri perustuu puolalaisen Andrzej Sapkowskin luomaan fantasiakirjaan ja tarinasta on tehty myös maailmankuulu videopeli. Toimintaa, ihmissuhdedraamaa ja valtakamppailua sisältävä sarja on viihdepläjäys, jonka juonen ytimessä ovat kohtalo ja vanhemman rakkaus. Miten pitkälle joku on valmis menemään suojellakseen perhettään?

Fantasiasarjan pääosassa nähdään Teräsmiehen-roolistakin tunnettu Henry Cavill.

Tämän takia kannattaa katsoa: ”Loistava ja hyvin toteutettu sarja, johon jäävät koukkuun myös he, jotka eivät yleensä katso fantasiasarjoja tai -elokuvia!”

The Witcher – Noituri -sarjan kaksi tuotantokautta Netflixissä.

Kuvassa tv-sarja The Witcher.
Henry Cavill näyttelee The Witcher -sarjassa hirviömetsästäjää Geralt Rivialaista.

Station Eleven

Tässä tv-suositus silläkin uhalla, että kaikki ovat jo saaneet tarpeekseen pandemioista.

Dystopiadraama Station Eleven perustuu vuonna 2014 julkaistuun kirjaan, jossa virus on tappanut valtaosan maailman väestöstä ja romahduttanut koko sivilisaation.

Tämän takia kannattaa katsoa: ”Eri aikatasoissa pomppiva kudelma ei päästä katsojaa helpolla, mutta kuulemma palkitsee lopulta. Vaikuttaa hyvältä, nyt kun takana on kuusi jaksoa. Ja pääroolissa huippu Mackenzie Davis.”

Station Eleven on nähtävissä HBO Maxilla.

X