Viihde

Vuosaaren prinsessa Jasmin Britney rakastaa meikkejä, ei käy töissä ja nukkuu kello yhteen asti iltapäivällä – Star shaped scar on dokumentti, joka sinunkin on oikeasti nähtävä

Oletko jo kuullut Star Shaped Scar -lyhytdokumenttielokuvasta? Palkittu suomalaisdokumentti on saanut lyhyessä ajassa osakseen ylistäviä kehuja sosiaalisessa mediassa. Lyhytelokuva Jasmin Britneystä ”koskettaa ja liikuttaa niin, että happi lähtee” – ja siksi se on katsottava itse.

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Teemu Soikkeli

Jasmin Britney Koskiranta on Star Shaped Scar -dokumentin päähenkilö. Kuva: Teemu Soikkeli

Oletko jo kuullut Star Shaped Scar -lyhytdokumenttielokuvasta? Palkittu suomalaisdokumentti on saanut lyhyessä ajassa osakseen ylistäviä kehuja sosiaalisessa mediassa. Lyhytelokuva Jasmin Britneystä "koskettaa ja liikuttaa niin, että happi lähtee" – ja siksi se on katsottava itse.

”Mä en edes tiedä mitä tarkoittaa sana luonnonkaunis.”

Näillä sanoilla alkaa Virva ja Vuokko Kuntun ohjaama Star Shaped Scar -lyhytelokuva, joka on saavuttanut nopeasti hittidokkarin maineen.

12 minuuttia kestävä lyhytelokuva Jasmin Britneystä on saanut yli 183 500 katselua Yle Areenassa ja kerää osakseen ylistäviä katselusuosituksia sosiaalisessa mediassa. Mistä on kyse?

Vuosaaren prinsessa poistuu  kotoaan vain harvoin

Lyhytelokuvassa äänessä on Vuosaaren prinsessa -kutsumanimen saanut Jasmin Britney, joka rakastaa meikkejä, koruja ja kauniita juhlamekkoja sekä kaikkea kiiltävää ja vaaleanpunaista. Hän ei käy töissä, ei opiskele ja poistuu talvella vain harvoin kotoaan. Hän rakastaa irtokarkkeja ja nukkuu joskus kello yhteen asti iltapäivällä. Hänen suurin intohimonsa ovat kalliit, 600–5000 euron hintaluokissa keikkuvat Christian Louboutin -kengät, joilla hänen on mahdoton kävellä.

Menivätkö kulmasi jo ruttuun?

Tämän enempää dokumentista paljastamatta on vain todettava, että se pitää katsoa itse. (Vinkki: älä googlaa aiheesta etukäteen.)

Star Shaped Scar voitti parhaan kotimaisen lyhytelokuvan palkinnon

Star Shaped Scar voitti syyskuussa 2018 parhaan kotimaisen lyhytelokuvan R&A LIFT -palkinnon.

”Parhaassa tapauksessa elokuva koskettaa ja liikuttaa niin, että happi lähtee. Tämä lyhytelokuva toimi peilinä ja toivomme, että mahdollisimman moni saa kokea sen, mitä tuomaristo koki”, Rakkautta ja anarkiaa -jury lausui palkintoperusteluissaan.

X